Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

Κερδοσκοπικά παιχνίδια με τις αυξήσεις των αντασφαλιστικών τιμολογίων

Κερδοσκοπικά παιχνίδια με τις αυξήσεις των αντασφαλιστικών τιμολογίων
Ο Covid δεν σταματά να πυροδοτεί εικασίες
Σχετικά Άρθρα

Αντικείμενο κερδοσκοπίας έχουν μετατραπεί εδώ και ένα μήνα οι συζητήσεις που γίνονται εν όψει ανανεώσεων αντασφαλιστικών συμβάσεων τη τη 1η Ιανουαρίου 2022.
Έχει ξεκινήσει νέος μπαράζ διαφορετικών απόψεων ωστόσο οι περισσότερες απόψεις συγκλίνουν σε αυξήσεις τιμολογίων στα αντασφάλιστα το 2020. Μόνο το αυτοκίνητο δεν φαίνεται να βρίσκεται στο επίκεντρο.
Ο Covid19 δεν σταματά να πυροδοτεί εικασίες με αντικείμενο τις νέες τάσεις στην αγορά και το κόστος των καλύψεων.

Στην πρώτη γραμμή των αυξήσεων οι εμπορικές ασφαλίσεις

Εκτόξευση στις τιμές των αντασφαλίστρων αναμένει στην πλειοψηφία της η αγορά το 2022. Από τις μεγάλες αυξήσεις δεν θα γλυτώσουν οι γραμμές των εμπορικών και βιομηχανικών ασφαλίσεων που έχουν εμφανίσει πολύ μεγάλες ζημιές.
Ηπιότερες, ωστόσο θα είναι οι αυξήσεις τιμολογίων για εκείνες τις γραμμές ασφάλισης που δεν έχουν γράψει μεγάλες ζημιές.
Δεν αποτελεί έκπληξη, ότι μεγαλύτερες ποσοστιαίες αυξήσεις προβλέπεται να γίνουν στα τιμολόγια καταστροφικών κινδύνων περιουσίας σε Ευρώπη και ΗΠΑ μετά από τον αντίκτυπο των μεγάλων καταστροφών που σημειώθηκαν συμπεριλαμβανομένων των χειμερινών καταιγίδων και των πλημμύρων στην Ευρώπη.
Αυξήσεις 5% έως και 10% αναμένεται να πάρουν τα τιμολόγια ομολόγων καταστροφών για τους κινδύνους της περιουσίας και των ακινήτων τόσο στην Ευρώπη όσο και στις ΗΠΑ αλλά και σε όλους τους αντασφαλιστικούς κλάδους.

Για δυνατούς λύτες οι cyber κίνδυνοι - Υυπάρχει μεγάλη ζήτηση δεν υπάρχει προσφορά

Αυξήσεις άνω του 10% αναμένεται να γράψουν τα τιμολόγια κινδύνων στον κυβερνοχώρο κυρίως λόγω της περιορισμένης αντασφαλιστικής ικανότητας παρά την μεγάλη αύξηση της ζήτησης και την είσοδο στην τηλεεργασία.
Το αυτοκίνητο στο περιθώριο των συζητήσεων
Λόγω των πολιτικών συγκρούσεων και της αύξησης της βίας, αυξήσεις μεταξύ 5% - 10% θα πάρουν και τα τιμολόγια πολιτικών κινδύνων.
Τέλος στα δεν αναμένονται ιδιαίτερες αυξήσεις στα αντασφαλιστικά τιμολόγια αυτοκινήτου λόγω της ήπιας κυκλοφορίας στην Ευρώπη. Μάλιστα θα υπάρξουν τιμολόγια που θα παραμείνουν στα ίδια επίπεδα.

Ελ. Ερμ
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης