Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

Θέλετε ρεύμα; Πιστοποιητικό ασφάλισης στα νέα κτίρια σε υψηλού κλιματικού κινδύνου περιοχές

Θέλετε ρεύμα; Πιστοποιητικό ασφάλισης στα νέα κτίρια σε υψηλού κλιματικού κινδύνου περιοχές
Οι εκπρόσωποι της ΕΑΕΕ δήλωσαν ότι είναι θετικό το γεγονός ότι το εν λόγω άρθρο αναφέρεται στην υποχρέωση της εκ των προτέρων χρηματοδότησης των κινδύνων μέσω της ασφάλισης
Σχετικά Άρθρα

Θέμα υποχρεωτικότητας στην ασφάλιση των νέων κατοικιών σε σεισμογενείς ζώνες βάζει το Εθνικό Σχέδιο Κλιματικού νόμου, οι διατάξεις του οποίου συζητήθηκαν μεταξύ του αρμόδιου υπουργού με το προεδρείο της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος.
Σύμφωνα με το άθρο 19 του νομοσχεδίου:

  1. Από το 2025, τα νέα κτίρια που βρίσκονται σε ζώνες υψηλής τρωτότητας ασφαλίζονται υποχρεωτικά. Η ύπαρξη ασφαλιστηρίου συμβολαίου αποτελεί προϋπόθεση για την ηλεκτροδότηση του κτιρίου.
  2. Ως ζώνες υψηλής τρωτότητας θεωρούνται οι περιοχές που βρίσκονται:

α) Σε ζώνες δυνητικά υψηλού κινδύνου πλημμύρας όπως αποτυπώνοται στους χάρτες επικινδυνότητας πλημμύρας και εμπίπτουν στο σενάριο πλημμύρας υψηλής πιθανότητας,
β) πλησίον δασικών περιοχών που χαρακτηρίζονται από υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς. Οι περιοχές αυτές καθορίζονται με απόφαση του οικείου Γενικού Διευθυντή Δασών, λαμβάνοντας υπόψη το είδος της δασικής βλάστησης, την πυκνότητά της, την απόσταση από τα κτίρια και τις κλιματολογικές συνθήκες της περιοχής.
Σε σχέση με το σχέδιο Νόμου, ο πρόεδρος της ΕΑΕΕ Α. Σαρρηγεωργίου, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Περιουσίας κ. Ε. Μοάτσος και η Γενική Διευθύντρια κ. Μ. Αντωνάκη είχαν την ευκαιρία να εκθέσουν στον Υπουργό τις θέσεις της ΕΑΕΕ πάνω σε συγκεκριμένες διατάξεις.
Οι εκπρόσωποι της ΕΑΕΕ δήλωσαν ότι είναι θετικό το γεγονός ότι το εν λόγω άρθρο αναφέρεται στην υποχρέωση της εκ των προτέρων χρηματοδότησης των κινδύνων μέσω της ασφάλισης, γεγονός που αποδεικνύει ότι ο μηχανισμός της μπορεί να έχει πρωτεύοντα ρόλο στην προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή.

Αντώνης Βασιλόπουλος
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης