Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

Allianz: Οι τρεις top πόλεις του μέλλοντος

Allianz: Οι τρεις top πόλεις του μέλλοντος
Αποδόσεις επί των επενδύσεων που αποδίδουν δύο φορές πάνω από το μέσο όρο

Υπό το φως όλων μεγάλων αλλαγών, η Allianz ανακατασκευάζει μοντέλο της κατάταξης των πόλεων, εισάγοντας νέα κριτήρια μέτρησης.
Στο νέο της μοντέλο εισάγει το κριτήριο των ESG με περιβαλλοντικά, κοινωνικά και στοιχεία εταιρικής διακυβέρνησης.
Δίνει περισσότερη βαρύτητα στην τεχνολογία και στην διασύνδεση των πόλεων.

Επτά κατηγορίες περιλαμβάνονται στο να αναδειχτεί μία πόλη ελκυστική για επενδύσεις:
Το παγκόσμιο στάτους της πόλης, το μέγεθος και η ισορροπία της αγοράς γραφείων, η οικονομική της ισχύ, το ανθρώπινο κεφάλαιο, η τεχνολογία, η διασύνδεση και οι ESG.

Λονδίνο: Η υψηλότερη προβλεπόμενη αύξηση ενοικίων στην Ευρώπη

Το Λονδίνο προηγείται σημαντικά στην κατάταξη, παρά τον αντίκτυπο του Brexit και του Covid-19. Κατατάσσεται στην πρώτη θέση τόσο για την θέση του ως πόλη όσο και για το ανθρώπινο κεφάλαιο. Το δίκτυο των έξι μεγάλων αεροδρομίων του Λονδίνου δημιουργεί ένα διεθνή κόμβο.
Ο φοιτητόκοσμος αριθμεί πάνω από 400.000, πράγμα που σημαίνει ότι ως πόλη διαθέτει μεγάλη προσφορά ανθρωπίνου δυναμικού.
Η αγορά γραφείων του Λονδίνου είναι επίσης μια από τις σημαντικότερες παγκοσμίως.
Οι διεθνείς επενδυτές που αναζητούν σταθερό εισόδημα προτιμούν έντονα το Λονδίνο – η πόλη άλλωστε έχει συγκεντρώσει τα περισσότερα ξένα κεφάλαια από οποιαδήποτε άλλη πόλη παγκοσμίως

Στοκχόλμη: Ισχυρή ισορροπία στην αγορά γραφείων

Η Στοκχόλμη κερδίζει την δεύτερη θέση στη γενική κατάταξη με βάση τις παραπάνω κατηγορίες.
Το ισχυρότερο της πλεονέκτημα είναι το ισοζύγιο στην αγορά γραφείων.
Οι επενδύσεις, σε μία πόλη που την χαρακτηρίζει η σταθερότητα εν μέσω πολύ μεγάλης μεταβλητότητα στον κόσμο είναι πολύ υψηλότερες του μέσου όρου των αποδόσεων προσαρμοσμένων στον κίνδυνο τα τελευταία 15 χρόνια. Επίσης έχει το δεύτερο μεγαλύτερο βαθμό στην ανάπτυξη της αγοράς ενοικίων.
Η οικονομία της Στοκχόλμης συγκεντρώνει από τις υψηλότερες βαθμολογίες τόσο για την αύξηση του ΑΕΠ όσο και για την ανάπτυξη του τομέα των υπηρεσιών. Σε αυτό προστίθεται το περιβάλλον τεχνολογίας της Στοκχόλμης.
Όσον αφορά τα κριτήρια ESG, η Στοκχόλμη βραβεύτηκε ως η πρώτη Ευρωπαϊκή Πράσινη Πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2010 και στοχεύει να έχει απαλλαχτεί από τα ορυκτά καύσιμα έως το 2040. Εκτός από τα περιβαλλοντικά πλεονεκτήματα, η πόλη τα καταφέρνει πολύ καλά στη διακυβέρνηση και την κοινωνική συνοχή. Κατατάσσετε στην 9η θέση πιο ευτυχισμένων πόλεων στον Παγκόσμιο Δείκτη Ευτυχίας.

Βερολίνο: Προσέλκυση ταλέντων, διαφάνεια και προσβασιμότητα

Σύμφωνα με την Allianz Real Estate, το Βερολίνο είναι η πόλη που συγκεντρώνει την υψηλότερη βαθμολογία στη Γερμανία.
Είναι η πιο συνδεδεμένη σε παγκόσμιο επίπεδο πόλη στη Γερμανία με πλούσια ιστορία και μεγάλη πολιτισμική προσφορά παγκοσμίου εμβέλειας.
Εφαρμόζει κανόνες διαφάνειας, αξίες αναγνωρισμένες γι α να προσελκύσει ικανούς ανθρώπους.
Προκειμένου να αναπτύξει τον τομέα της τεχνολογίας. Τροφοδοτεί τα πανεπιστήμια τα οποία με τη σειρά τους ενισχύουν το σκηνικό των start up, έχοντας δημιουργήσει 8 μονόκερους τεχνολογίας.
Οι αποδόσεις των ενοικίων προσαρμοσμένες ανά τον κίνδυνο είναι δύο φορές πάνω από το μέσο όρο.

Ελενα Ερμείδου
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης