Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

Μοντέλο ΕΦΚΑ σε όλο το Δημόσιο Τομέα σχεδιάζει ο Μάκης Βορίδης - Καταργείται η ατομική αξιολόγηση

Μοντέλο ΕΦΚΑ σε όλο το Δημόσιο Τομέα σχεδιάζει ο Μάκης Βορίδης - Καταργείται η ατομική αξιολόγηση

Στο υπουργικό οι αλλαγές στο οργανόγραμμα του ασφαλιστικού ταμείου

Σχετικά Άρθρα

Μοντέλο ΕΦΚΑ, το οποίο παρουσιάζει σήμερα Πέμπτη 4 Νοεμβρίου στο υπουργικό συμβούλιο ο Κωστής Χατζηδάκης, σε όλο το δημόσιο τομέα σχεδιάζει ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης με νομοσχέδιο που θα ακολουθήσει στις αρχές του έτους στη Βουλή.
Με το σχέδιο νόμου του υπουργείου Εσωτερικών, όπως αποκάλυψε ο υπουργός σε συνδικαλιστές της ΑΔΕΔΥ, θα καταργηθεί η ατομική αξιολόγηση των υπαλλήλων και θα δίνεται ιδιαίτερη βαρύτητα στην αξιολόγηση των προϊσταμένων και στην επίτευξη των στόχων και ομάδων.

Το σχέδιο θα είναι έτοιμο και θα κατατεθεί σε διαβούλευση προς τα τέλη Σεπτεμβρίου.
Αντίστοιχες αλλαγές προωθεί στο οργανόγραμμα του ΕΦΚΑ ο Κωστής Χατζηδάκης, ο οποίος προσπαθεί να υπερκεράσει τη γραφειοκρατία και τις αγκυλώσεις του οργανισμού.
Στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Εργασίας θα υπάρχει αξιολόγηση του έργου τμημάτων, ενώ θα δίνεται έμφαση στον έλεγχο όσων υπαλλήλων ασκούν πλημμελώς τα καθήκοντα τους, έλεγχος που αναμένεται να προκαλέσει αντιδράσεις, δεδομένου ότι θα υπάρξουν μετακινήσεις διευθυντών και υπαλλήλων που δεν θα ανταποκρίνονται στους στόχους που έχουν τεθεί από την διοίκηση.
Με τον «Πύργο Ελέγχου» η διοίκηση του ΕΦΚΑ μπορεί σε πραγματικό χρόνο να διαπιστώνει την αποδοτικότητα των υπαλλήλων κυρίως όσον αφορά την έκδοση των συντάξεων και να παίρνει τις αντίστοιχες αποφάσεις. Στην ταχύτερη έκδοση των συντάξεων θα συμβάλλουν και οι ιδιώτες δικηγόροι και λογιστές που αναμένεται να πιάσουν δουλειά εντός του Νοεμβρίου.

Τα άλλα «εργαλεία» που έχουν τεθεί στην υπηρεσία του πολίτη είναι το τηλεφωνικό κέντρο (1555) και η βελτίωσή του που αποτελεί «κρίσιμο μέγεθος» αποσυμφόρησης των υποκαταστημάτων του ΕΦΚΑ, έτσι ώστε να μπορέσουν να επικεντρωθούν στο μεγάλο ζήτημα της απονομής των συντάξεων.
Στον ΕΦΚΑ επιδιώκουν την ενίσχυση της συνεργασίας με τα ΚΕΠ, έτσι ώστε να περιοριστεί το «τέρας» της γραφειοκρατίας.
MyEFKAlive: Μετά τα πρώτα θετικά δείγματα, ο στόχος που έχει τεθεί είναι να καλυφθεί από την εν λόγω υπηρεσία το σύνολο της επικράτειας, εντός του επόμενου έτους. Το MyEfka LIVE, επιτρέπει σε έναν ασφαλισμένο να εξυπηρετηθεί μέσω βιντεοκλήσης από τον ΕΦΚΑ.
Σε αυτή τη φάση λειτουργεί για τα νησιά των Κυκλάδων και τα Δωδεκάνησα και επεκτείνεται σε Ιόνιο και ανατολικό Αιγαίο.

Αντώνης Βασιλόπουλος
antonpaper@yahoo.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης