Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

Η Generali στοχεύει στην πρωτιά με τον Philippe Donnet στο τιμόνι

Η Generali στοχεύει στην πρωτιά με τον Philippe Donnet στο τιμόνι
Με την ανάληψη των καθηκόντων ο διευθύνων και πάλι σύμβουλος της Generali χαιρέτισε το αποτέλεσμα της Γενικής Συνέλευσης των μετόχων

Στο τιμόνι της 3ης μεγαλύτερης ασφαλιστικής στην Ιταλία, με πολύ γερά πόδια στην Ελλάδα μετά την εξαγορά της ΑΧΑ Ασφαλιστικής παραμένει ο Philippe Donnet.
Οι μέτοχοι της πρώτης μεγαλύτερης ασφαλιστικής στην Ιταλία ψήφισαν υπέρ της παραμονής του Philippe Donnet στην θέση του διευθύνοντος συμβούλου με ψήφους 56% υπέρ, ανάβοντας το πράσινο φως για ώστε να εκτίσει την 3η θητεία του στην Generali.

Στήριξη από Mediobanca

Πρόσφατα η παραμονή του στην θέση του CEO στην Generali είχε απειληθεί από τους δισεκατομμυριούχους μεγαλοεπενδυτές: Leonardo Del Vecchio και Francesco Gaetano Caltagirone, μία και οι δύο φρόντισαν να φτιάξουν και να περιφρουρήσουν την δική τους λίστα με τους υποψηφίους στο διοικητικό συμβούλιο της ασφαλιστικής ωστόσο οριακά προς τα πάνω με την υποστήριξη του βασικού μετόχου της Mediobanca επικράτησε ο Philippe Donnet.
O Francesco Gaetano Caltagirone πριν την εκλογή, είχε επιλέξει τον Luciano Cirina για την θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου, ο οποίος είχε ηγηθεί των επιχειρήσεων της Generali στην Αυστρία και την Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη μέχρι τον Μάρτιο του 2022, όταν ο ίδιος έφυγε από την εταιρεία, και εν συνεχεία απολύθηκε.

Η διαφορά των ψήφων περιορίζει τις απώλειες

Ωστόσο, με το 56% των μετόχων ψήφισε στο να παραμείνει ο Donnet διευθύνων σύμβουλος και το 42% να φύγει. Σε σχέση με ότι είχε ειπωθεί σε προγενέστερες ανακοινώσεις, οι αναλυτές της JP Morgan πιστεύουν ότι πρόκειται για να ένα καλό περιθώριο στην ανάληψη των καθηκόντων του. Αν και εξακολουθεί να είναι διφορούμενη η στάση των δύο μετόχων που αντιτίθενται στα σχέδια του Donnet, το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας θα βοηθήσει στο περιοριστεί η αβεβαιότητα γύρω από τα στρατηγικά σχέδια του Donnet για την Ασφαλιστική. Πάντως οι αναλυτές της JP Morgan o κίνδυνος της υποτίμησης της αξίας των μετοχών είναι πλέον περιορισμένος.

Συνεχίζεται το Lifetime Partner 24: Driving Growth

Με την ανάληψη των καθηκόντων ο διευθύνων και πάλι σύμβουλος της Generali χαιρέτισε το αποτέλεσμα της Γενικής Συνέλευσης των μετόχων η οποία χαρακτηριστικά είπε «επιβεβαίωσε την εμπιστοσύνη της στο σχέδιο «Lifetime Partner 24: Driving Growth», προσθέτοντας ότι το στρατηγικό σχέδιο προσφέρει ξεκάθαρο όραμα για τον Ομιλο το 2024 δημιουργώντας αξίες.

Ελ. Ερμείδου
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης