Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

Bancassurance vs Ασφαλιστική Διαμεσολάβηση 1-1

Bancassurance vs Ασφαλιστική Διαμεσολάβηση 1-1
Στο ‘κάστρο’ των ομαδικών ασφαλιστηρίων ζωής και υγείας δεν καταφέρνει να μπει η τράπεζα.
Σχετικά Άρθρα
Μπόνους στο bancassurance των ατομικών συμβολαίων ζωής έδωσε η καραντίνα και το κλείδωμα της οικονομίας το 2021.
Στο ‘κάστρο’ ωστόσο των ομαδικών ασφαλιστηρίων ζωής και υγείας δεν καταφέρνει να μπει η τράπεζα.
Τα κανάλια που επικρατούν στα ομαδικά ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές αποκλειστικής συνεργασίας και ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές μη αποκλειστικής συνεργασίας Όλα τα κανάλια διανομής πέτυχαν συνολική αύξηση στις πωλήσεις 14,2%.
Παράλληλα με τις αυξημένες πωλήσεις αυξήθηκαν και οι αποζημιώσεις.

Αναλυτικά

Γράφουν οι αντασφαλίσεις στα ομαδικά ασφαλιστήρια

Ετήσια συνολική αύξηση 14,2%, σημείωσε η παραγωγή ασφαλίστρων ζωής και υγείας των ασφαλιστικών επιχειρήσεων το 2021, αναλυόμενη σε 17,7% αύξηση των ατομικών ασφαλίσεων και 3,7% των ομαδικών με την παραγωγή στις αντασφαλίσεις των ομαδικών συμβολαίων στα 1,04 εκατομμύρια ευρώ.

Η καραντίνα στην οικονομία εξαφάνισε τις νέες εργασίες στα ομαδικά το 2021

Από το σύνολο της παραγωγής ασφαλίστρων του 2021, ποσό 902,8 εκατ. ευρώ αντιστοιχεί στις νέες εργασίες του κλάδου, εκ των οποίων 826 εκατ. ευρώ στις ατομικές ασφαλίσεις και 76,8 εκατ. στις ομαδικές ασφαλίσεις. Τα αντίστοιχα ποσά νέων εργασιών του 2020 ήταν 703,3 εκατ. ευρώ στο σύνολο, εκ των οποίων 598,9 εκατ. ευρώ στις ατομικές και 104,4 εκατ. στις ομαδικές.

Παραγωγή ασφαλίστρων

Συνολικά, η ετήσια αύξηση των νέων εργασιών των ασφαλιστικών επιχειρήσεων έφθασε το 28,4%, αναλυόμενη σε 37,9% αύξηση των ατομικών ασφαλίσεων και 26,4% μείωση των ομαδικών.Η αύξηση του πλήθους των συμβολαίων, των ασφαλιστικών επιχειρήσεων έφθασε το 1,5% στο σύνολο, οφειλόμενη σε αύξηση 1,5% των ατομικών συμβολαίων και 8,5% αύξηση των ομαδικών.

Τα δάνεια βολεύουν τις τράπεζες

Στις πωλήσεις των ατομικών ασφαλίσεων για το 2021 το προβάδισμα το έχει το bancassurance με 49,6% και ακολουθούν οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές αποκλειστικής συνεργασίας με 36,6% και οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές μη αποκλειστικής συνεργασία με 12,6%.

Κατανομή παραγωγής ασφαλίστρων ατομικών ασφαλίσεων

Στα ομαδικά συμβόλαια το προβάδισμα το έχουν οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές μη αποκλειστικής συνεργασίας με 34,1% με τους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές μη αποκλειστικής συνεργασίας να έρχονται δεύτεροι με ποσοστό 15,3% και ακολουθεί το bancassurance με ποσοστό 11,2%.

Κατανομή παραγωγής ασφαλίστρων ομαδικών ασφαλίσεων

Ζημιές έβγαλαν το ομαδικά στο 2021
Η αύξηση των αποζημιώσεων των ασφαλιστικών επιχειρήσεων έφθασε το 16,8% στο σύνολο, οφειλόμενη σε αύξηση 12,0% των αποζημιώσεων των ατομικών συμβολαίων και 31,4% αύξηση των αποζημιώσεων των ομαδικών συμβολαίων.

Ελ. ΕΡμ
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης