Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

Generali: Αύξηση ασφαλίστρων και λειτουργικών κερδών το πρώτο τρίμηνο

tags :
Generali: Αύξηση ασφαλίστρων και λειτουργικών κερδών το πρώτο τρίμηνο
Στα 22,3 δισ. ευρώ τα συνολικά μεικτά ασφάλιστρα του ομίλου

Ανακοινώθηκαν σήμερα τα οικονομικά αποτελέσματα του Ομίλου Generali για το Α’ Τρίμηνο του οικονομικού έτους 20221 με κλείσιμο 31.03.
Τα βασικά σημεία έχουν ως εξής:
Συνολικά μεικτά εγγεγραμμένα ασφάλιστρα 22,3 δισ. €: Αύξηση +6,1%, τόσο στον κλάδο Γενικών Ασφαλίσεων (+6,4%) όσο και στον κλάδο Ζωής (+6%). Οι καθαρές εισροές στον κλάδο Ζωής αυξήθηκαν σε 3,9 δισ. ευρώ (+19,3%), με αποκλειστική στόχευση σε επενδυτικά προϊόντα unit-linked και ασφαλιστικά προϊόντα προστασίας Ζωής και Υγείας.
Τα λειτουργικά αποτελέσματα ανήλθαν σε 1,6 δισ. ευρώ (+1,1%), χάρις στις θετικές επιδόσεις των κλάδων Ζωής και Γενικών Ασφαλίσεων, του τομέα Holding και των λοιπών επιχειρηματικών τομέων. Ο Συνδυασμένος Δείκτης Ζημιών και Εξόδων έφτασε στο 90,4% (+2,4 π.μ.) και το Περιθώριο Νέας Παραγωγής παρουσίασε εξαιρετική απόδοση φτάνοντας στο 4,94% (+0,53 π.μ.)
Τα καθαρά αποτελέσματα έφτασαν στα 727 εκατ. ευρώ (με αντιστοιχία τα 802 εκατ. ευρώ το Α΄ τρίμηνο του 2021) καθώς επηρεάστηκαν από την απομείωση των επενδύσεων στη Ρωσία οι οποίες έφταναν τα 136 εκατ. ευρώ. Βάσει των παραπάνω, τα καθαρά αποτελέσματα θα ήταν σήμερα στα 863 εκατ. ευρώ.
Ο Δείκτης Φερεγγυότητας παρέμεινε εξαιρετικά σταθερός στο 237% (με αντιστοιχία 227% στα Ετήσια Αποτελέσματα του 2021).
Ο CFO του Ομίλου Generali κ. Cristiano Borean δήλωσε: «Τα αποτελέσματα του Α΄τριμήνου επιβεβαιώνουν την εξαιρετική απόδοση της Generali, παρά την αβεβαιότητα που παρουσιάζει το ευρύτερο περιβάλλον λόγω της σύγκρουσης στην Ουκρανία. Η επιχειρηματική ανάπτυξη στους πιο κερδοφόρους τομείς καταδεικνύει την ικανότητα του Ομίλου να παράγει συνεχώς αξία, διατηρώντας μία σταθερή και ηγετική κεφαλαιακή θέση στον χώρο της Ασφάλισης. Τους πρώτους τρεις μήνες του έτους, ο Όμιλος παρουσίασε και το νέο του στρατηγικό πλάνο «Lifetime Partner 24: Driving Growth», που εστιάζει στην ισχυρή αύξηση των κερδών ανά μετοχή, στην αύξηση της ρευστότητας και σε υψηλότερα μερίσματα. Ο Όμιλος θα συνεχίσει να στέκεται αλληλέγγυος και θα παραμένει κοντά στους ανθρώπους που επλήγησαν από τη σύγκρουση στην Ουκρανία, προσφέροντας βοήθεια μέσω της έκτακτης δωρεάς των 3 εκατομμυρίων ευρώ που συγκεντρώθηκαν χάρις στην παγκόσμια συμμετοχή των εργαζομένων του Ομίλου μέσω του Ιδρύματος Human Safety Net προκειμένου να συνδράμει την προσπάθεια της UNICEF να στηρίξει όσους υποφέρουν από τον πόλεμο αυτό».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης