Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

Placement πρώτου Cat Bond με νομική ισχύ από την Allianz και Swiss Re

Placement πρώτου Cat Bond με νομική ισχύ από την Allianz και Swiss Re
Αντασφαλίζει την υπέρβαση ζημιών

Το placement του πρώτου ομολόγου καταστροφών excess-of-loss με νομική ισχύ πραγματοποιήθηκε από την Allianz και τη Swiss Re.
Το ομόλογο υποστηρίζεται από την ηλεκτρονική πλατφόρμα που έκανε την εμφάνιση λίγα χρόνια πριν της στο συνέδριο των αντασφαλιστών στο Μόντε Κάρλο, B3i (Re).
Το νέο Ομόλογο καταστροφών (cat bond -XoL) αντασφαλίζει την υπέρβαση ζημιών –κατηγορία ζημιών όπου ο αντασφαλιστής συνήθως αποζημιώνει την εκχωρούσα εταιρεία για απώλειες που έχουν υπερβεί ένα καθορισμένο όριο.

Η B3i επεκτείνεται στο κόσμο

Η επιχειρηματική απόφαση της blockchain B3i στόχο έχει να λύσει κοινά και συχνά στην αγορά προβλήματα, χωρίς να προσθέσει την συνήθη πολυπλοκότητα στις εσωτερικές διαδικασίες.
Το placement του ομολόγου καλύπτει βασικά συμβόλαια αντασφάλισης καταστροφών της Allianz, συμπεριλαμβανομένων βασικών όρων , τελικών όρων και συμβατικών ρητρών που δεσμεύουν και τα δύο μέρη που υπογράφουν αυτήν τη συναλλαγή.
Σύμφωνα με την B3i η διαδικασία οριστικοποιήθηκε τόσο από την Allianz όσο και από τη Swiss Re με την υπογραφή ψηφιακής σύμβασης στις αρχές του 2022, ενώ πρώτη φορά η σύμβαση που έχουν υπογράψει τα δύο μέρη, με την DLT –εταιρεία τεχνολογίας- διασφαλίζει ότι όλες οι διαδικασίες είναι πλήρως συμβατές με τους ισχύοντες Κανονισμούς και τις Ρυθμιστικές Αρχές .

Νέο υψηλά για την αγορά των Cat bond και των ILS το 2021

Τα ομόλογα καταστροφών χτύπησαν νέο ρεκόρ το 2021, με τις νέες εκδόσεις να ξεπερνούν τα 12,8 δισεκατομμύρια έναντι 11,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2020.
Εκδόσεις ομολόγων καταστροφών ύψους περίπου 12,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων προέρχονται από τον κλάδο περιουσία και ατυχημάτων. Οι συνολικές εκδόσεις ομολόγων έφτασαν τα 14 δισεκατομμύρια για το 2021.
Από την οπτική του επενδυτή, τα ομόλογα καταστροφών προσφέρουν μια διαφοροποιημένη επένδυση που συνήθως δεν συσχετίζεται με άλλους τίτλους σύμφωνα με την Swiss RE.
Με παρόμοιους ρυθμούς ξεκίνησαν οι εκδόσεις των ομολόγων και των ILS το 2022.

Ελενα Ερμείδου
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης