Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

Στουρνάρας (συνέδριο ΕΑΕΕ): Ανάπτυξη 7% ως το 2026 και 200 χιλ. νέες θέσεις εργασίας

Στουρνάρας (συνέδριο ΕΑΕΕ): Ανάπτυξη 7% ως το 2026 και 200 χιλ. νέες θέσεις εργασίας
Ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας εκτίμησε ότι ο στασιμοπληθωρισμός θα είναι παροδικός
Σχετικά Άρθρα
Δυναμική ανάπτυξη της Ελλάδας η οποία θα αγγίξει το 7% το 2026 προέβλεψε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας, κατά την ομιλία του στο ετήσιο συνέδριο της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος.
Ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας μίλησε για στασιμοπληθωρισμό που δημιουργεί στην ΕΕ, αλλά και στη χώρα ο πόλεμος στην Ουκρανία που προέρχεται από τις αυξήσεις στην ενέργεια και στην αύξηση αγαθών, ο οποίος προέβλεψε ωστόσο ότι θα είναι παροδικός και όχι μακροπρόθεσμος.
Ο κ. Στουρνάρας τόνισε ότι η δυναμική της ανάπτυξης ήδη φάνηκε από το 2021 όπου το ΑΕΠ έκλεισε στο 8,3% και προέβλεψε ότι μέχρι το 2026 θα έχουν δημιουργηθεί 200.000 νέες θέσεις εργασίας.

Αλ. Σαρρηγεωργίου: Μη εφαρμόσιμο το ν/σ για τις φυσικές καταστροφές

Ανοίγοντας τις εργασίες του συνεδρίου ο πρόεδρος της ΕΑΕΕ, Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου επανέλαβε επέκρινε την κυβέρνηση για τη σοβαρήξ καθυστέρηση στις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει για την παροχή φορολογικών κινήτρων στην ασφάλιση, καθώς και στο γεγονός ότι έγινε για πρώτη φορά νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών, το οποίο λαμβάνει υπόψη του τον ασφαλιστικό κλάδο, αλλά σε διατάξεις μη εφαρμόσιμες.
Ο πρόεδρος της ΕΑΕΕ η ασφαλιστική αγορά έκλεισε το 2021 με αύξηση του τζίρου κατά 7,7% (2,26 δις), με 10% αύξηση στις ασφαλίσεις Ζωής και 5,7% στις Γενικές. Επανέλαβε ότι ο ασφαλιστικός κλάδος είναι ο μεγαλύτερος επενδυτής στη χώρα με με επενδύσεις 17,8 δις ευρώ, όπου με 1 ευρώ δημιουργούνται 3,6 στην Ελληνική οικονομία.
Ο κ. Σαρρηγεωργίου υπογράμμισε την χαμηλή κουλτούρα ασφάλισης στη χώρα που αντιστοιχεί στο 1/3 του μέσου Ευρωπαϊκού όρου και ανέφερε ως παράδειγμα ότι για την υγεία δαπανήθηκαν το 2019 14,4 δις ευρώ εκ των οποίων το 60% πλήρωσε το κράτος, ενώ 5 δις ευρώ χρηματοδοτήθηκαν από τις τσέπες των νοικοκυριών. Σημείωσε ότι είμαστε η χώρα μς τη μεγαλύτερη ιδιοκατοίκηση (πάνω από 70%) με τις ασφαλισμένες κατοικίες να μην ξεπερνούν το 16%. Τέλως χαρακτήρισε θετική την παρέμβαση για τον 1ο πυλώνα ασφάλισης (εφάπαξ) που δημιουργήθηκε ως κεφαλαιοποιητικός.

Χ. Στυλιανίδης: 500 εκ. οι ζημιές σε Εύβοια και Κρήτη

Ο υπουργός Κλιματικής Αλλαγής Χρήστος Στυλιανίδης τόνισε ότι η κλιματική αλλαγή είναι πια εδώ και ανέφερε χαρακτηριστικά ότι οι δυο μόνο φυσικές καταστροφές με τη φωτιά στην Εύβοια και το σεισμό στην Κρήτη αγγίζουν σε κόστος τα 500 εκ. ευρώ που αντιστοιχεί σε ένα ποσοστό 20% των εσόδων του ΕΝΦΙΑ και τάχθηκε υπέρ των συμπράξεων (ΣΔΥΤ) μεταξύ ασφαλιστικών εταιριών και κράτους.
Τέλος, οι Ηλίας Μόσιαλος ανέπτυξε προτάσεις για την παροχή υπηρεσιών Υγείας , προτείνοντας: Καθετοποίηση της αγοράς υγείας, ,ελέγχους ποιότητας υπηρεσιών, σύνθετα ασφαλιστικά προϊόντα.
Αντώνης Βασιλόπουλος

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης