Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

Κόντρες Δικτύων Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης με μεγάλες ασφαλιστικές

Κόντρες Δικτύων Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης με μεγάλες ασφαλιστικές
Μάχες για τις πωλήσεις, προμήθειες, Κανονισμούς. Tι παίζει με τα περιθώρια κέρδους
Από τις μόνες Ευρωπαϊκές χώρες, αν όχι η μοναδική που κρατά και συντηρεί το Δικαίωμα συμβολαίου, επί του συνολικού τιμήματος στα ασφαλιστήρια συμβόλαια είναι η Ελλάδα.
Τι υποστηρίζουν κύκλοι της Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης στο ΒΝ για τις ασφαλιστικές με υψηλό δικαίωμα συμβολαίου και τις διαδικτυακές πλατφόρμες.
Τι παίζει με τα περιθώρια κέρδους ασφαλιστικών διαμεσολαβητών, και ασφαλιστικών.

Για το δικαίωμα συμβολαίου έχει ξοδευτεί πολλή μελάνι στον έντυπο Τύπο και ενέργεια στον διαδικτυακό Τύπο.
Αν, και κάποιες ασφαλιστικές έχουν μειώσει το ποσοστό τους επί του συνολικού αντιτίμου, το οποίο ποσοστό μπορεί να φτάνει και το 15% με 20%, δεν το έχουν καταργήσει, σκοπίμως.

Αυξομειώσεις

Κύκλοι της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης τονίζουν ότι «το δικαίωμα συμβολαίου δεν θα έπρεπε να υφίσταται, προσθέτοντας ότι οι ασφαλιστικές δεν θέλουν να το ενσωματώσουν στο ασφάλιστρο, καθώς έτσι θα αναγκάζονταν να αυξήσουν τις προμήθειες που δίνουν στο πρακτορειακό, συμπληρώνοντας ότι αυτές μπορεί να φτάσουν και 20% και 30% ανάλογα με κανονισμό πωλήσεων και την παραγωγή που γράφεται.
Οι ίδιες προσθέτουν ότι για να εμφανίσουν επιδόσεις ορισμένες ασφαλιστικές ανεβάζουν το ποσοστό στο δικαίωμα συμβολαίου, ωστόσο αυξάνοντας το ποσοστό στο δικαίωμα συμβολαίου μειώνουν τις προμήθειες που δίνουν στην ασφαλιστική διαμεσολάβηση.
Αυτό έχει ως συνέπεια να συρρικνώνονται τα περιθώρια κέρδους των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών.

Τρόπος μείωσης προμηθειών προς την ασφαλιστική διαμεσολάβηση

Διευκολυνόμενες από τις τάσεις της αγοράς, ένας άλλος τρόπος τονίζουν για να μειώσουν τις προμήθειες που δίνουν στην ασφαλιστική διαμεσολάβηση, είναι η πώληση ασφαλειών αυτοκινήτου μέσα από τις ηλεκτρονικές πλατφόρμες, αν και το ποσοστό τους σε σχέση με τις πωλήσεις των ασφαλιστών είναι πολύ χαμηλές.
Με πρώτη στην αγορά την anytime της Interamerican σε έτος ίδρυσης και πωλήσεις (11% με τα ασφαλισμένα οχήματα να αριθμούς περί τα 400.000) πρόσφατα μπήκε με νέα πλατφόρμα πώλησης η Groupama.
Αν, και το μερίδιο των ηλεκτρονικών πωλήσεων είναι πολύ χαμηλό στην Ελλάδα πηγές του ΒΝ αναφέρουν ότι κατ αυτόν τον τρόπο «διαπλατύνεται ο δρόμος για νέες περικοπές στις προμήθειες προς την ασφαλιστική διαμεσολάβηση».
Εξ’ αρχής, ωστόσο η Groupama τοποθετήθηκε απέναντι στις αντιδράσεις της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης υποστηρίζοντας ότι η πλατφόρμα δεν ανταγωνίζεται τους συνεργάτες ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές.
Είναι όμως η προμήθεια και το μπόνους πανάκεια για την πώληση;
Πηγές του ΒΝ αναφέρουν πως όχι αν κάποιες ασφαλιστικές δεν αλλάξουν οι ασφαλιστικές τους Κανονισμούς των Πωλήσεων τους.

Ελ. Ερμ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης