Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

Άναψε πράσινο για ανατιμήσεις στα ασφάλιστρα

Άναψε πράσινο για ανατιμήσεις στα ασφάλιστρα
Οι χρησμοί που βγήκαν από τη Fitch Ratings μιλούν για μεγάλες ανατιμήσεις στα ασφάλιστρα περιουσίας για φυσικές καταστροφές.
Σχετικά Άρθρα

Δυσβάσταχτο θα γίνει το κόστος ασφάλισης περιουσίας για ιδιώτες και επιχειρήσεις.
Οι χρησμοί που βγήκαν από τη Fitch Ratings μιλούν για μεγάλες ανατιμήσεις στα ασφάλιστρα περιουσίας για φυσικές καταστροφές.

Οι τρεις λόγοι που ωθούν τα τιμολόγια σε ανατιμήσεις

Οι αναλυτές προβλέπουν διψήφιες αυξήσεις στα τιμολόγια για το 2022.
Τρεις είναι οι λόγοι: ο πρώτος λόγος είναι ότι οι ασφαλισμένες ζημιές για το 2021 πλησιάζουν τα 100 δισεκατομμύρια δολάρια, ο δεύτερος γιατί μέσα στο 2022 θα υπάρξουν και νέες καταστροφές λόγω της αλλαγής του κλίματος και ο τρίτος λόγος έχει να κάνει με τη συχνότητα και την σφοδρότητα.

Γκάζι σε συμβάσεις περιουσίας επιχειρήσεων

Οι αυξήσεις αντασφαλίστρων στις συμβάσεις των επιχειρήσεων που θα υπογραφούν αρχή του νέου έτους θα σκαρφαλώσουν στο 10%.
Γκάζι για περαιτέρω αυξήσεις τιμολογίων και μάλιστα πιθανώς διψήφιες πατούν οι διαδικτυακοί κίνδυνοι (cyber), οι Ευθύνες Διευθυντών και Στελεχών από λάθη και παραλείψεις που μπορεί να διαπράξουν.

Άνθρακας ο θησαυρός των cyber κινδύνων

Στο επίκεντρο βρίσκονται οι Ευθύνες για συμβάντα cyber κινδύνων καθώς διαρκώς αυξάνονται οι απαιτήσεις που συνδέονται με τις επιθέσεις ransomware.
Και παρά το γεγονός ότι πριν από λίγα χρόνια η ασφαλιστική αγορά θεωρητικά έβλεπε τους cyber κινδύνους ευκαιρία για να θησαυρίσει σήμερα κάνει πίσω μειώνοντας από την μία την προσφορά κεφαλαίων (capacity) και συντάσσοντας, από την άλλη πιο αυστηρούς όρους και προϋποθέσεις για να τις καλύψεις και τις αποζημιώσεις.

Φρένο αυξήσεων για άλλους κινδύνους

Αν και το μομέντουμ είναι ανοδικό, τα τιμολόγια το 2022 δεν θα εκτιναχθούν.
Σειρά παραγόντων θα συγκρατήσουν τις τιμές.
Θα παίξουν ρόλο οι γεωγραφικές περιοχές και οι γραμμές κάλυψης που δεν υπέστησαν σοβαρές ζημιές μέσα στο 2021 ή δεν υπέστησαν καθόλου ζημιές.
Καθώς δεν θα υπάρξουν σοβαρές αυξήσεις σε αυτούς τους κινδύνους, οι αυξήσεις θα αντισταθμιστούν από την σταθερότητα των τιμών άλλων τιμολογίων.
Τέλος υπάρξει μια διάχυτη αισιοδοξία ότι οι κίνδυνος από τον πληθωρισμό θα είναι μπορεί να διαχειριστεί.
Ενώ, η τροχιά του είναι ανεξέλεγκτη γράφει η Fitch στην μελέτη της, φαίνεται ότι θα είναι προσωρινός.

Ελενα Ερμείδου
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης