Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

Κίνδυνος στις ασφαλιστικές από τα αυξημένα κόστη αποζημιώσεων - Μειώνονται οι προοπτικές ανάπτυξης

Κίνδυνος στις ασφαλιστικές από τα αυξημένα κόστη αποζημιώσεων - Μειώνονται οι προοπτικές ανάπτυξης
Η αύξηση του πληθωρισμού σε χώρες με δημοσιονομική ‘αναρχία’ επιδεινώνει τις αβεβαιότητες μακροοικονομικά αναφέρουν στελέχη από την αγορά
Σχετικά Άρθρα

Επακόλουθο της αύξησης των πληθωριστικών πιέσεων στην οικονομία είναι ο πολλαπλασιασμός των προβλημάτων για τις ασφαλιστικές.

Σε ταραχώδη νερά πλέουν οι ασφαλιστικές

Οι άνεμοι δεν είναι ούριοι για τις ασφαλιστικές το τελευταίο διάστημα.
Η οικονομία, η αναπτυξιακή πορεία της χώρας και οι διεθνείς εξελίξεις δίνουν την κατεύθυνση.
Άλματα ανόδου και ισχυρής βελτίωσης δεν αναμένονται παρά τις αυξήσεις που καταγράφονται στην παραγωγή ασφαλίστρων. Τα προβλήματα που έχουν να αντιμετωπίσουν δεν καλύπτονται με τις αυξήσεις στην παραγωγή ασφαλίστρων, έγκεινται σε άλλους τομείς.
Μεταξύ των σοβαρότερων προβλημάτων που αποφεύγουν οι ασφαλιστικές να εκθέσουν, είναι η ολοένα αύξηση του κόστους αποζημιώσεων που καταβάλλουν λόγω της ανόδου του πληθωρισμού.

Η απανθρακοποιήση είναι μεγάλη ευκαιρία ή χρόνιο πρόβλημα;

Ένα ακόμα πολύ σοβαρό πρόβλημα που μέχρι τώρα τα υψηλόβαθμα στελέχη της αγοράς στην Ελλάδα το βλέπουν μόνο ως ευκαιρία είναι η κλιματική αλλαγή και η σταδιακή διακοπή ασφάλισης προϊόντων άνθρακα και οι επενδύσεις σε κατηγορίες κεφαλαίων.
Το ‘επιχειρείν’ στην Ελλάδα, αλλά ούτε και διεθνώς δεν είναι τόσο προετοιμασμένο απέναντι στην νέα αυτή πραγματικότητα, ώστε να μην θέτει σε κίνδυνο τις προοπτικές του στο μέλλον.
Η σταδιακή παύση ασφάλισης βιομηχανικών μονάδων και προϊόντων άνθρακα , όπως επίσης η μείωση των επενδύσεων σε περιουσιακά στοιχεία άνθρακα θα φρενάρουν την ανάπτυξη των ασφαλιστικών, αυξάνοντας παράλληλα ορισμένους κινδύνους, προκαλώντας ενδεχομένως πολύ σοβαρές κρίσεις στην οικονομία αλλά και την υγεία.

Κίνδυνος για τις ασφαλιστικές δραστηριότητες

Όσες δραστηριοποιούνται σε αναδυόμενες οικονομίες εγκυμονεί πάντα ο κίνδυνος να περιορίσουν τις ασφαλιστικές τους δραστηριότητες, παρά τις αυξήσεις που σημειώνουν στις αποδόσεις επί των επενδεδυμένων κεφαλαίων.
Να σημειωθεί ότι οι αποκλίσεις στον δείκτη πληθωρισμού μεταξύ ισχυρών και αναδυομένων οικονομιών είναι μεγάλες με το πληθωρισμό στις οικονομίες που αναπτύσσονται να έχει κάνει άλματα ανόδου.
Η αύξηση του πληθωρισμού σε χώρες με δημοσιονομική ‘αναρχία’ επιδεινώνει τις αβεβαιότητες μακροοικονομικά αναφέρουν στελέχη από την αγορά.

Ελ. Ερμείδου.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης