Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

Υψηλές προμήθειες για προσκτήσεις ασφαλιστικών χαρτοφυλακίων αντί για εξαγορές που κοστίζουν

Υψηλές προμήθειες για προσκτήσεις ασφαλιστικών χαρτοφυλακίων αντί για εξαγορές που κοστίζουν
Τα τελευταία 20 χρόνια οι προσκτήσεις χαρτοφυλακίων αφορούσαν κυρίως στόλους αυτοκινήτων και λιγότερο ασφαλιστήρια ζωής ή υγείας
Σχετικά Άρθρα

Τα δύσκολα για την ασφαλιστική αγορά μόλις ξεκίνησαν, καθώς σύμφωνα με διαρροές από κύκλους της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης σύντομα ξεκινά νέος κύκλος μεταφοράς ασφαλιστικών χαρτοφυλακίων.
Αφορμή αυτή τη φορά οι μεγάλες εξαγορές που έγιναν στην ελληνική αγορά αλλά και ο ευρύτερος ανταγωνισμός.
Τα τελευταία 20 χρόνια οι προσκτήσεις χαρτοφυλακίων αφορούσαν κυρίως στόλους αυτοκινήτων και λιγότερο ασφαλιστήρια ζωής ή υγείας, ευθύνες.
Σήμερα, εν μέσω σοβαρών ανακατατάξεων στην ασφαλιστική αγορά, οι ασφαλιστές κλείνουν και ανοίγουν ‘θέσεις’ ανάλογα με ποια ασφαλιστική θα προσφέρει το υψηλότερο ποσοστό προμήθειας, ίσως και άλλες οικονομικές διευκολύνσεις που αφορούν σε δαπάνες καταστημάτων.
Πηγές του ΒΝ αναφέρουν ότι «οι ασφαλιστικές που σήμερα βρίσκονται ‘εκτός μεγάλων σχημάτων έχουν κατεβάσει και φέρει μπροστά τους, τους κανονισμούς πωλήσεων.
Σχεδιάζουν και νέες στρατηγικές προκειμένου να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν τον κατακλυσμό που έρχεται κατά πάνω τους».
Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι «ένας έμμεσος τρόπος να αντιμετωπίσουν τον ανταγωνισμό των μεγάλων σχημάτων, χωρίς να επωμιστούν υψηλές δαπάνες είναι οι προσκτήσεις χαρτοφυλακίων».
Δίνοντας υψηλές προμήθειες σε δίκτυα ασφαλιστικής διαμεσολάβησης αποσπούν μέρος της ασφαλιστικής παραγωγής από τους ανταγωνιστές.

Επιχείρηση αύξηση παραγωγής

Υπάρχουν δύο τρόποι οι ασφαλιστικές να αυξήσουν την παραγωγή τους, είτε να αυξήσουν τις τιμές των ασφαλίστρων με τιμολογιακές αναπροσαρμογές, είτε να πάρουν χαρτοφυλάκια ανταγωνιστών ακόμα και ζημιογόνα.
Η μεν πρώτη κίνηση για τις μικρές ασφαλιστικές είναι σχεδόν απαγορευτική γιατί θα δουν τα πελατολόγια τους να συρρικνώνονται οι δε, δεύτερη κίνηση δεν πάει την βαλίτσα του ασφαλιστή μακριά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης