Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

Σπάνε τα ταμεία οι cyber ασφαλίσεις, άλμα στα κέρδη από λίγους

Σπάνε τα ταμεία οι cyber ασφαλίσεις, άλμα στα κέρδη από λίγους
Είκοσι επτά τοις εκατό αυξήθηκαν τα έσοδα από τα ασφάλιστρα cyber κινδύνων στο διάστημα μεταξύ 2017-2021
Σχετικά Άρθρα

Όσο δεν τα καταφέρνουν οι αστικές επαγγελματικές ευθύνες και οι εμπορικοί και βιομηχανικοί κίνδυνοι τόσο καλά τα καταφέρνουν οι ασφαλίσεις cyber κινδύνων. Τα έσοδα είναι πολλά και τα κέρδη περισσότερο, για πολύ λίγους, ιδιαιτέρως για την Beazley που στο χαρτοφυλάκιο της έχει το 18% των συνολικών ασφαλίστρων της αγοράς σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας μέσω του Συνδικάτου των Lloyds που ανήκει η Beazley.

Ο δείκτης ζημιών και εξόδων προς τα καθαρά ασφάλιστρα μαρτυρά την κερδοφορία

Είκοσι επτά τοις εκατό αυξήθηκαν τα έσοδα από τα ασφάλιστρα cyber κινδύνων στο διάστημα μεταξύ 2017-2021 με την κερδοφορία των cyber ασφαλιστικών να εκτοξεύεται στα ύψη όπως αποδεικνύεται από το δείκτη ζημιών και εξόδων προς τα καθαρά ασφάλιστρα (combined ratio) ο οποίος είναι πολύ κάτω του 100%, συγκεκριμένα στο 77% από το 100% που βρίσκεται ο ευρύτερος κλάδος περιουσίας και ατυχημάτων, αναφέρει η JP Morgan. Το αποτέλεσμα αυτό οδήγησε μεταξύ άλλων ο διπλασιασμός των τιμολογίων στην διάρκεια του 2021.
Οι ευνοϊκές συνθήκες για τις cyber ασφαλιστικές για τουλάχιστον μέχρι τα μέσα του 2022 λόγω των μειωμένων ορίων προσφοράς αλλά και του χαμηλού δείκτη ζημιών. Μάλιστα οι προβλέψεις αναφέρουν ότι ο δείκτης ζημιών θα παραμείνει σε χαμηλά επίπεδα σε όλο το 2022.

Στο έλεγχο της Beazley το 18% των παγκοσμίων ασφαλίστρων

Η Beazley ελέγχει το 18% της αγοράς cyber κινδύνων παγκοσμίως ωστόσο η ίδια δεν αποκαλύπτει τα κέρδη της ωστόσο οι εποπτικές αρχές μιλάνε για δείκτη ζημιών και εξόδων προς τα καθαρά ασφάλιστρα που δεν ξεπερνά το 70%. Η Beazley αφ’ ενός κατόρθωσε να μην γράψει στα βιβλία της μαζικές ζημιές, αφ’ ετέρου έχει γερές αντασφαλιστικές συμφωνίες με επιλεκτικές συμφωνίες για την αντασφάλιση των κινδύνων.
Στο ίδιο μήκος κύματος και η Munich Re μητρική της Ergo η οποία είδε τα έσοδα από τα ασφάλιστρα στο ίδιο διάστημα (2017-2021) να αυξάνονται κατά 43%.

Κίνδυνος να τιναχτεί η μπάνκα στον αέρα

Σίγουρα οι συνθήκες δεν θα είναι τόσο ευοίωνες καθώς η διασυνδεσιμότητα μπορεί να τινάξει την μπάνκα των ασφαλιστών στον αέρα, μία και ένα μεμονωμένο γεγονός μπορεί να προκαλέσει «έκρηξη» σε όλο τον κόσμο.

Ελενα Ερμείδου
www.bankingnews,gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης