Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

Χρονιά της Τίγρης το 2022 για τις ασφαλιστικές - Ξεδιπλώνονται τα μυστήρια των εξαγορών

Χρονιά της Τίγρης το 2022 για τις ασφαλιστικές - Ξεδιπλώνονται τα μυστήρια των εξαγορών
Μήνας ορόσημο θα είναι ο Μάρτης, όπου θα ολοκληρωθεί το mega deal Εθνική Ασφαλιστική – CVC.

Με την ‘βασίλισσα’ της ασφαλιστικής αγοράς, την Εθνική Ασφαλιστική να ανοίγει τον χορό, έπονται πολλές ανακατατάξεις στην αγορά. Χρονιά της Τίγρης με πολλά μυστήρια και αγάπες το 2022 για την ελληνική ασφαλιστική αγορά.

Ορόσημο ο μήνας Μάρτης

Μήνα ορόσημο θα είναι θα είναι ο Μάρτης, όπου θα ολοκληρωθεί το mega deal Εθνική Ασφαλιστική – CVC.
Το deal έχει ρόλο καθοριστικό, Θα ανοίξει το δρόμο για νέα προϊόντα, οικονομίες κλίμακας, ωστόσο μεγάλο μέρος της ασφαλιστικής αγοράς κάνει λόγο για καθιέρωση συνθηκών μονοπωλίου, για αυξήσεις στα τιμολόγια των νοσοκομείων και στις καλύψεις της πρωτοβάθμιας περίθαλψης.

Αλλαγή φρουράς

Φόβοι ομοίως εκφράζονται για αλλαγή φρουράς. Τις θέσεις ηγεσίας πολύ πιθανόν να καταλάβουν στελέχη από την Κυπριακή αλλά και την Ελληνική αγορά που είναι πολύ κοντά στο fund. Να σημειωθεί ότι κάποιες αποτυχημένες προσπάθειες έγιναν από πρώην υψηλόβαθμα στελέχη της αγοράς για την θέση του γενικού διευθυντή που παραμένει κενή εδώ και χρόνια.

Αυτός, αυτή και τα μυστήρια

Λίγο πριν ή μετά την ολοκλήρωση της εξαγοράς της Εθνικής Ασφαλιστικής, φαίνεται να λύνονται και τα μυστήρια με άλλες ασφαλιστικές που βρίσκονται στο προσκήνιο. Συμφωνίες ενδεχομένως να υπάρξουν μεταξύ μεγάλης ελληνικής ασφαλιστικής και ξένης δίνοντας νέο παλμό στα συνταξιοδοτικά και τα προϊόντα υγείας. Το όφελος που θα προκύψει να είναι και για τους δύο καθώς η μία είναι δραστήρια και άλλη ως αναφέρουν στελέχη από την ασφαλιστική διαμεσολάβηση υπολειτουργεί το τελευταίο διάστημα στην Ελλάδα.

Δεν πουλά η Υδρόγειος

Φρένο στις συζητήσεις έβαλε η Υδρόγειος η οποία διατείνεται το ενδιαφέρον δεν στρέφεται πλέον στο να πουλήσει. Το deal με την Vienna Insurance μας άφησε χρόνους ενώ έκλεισαν και οι κύκλοι των συζητήσεων με την Interamerican.
Χρονιά αλλαγών και για την ασφαλιστική διαμεσολάβηση. Παίζει δυνατά το agency με συνέργειες και συγχωνεύσεις. Αξίζει όμως κανείς να παρατηρήσει ότι και τις κινήσεις των ασφαλιστικών πρακτόρων από φεύγουν και που πάνε. Κάποιοι ‘φεύγουν’ από την Νότια Ελλάδα και ‘μετακινούνται’ στη Βόρεια Ελλάδα.
Ισχυρή δυναμική ανάπτυξης εμφανίζει η Interlife μετά την είσοδο της στο Χρηματιστήριο Αθηνών ενώ αναμένεται εκ νέου ανάπτυξη το 2022 ενώ στο βάθος υπάρχει και η Δύναμις Ασφαλιστική.

Ελενα Ερμείδου
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης