Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

Στήνεται ασφαλιστική αρένα για τις προμήθειες- Σκηνικό ολιγοπωλιακών πρακτικών στις ασφαλιστικές

Στήνεται ασφαλιστική αρένα για τις προμήθειες- Σκηνικό ολιγοπωλιακών πρακτικών στις ασφαλιστικές
Στα χέρια της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης θα περάσουν τα μεγάλα χαρτοφυλάκια των ασφαλιστικών
Σχετικά Άρθρα

Διασταυρώνουν τα ξίφη του ασφαλιστικές και ασφαλιστικές διαμεσολάβηση. Μεγάλη διαπραγματευτική ικανότητα θα έχουν τα μεγάλα σχήματα με μεγάλο όγκο πωλήσεων
Στα χέρια της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης θα περάσουν τα μεγάλα χαρτοφυλάκια των ασφαλιστικών. Ασφαλιστικές και ασφαλιστική διαμεσολάβηση ‘οχυρώνονται’ πίσω από μεγάλα σχήματα. Οι μεγάλες ξένες ασφαλιστικές θα ελέγχουν περίπου το 80% της αγοράς. Η ασφαλιστική διαμεσολάβηση σχεδιάζει χάρτη πορείας. Ασφαλιστικές και ασφαλιστική διαμεσολάβηση διασταυρώνουν τα ξίφη τους για τις προμήθειες και τις στρατηγικές πωλήσεων.

Ξένες ασφαλιστικές ελέγχουν την εγχώρια αγορά

Eurolife FFX, Εθνική Ασφαλιστική – CVC, Generali – AXA Ασφαλιστική, ΝΝ – ΜetLife Ελλάδος, Interamerican – Insurance Market, Ergo, Groupama, Allianz έχουν ήδη πάρει θέσεις στην αγορά με νέα προϊόντα και συνομιλούν με τα δίκτυα για τις νέες στρατηγικές των πωλήσεων. Στην αρένα των μεριδίων και των συνομιλιών με την ασφαλιστική διαμεσολάβηση και οι ελληνικές ασφαλιστικές Ατλαντική Ενωση, Δύναμις, Ευρωπαϊκή Πίστη, Ευρώπη ΑΕΓΑ, ΝP Ασφαλιστική, Interlife, - η πρώτη ασφαλιστική μετά από 20 χρόνια που εισήγαγε τις μετοχές της προς διαπραγμάτευση στο ΧΑ.

Οι πέντε μεγάλες ασφαλιστικές ελέγχουν σχεδόν πάνω από το 70% της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης


Οι εξελίξεις με τις ασφαλιστικές λειτουργούν αλυσιδωτά στην αγορά, δρομολογώντας αλλαγές στο πεδίο της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης με νέες εξαγορές ή συγχωνεύσεις αλλά και αποχωρήσεις. Ασφαλιστικές και ασφαλιστική διαμεσολάβηση δεν τα ‘σπάνε’ ωστόσο δύο είναι τα τινά: από την μία στην αγορά θα ισχυροποιηθούν τα ελεύθερα δίκτυα που έχουν επιτύχει συνένωση δυνάμεων καθώς θα μπορούν να διαχειριστούν τα μεγάλα χαρτοφυλάκια των ασφαλιστικών και από την άλλη οι προμήθειες. Οι πέντε μεγάλα σχήματα ασφαλιστικών έχουν 60% μερίδιο στην εγχώρια ασφαλιστική αγορά ενώ ελέγχουν περίπου το 70% των ελεύθερων δικτύων ασφαλιστικής διαμεσολάβησης. Αυτό σημαίνει ότι έχουν την δύναμη να συμπιέσουν τα ποσοστά προμηθειών.
Σύμφωνα με πηγές του ΒΝ οι μειώσεις στις προμήθειες αναμένεται να γίνουν και να φτάσουν σε ποσοστά της τάξης του 20%. Οι διαπραγματεύσεις δεν θα είναι εύκολες.
Τα μεγάλα σχήματα δικτύων με μεγάλο όγκο παραγωγής θα έχουν ισχυρή διαπραγματευτική ικανότητα, ενώ οι μεμονωμένες επιχειρήσεις θα αναγκαστούν να ακολουθήσουν την ροή των εξελίξεων: είτε να προσαρτηθούν σε μεγάλα σχήματα είτε να ανοίξουν την πόρτα εξόδου από την αγορά.

Ελενα Ερμείδου
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης