Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

Γιατί έγειρε η πλάστιγγα της ΕΕ και της DGComp υπέρ του CVC στην Εθνική Ασφαλιστική;

Γιατί έγειρε η πλάστιγγα της ΕΕ και της DGComp υπέρ του CVC στην Εθνική Ασφαλιστική;
Η Επιτροπή κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η Εθνική Ασφαλιστική δεν θα διέθετε επαρκή ισχύ στην αγορά για να αποκλείσει τα ανταγωνιστικά της HHG νοσοκομεία και ότι η HHG δεν θα είχε οικονομικό κίνητρο για να αποκλείσει τις ασφαλιστικές εταιρείες που ανταγωνίζονται την Εθνική Ασφαλιστική
Σχετικά Άρθρα

Το προτέρημα έκανε μειονέκτημα στα περί αθέμιτου ανταγωνισμού με αποτέλεσμα να λειτουργήσει αντίστροφα στην περίπτωση της έγκρισης της εξαγοράς της Εθνικής Ασφαλιστικής από το CVC, ώστε να «περάσει» η πώλησή της από την Εθνική Τράπεζα.
Έτσι, σήμερα είναι μία νέα μέρα για τη μεγαλύτερη ασφαλιστική εταιρία της χώρας, καθώς και σύμφωνα με την Επιτροπή Ανταγωνισμού της ΕΕ, η ασφαλιστική εταιρία έχει όλα τα εφόδια εν προκειμένω στην υγεία, ώστε να αντιμετωπίσει τον ανταγωνισμό από τις άλλες ασφαλιστικές.
Κατά συνέπεια, οι εξαγορές και συγχωνεύσεις του τελευταίου έτους, λειτούργησαν υπερθετικά στο να δηχθούν οι Ευρωπαίοι εταίροι τις αλλαγές που σήμανε η πώληση, σύμφωνα με στελέχη της εταιρίας, καθώς η εταιρία θα μπορεί πλέον να αξιοποιεί στην Αττική τα εννέα ιδιωτικά κέντρα υγείας που έχει στην διάθεσή του το CVC.

Στην θέση του Χ. Σαρδελή, όπως έγραψε το ΒΝ έρχεται ο Πολωνός Andrzej Klesyk, ο οποίος ήταν παρόν στην τελευταία επίσκεψη των στελεχών της CVC στην εταιρία.
Σύμφωνα επίσης με πληροφορίες διευθύνων σύμβουλος προτείνεται να παραμείνει ο μέχρι και σήμερα CEO της Εθνικής κ. Σταύρος Κωνσταντάς, και ως εκτελεστικά μέλη προτείνονται οι κ. Καραγρηγορίου Σταύρος – CFO της Εθνικής Ασφαλιστικής και Αναστασίου Τάσος και μη εκτελεστικά μέλη, από την πλευρά του CVC οι Peter Rutland και Άλεξ Φωτακίδης, καθώς και η Χριστίνα Θεοφιλίδη από την πλευρά της Εθνικής τράπεζας.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε, βάσει του κανονισμού συγκεντρώσεων της ΕΕ, την εξαγορά της Ανώνυμης Ελληνικής Εταιρίας Γενικών Ασφαλειών «Η Εθνική» («Εθνική Ασφαλιστική», Ελλάδα), από την CVC Capital Partners SICAV FIS S.A. («CVC», Λουξεμβούργο).
Η Εθνική Ασφαλιστική παρέχει υπηρεσίες ασφάλισης ζωής και ζημιών, υπηρεσίες διανομής ασφαλιστικών προϊόντων και αντασφάλισης στην Κύπρο, την Ελλάδα και τη Ρουμανία. Η CVC και οι θυγατρικές της διαχειρίζονται επενδυτικά κεφάλαια και πλατφόρμες. 

To CVC ελέγχει διάφορες εταιρείες, συμπεριλαμβανομένου του ομίλου Hellenic Healthcare Group («HHG»), ο οποίος παρέχει ιδιωτικές υπηρεσίες νοσοκομειακής περίθαλψης στην Κύπρο και την Ελλάδα.
Η Επιτροπή διερεύνησε κατά πόσον η συναλλαγή θα προκαλούσε σημαντική παρακώλυση του ανταγωνισμού στις ιδιωτικές υπηρεσίες ασφάλισης υγείας στην Ελλάδα, και γενικά στις ιδιωτικές νοσοκομειακές υπηρεσίες στην περιφέρεια Αττικής.
Η Επιτροπή κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η Εθνική Ασφαλιστική δεν θα διέθετε επαρκή ισχύ στην αγορά για να αποκλείσει τα ανταγωνιστικά της HHG νοσοκομεία και ότι η HHG δεν θα είχε οικονομικό κίνητρο για να αποκλείσει τις ασφαλιστικές εταιρείες που ανταγωνίζονται την Εθνική Ασφαλιστική.

Αντώνης Βασιλόπουλος
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης