Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

Αντασφαλιστική συμφωνία MetLife για συνταξιοδοτικά συμβόλαια swap

Αντασφαλιστική συμφωνία MetLife για συνταξιοδοτικά συμβόλαια swap
Σχεδόν κοντά στην ημερομηνία έγκρισης που πήρε ο όμιλος ΝΝ για την εξαγοράς της MetLife Ελλάδος, ολοκληρώθηκε και μία ακόμα σε εκκρεμότητα συναλλαγή.
Σχετικά Άρθρα

Δρόμο για την έξοδο ή την μερική έξοδο της από Ευρωπαϊκές αγορές που δεν την συμφέρουν άνοιξε η MetLife. Στο δρόμο Ελλάδα, Πολωνία, Ηνωμένο Βασίλειο.
Σχεδόν κοντά στην ημερομηνία έγκρισης που πήρε ο όμιλος ΝΝ για την εξαγοράς της MetLife Ελλάδος, ολοκληρώθηκε και μία ακόμα σε εκκρεμότητα συναλλαγή.

Συναλλαγή ύψους $3,5 δισεκατομμυρίων


Ολοκληρώθηκε η εξαγορά των ανταλλάξιμων συμβολαίων (swap) θνησιμότητας–swap χρηματοοικονομικά παράγωγα που διαπραγματεύονται εκτός οργανωμένης αγοράς χρηματιστηρίου όπου δύο μέρη συμφωνούν να ανταλλάξουν προκαθορισμένες τιμές πληρωμών σε μελλοντικές ημερομηνίες μέσα στο χρόνο.
Σχεδιάστηκαν με σκοπό να υπερπηδήσουν τα προβλήματα που δημιουργούν τα δικαιώματα ανταπαίτησης.
Συγκεκριμένα η Metropolitan Tower Life Insurance Company ολοκλήρωσε την πρώτη της στο Ηνωμένο Βασίλειο συναλλαγή υποχρεώσεων σε Swap συνταξιοδοτικών καλύψεων θνησιμότητας, αξίας 3,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ.
Στους όρους της συναλλαγής αυτό σημαίνει ότι θυγατρική της MetLife θα αντασφαλίζει τον κίνδυνο υποχρεώσεων των συνταξιοδοτικών συμβολαίων θνησιμότητας
Να σημειωθεί ότι η MetLife δια μέσω της Rothesay Life Plc. εισήλθε στην αγορά συνταξιοδοτικών συμβολαίων θνησιμότητας συνολικής αξίας 5 δισεκατομμυρίων στο Ηνωμένο Βασίλειο τον Φεβρουάριου του 2021.

Οι αντασφαλιστές πληρώνουν τα σπασμένα κατόπιν συμφωνίας


Αν και η γρίνια ήταν μεγάλη, οι αντασφαλιστικές γράφει σε ανάλυση της η Fitch διαθέτουν επάρκεια κεφαλαίων. Η κεφαλαιακή τους θέση τις κάνει ικανές να απορροφήσουν την ζήτηση για καλύψεις.
Παρά το γεγονός ότι έχουν να βγάλουν από ταμεία τους συνολικά 100 δισεκατομμύρια δολάρια για τις ασφαλισμένες καταστροφές που υπέστησαν το 2022, τα εναλλακτικά επενδυτικά αντασφαλιστικά κεφάλαια αυξήθηκαν περίπου 3% με 4%.

Η περιουσία τραβάει τις εκδόσεις και επανεκδόσεις τίτλων ILS


Τα ILS –χρεωστικοί τίτλοι που είναι συνδεδεμένοι με την ασφάλιση και κυρίως τα ομόλογα καταστροφών (cat bond) σημείωσαν ρεκόρ το 2021. Μόνο για καλύψεις περιουσίας το κεφάλαιο κινδύνων έκλεισε το 2021 στα 12,5 δισεκατομμύρια.
Τα cat bonds κέρδισαν έδαφος το 2021 σε βάρος των εγγυημένων αντασφαλίσεων.

Ελενα Ερμείδου
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης