Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

Μεγάλα κερδοσκοπικά παιχνίδια στις αντασφάλειες εν όψει ανόδου των επιτοκίων

Μεγάλα κερδοσκοπικά παιχνίδια στις αντασφάλειες εν όψει ανόδου των επιτοκίων
Καταλύτες τιμολόγια και πληθωριστικές πιέσεις
Σχετικά Άρθρα

Στην παράταξη των νικητών βρίσκονται σήμερα οι αντασφαλιστές μετά από χρόνιες ήττες που έχουν φάει από το περιβάλλον των χαμηλών τιμολογίων στην αγορά.
Πέρασαν στην αντίπερα όχθη και αρχίζουν να γράφουν ιστορία σε νέο κεφάλαιο.
Και ενώ ο καπνός από τις μάχες των τιμολογίων απομακρύνεται, φωτιές ανάβουν οι πληθωριστικές πιέσεις στις αγορές, αναλυτές της Beranberg υποστηρίζουν ότι έχουν ξεκινήσει πρωτοφανή παιχνίδια κερδοσκοπίας στο κομμάτι των φυσικών καταστροφών εν όψει ανόδου επιτοκίων.

Τα «φώτα» των επενδυτών στις αντασφάλειες

Αναλυτές της επενδυτικής τράπεζας Berenberg στρέφουν τα φώτα στους αντασφαλιστές και βλέπουν ότι κλάδος γίνεται πάρα πολύ ελκυστικός καθώς οι τιμές των αντασφαλίστρων συνεχίζουν τον ανηφορικό δρόμο, παρά το γεγονός ότι οι ασφαλιστικές είναι πολύ καλά κεφαλαιοποιημένες και διακρίνουν μεγάλη επάρκεια στην προσφορά κεφαλαίων.
Η διαφορά των σημερινών αναλύσεων έγκειται στο γεγονός η κατάσταση σήμερα στην αγορά δεν έχει προηγούμενο και δεν μπορεί να συγκριθεί με προηγούμενους κύκλους.
Η εικόνα της αγοράς σε ό,τι αφορά το ρίσκο που αναλαμβάνει στηρίζεται στις πρωτόγνωρες συγκυρίες που υπήρξαν λόγω της πανδημίας και της οικονομικής αβεβαιότητας που επικρατεί.

«Μπαλαντέρ» οι φυσικές καταστροφές

Υπάρχει και το ΑΛΛΑ. Είναι ότι το ύψος των τιμολογίων, παρά την εκτόξευση τους, συνεχίζουν να μην συμφωνούν με ύψος των ζημιών από φυσικές καταστροφές, κόβοντας ως ένα ορισμένο σημείο την όρεξη των όσων επενδυτών καλοβλέπουν τις μετοχές των αντασφαλιστών.
Επί του παρόντος τα επιτόκια παραμένουν χαμηλά, ωστόσο η παρουσία του πληθωρισμού και οι πιέσεις που ασκούνται στις κεφαλαιαγορές βάζουν μπρος πρωτοφανή παιχνίδια κερδοσκοπίας στην διαχείριση των φυσικών καταστροφών.

Ούριοι άνεμοι σπρώχνουν για παραγωγή 7 τρισ.

Πρόσφατη μελέτη της Swiss RE προβλέπει ότι μέχρι το τέλος του 2022, ο συνολικός όγκος ασφαλίστρων θα ξεπεράσει τα 7 τρισεκατομμύρια δολάρια καθώς ούριοι άνεμοι φυσούν για τον κλάδο.
Η ίδια μελέτη υποστηρίζει ότι οι κίνδυνοι για τον κλάδος Περιουσίας και Ατυχημάτων γίνεται ολοένα αυξάνονται και ο κλάδος γίνεται όλο και πιο σύνθετος κάτι το οποίο αυξήσει τις κεφαλαιακές απαιτήσεις.: Οπότε οι αντασφαλιστές θα ‘κουμπώσουν’ με τους πρωτασφαλιστές, καλύπτοντας τις κεφαλαιακές απαιτήσεις.

Χάθηκαν οι ευκαιρίες για την είσοδο των νέων στην αγορά, ανυπέρβλητα εμπόδια

Το σκεπτικό αυτό οδηγεί τους αναλυτές της Berenberg να διακρίνουν σημαντικές ευκαιρίες για τους μεγάλους αντασφαλιστές.
Και με το σκεπτικό επίσης οι νέοι παίκτες στην αγορά δεν θα μπορέσουν να καταρρίψουν τα εμπόδια που ορθώνουν για αυτούς οι νέες συνθήκες στην οικονομία.
Ενδιάμεσοι παίκτες ήδη έχουν βγει έξω προς αναζήτηση εταίρων με ισχυρούς ισολογισμούς και σημαντική τεχνογνωσία.

Ελενα Ερμείδου
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης