Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

Δημιουργούν funds για να «σκουπίσουν» επαγγελματικά ακίνητα στην Ευρώπη οι μεγάλοι ασφαλιστές

Δημιουργούν funds για να «σκουπίσουν» επαγγελματικά ακίνητα στην Ευρώπη οι μεγάλοι ασφαλιστές
Ενορχηστρωτές οι κυβερνήσεις
Σχετικά Άρθρα

Εν όψει επενδυτικού αναβρασμού στα ακίνητα και μεγάλων ανακατατάξεων στην Ευρωπαϊκή αγορά, η Munich Re μέσω της MEAG και η MAPFRE συμπράττουν και ρίχνουν στην αγορά fund που θα χτυπά επαγγελματικά ακίνητα σε προνομιακές τοποθεσίες στην Ευρώπη.
Η πόρτα θα ανοίξει σε θεσμικούς επενδυτές. To fund μέχρι το 2025 θα απογειωθεί στο 1 δισεκ. ευρώ.
Munich Re και MAPFRE συμφώνησαν να συνεισφέρουν σε πρώτη φάση στο χαρτοφυλάκιο περιουσιακών στοιχείων με ακίνητα που έχουν υπό την κατοχή τους στην Γερμανία και την Ισπανία. Περνώντας στην δεύτερη φάση το fund θα ξεκινήσει να αγοράζει επαγγελματικά ακίνητα –γραφεί σε όλη την Ευρώπη με στόχο να φτιάξει ένα πολύ μεγάλο Ευρωπαϊκό χαρτοφυλάκιο.
Το νέο fund θα λαμβάνει υπ’ όψιν του τόσο τις περιβαλλοντικές όσο και τις κοινωνικές πτυχές στην επενδυτική του στρατηγική. Επίσης θα είναι πλήρως ευθυγραμμισμένο με την νομοθεσία για τις βιώσιμες επενδύσεις και τους όρους που διέπουν τις διαδικασίες απομάκρυνσης των επενδύσεων από τα προϊόντα του άνθρακα, την παραγωγή ενέργειας με χρήση λιγότερων προϊόντων άνθρακα.

Ξεκινά με 500 εκατ. ευρώ περίπου

Ο όγκος του fund αναμένεται να φτάσει περίπου τα 500 εκατ. ευρώ έως το 2023 και το 2024,ενώ θα είναι ανοιχτό και σε άλλους θεσμικούς επενδυτές από την Ευρώπη γεγονός που κατά τις εκτιμήσεις θα αυξήσει τον όγκο στο 1 δισεκατομμύριο ευρώ έως το 2025.

Αγορά που δεν σηκώνει λάθη και έχει μεγάλα περιθώρια κέρδους

Αξίζει να σημειωθεί ότι ειδικοί του κλάδου από την ασφαλιστική αγορά μιλώντας στο ΒΝ χαρακτηρίζουν το 2022 ως έτος μεγάλων επενδύσεων σε κατασκευές. Οι νέες τάσεις στις κατασκευές διευκρινίζουν που αφορούν στην χρήση drones, στον εξοπλισμό για την ενίσχυση των συνθηκών ασφαλειών στο χώρο εργασίας, τα εργοτάξια από την συσκευή του κινητού, το λογισμικό για την διαχείριση των κατασκευών, οι οδηγίες για την κατασκευή των πράσινων κτιρίων , οι αρθρωτές και προκατασκευασμένες κατασκευές δεν επιτρέπουν λάθη, αυξάνοντας έτσι τα επιχειρηματικά ανοίγματα των ασφαλιστών αλλά και τα περιθώρια κέρδους.

Οι κυβερνήσεις βγάζουν και δίνουν χρήμα

Σύμφωνα με την Coface o κλάδος των κατασκευών θα παραμείνει ανθεκτικός και θα συνεχίσει να αναπτύσσεται το 2022 λόγω των οικονομικών πακέτων που δίνουν οι κυβερνήσεις για την ενίσχυση του κλάδου και των επενδύσεων. Τα περισσότερα από αυτά τα πακέτα ενίσχυσης της οικονομίας αποτελούν μέρος της προσπάθειας των κυβερνήσεων να «απανθρακοποιήσουν» την οικονομία, προσθέτει.

Ελενα Ερμείδου
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης