Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

Στις Συμπληγάδες οι ασφαλισμένοι της City Insurance

Στις Συμπληγάδες οι ασφαλισμένοι της City Insurance
Μέσα από τις Συμπληγάδες πρέπει να πλεύσουν οι ασφαλισμένοι της Societatea de Asigurare-Reasigurare City Insurance S.A -City Insurance για να πάρουν -όσοι πάρουν- τα λεφτά τους
Σχετικά Άρθρα

Μέσα από τις Συμπληγάδες πρέπει να πλεύσουν οι ασφαλισμένοι της Societatea de Asigurare-Reasigurare City Insurance S.A -City Insurance για να πάρουν -όσοι πάρουν- τα λεφτά τους από τα ασφαλιστήρια.

Οι επιλογές που έχουν ασφαλισμένοι και δικαιούχοι

Οι ασφαλισμένοι και οι δικαιούχοι έχουν δύο επιλογές, μπορούν να αντλήσουν πληροφορίες από τον ιστοχώρο της εποπτικής αρχής της Ρουμανίας ή από τον ιστοχώρο Εγγυητικού της Ρουμανίας (FGA).
Στον Εγγυητικό Κεφάλαιο ασφαλισμένοι και δικαιούχοι μπορούν να βρουν οδηγίες για την επιστροφή ασφαλίστρου και καταβολής αποζημίωσης στο πεδίο ‘Τα απαιτούμενα βήματα για παροχές και αποζημιώσεις’.

Δεν εγκρίνονται πάντα όλες οι αιτήσεις

Ωστόσο όλες αυτές οι διαδικασίες είναι χρονοβόρες και θα πρέπει να λάβουν εγκρίσεις ώστε να δοθεί οι εντολή για παραλάβουν τα χρήματα τους οι αιτούντες αναφέρει στέλεχος της ασφαλιστικής αγοράς από τον κλάδο αυτοκινήτου στο ΒΝ, ενημερώνοντας ότι ενδεχομένως ορισμένοι να μην λάβουν αποζημιώσεις.
Σκόπιμη είναι η επικοινωνία των ασφαλισμένων με τους ασφαλιστές τους ώστε να μπορέσουν συντομεύσουν τις διαδικασίες και να υπολογίσουν το ύψος της αποζημίωσης.
Οι καταβολές σύμφωνα με την ανακοίνωση ξεκινούν εντός περίπου εξήντα ημερών από την ημέρα δημοσίευσης της απόφασης στην εφημερίδα της Κυβερνήσεως που ήταν 17 Σεπτεμβρίου.

Εκεί παπάς, εδώ παπάς

Όπως έχει γράψει σε προγενέστερο δημοσίευμα το ΒΝ η άδεια λειτουργίας της Ρουμανικής Ασφαλιστικής ανακλήθηκε αρχές Σεπτεμβρίου. Ο Ολλανδός μέτοχος που εμφανίστηκε ότι θα ρίξει κονδύλια για να αναστήσει την City Insurance εξαφανίστηκε με το ζήτημα να μένει για ελάχιστο χρονικό διάστημα ανοικτό.
Η City Insurance δεν σώθηκε αν και με μεγάλο μερίδιο στην αγορά της Ρουμανίας.
Ενδιαφέρον προ μηνών είχε δείξει η Hellas Direct δηλώνοντας την πρόθεση της να διεισδύσει στις αγορές των Βαλκανίων και της Ανατολικής Ευρώπης με πρώτη την αγορά της Ρουμανίας, εκμεταλλευόμενη την αποχώρηση της City Insurance. Ωστόσο αυτό μένει να αποδειχτεί στο προσεχές μέλλον.
Στην Ελλάδα η City Insurance δραστηριοποιείτο υπό καθεστώς Ελεύθερης Παροχής Υπηρεσιών, Ε.Π.Υ. σύμφωνα με το νόμο 4364/2016.

Ελενα Ερμείδου

Οι ιδιοκτήτες/κάτοχοι οχημάτων που ασφαλίζονται στην εν λόγω ασφαλιστική εταιρεία υποχρεούνται εντός 30 ημερών από την ανάκληση της άδειας να απευθυνθούν σε άλλο ασφαλιστή, αφού από τότε και μετά το όχημα θα θεωρείται ανασφάλιστο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης