Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

Ανεβαίνουν τα επιτόκια, ετοιμάζονται να γράψουν αποδόσεις οι (αντ)ασφαλιστές

Ανεβαίνουν τα επιτόκια, ετοιμάζονται να γράψουν αποδόσεις οι (αντ)ασφαλιστές
Στα 7 τρισεκ η συνολική παραγωγή ασφαλίστρων το 2022, μεγάλο μερίδιο οι επιχειρηματικές ασφαλίσεις.
Θα ξεπεράσει τα 7 τρισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ η παγκόσμια παραγωγή ασφαλίστρων το 2022, κυρίως λόγω της ανάπτυξης της οικονομίας, της αύξησης των μισθών και τις αλλαγές στους όρους τιμολόγησης κλάδου Περιουσίας και Ατυχημάτων, σύμφωνα με την μελέτη της Swiss Re της μεγαλύτερης αντασφαλιστικής στον κόσμο. Η ανάπτυξη, προβλέπει η Swiss Re θα συνεχιστεί και το 2023.
Σε ονομαστικούς όρους, ενώ η Swiss Re διαβλέπει ότι τα έσοδα από τα ασφάλιστρα το 2022 θα ξεπεράσουν τα 7 τρισεκατομμύρια δολάρια, προειδοποιεί πως τυχόν επιβράδυνση του ρυθμού ανάπτυξης και παραμονή του πληθωρισμού θέτει σε κίνδυνο την ανάπτυξη της ασφαλιστικής αγοράς.

Το κόστος των απαιτήσεων καθηλώνει την κερδοφορία

Στα αρνητικά σημεία, όπως έχει αναφέρει σε προγενέστερα δημοσιεύματα το ΒΝ η αύξηση του κόστους των απαιτήσεων που οδηγεί στην αύξηση των τιμολογίων με στόχο να διατηρηθεί η κερδοφορία στο underwriting.

Μετά από 10 χρόνια θα δουν αποδόσεις επί των επενδύσεων οι ασφαλιστές

Στα θετικά για τις (αντ)ασφαλιστικές ότι τα επιτόκια ξεκολλάνε από τα χαμηλά επίπεδα που βρέθηκαν για τουλάχιστον μία δεκαετία, ανεβαίνουν και έτσι οι επενδύσεις των (αντ)ασφαλιστικών θα γράψουν αυξημένες αποδόσεις στο έτος., αυξάνοντας και την συνολική κερδοφορία του κλάδου.

Θα τρέξουν οι επιχειρηματικές ασφαλίσεις

Ανά τομέα, η Swiss Re αναμένει ανάπτυξη στους κλάδους περιουσίας και ατυχημάτων 7,1%, σε ονομαστικούς όρους, το 2022 με τα συνολικά ασφάλιστρα να φτάνουν στα 4,1 τρισεκατομμυρίων παγκοσμίως ενώ για το2023 2,2% σε πραγματικούς όρους, με βάση. Ισχυρότερη θα είναι η ανάπτυξη κατά τις προβλέψεις των εμπορικών βιομηχανικών γραμμών παραγωγής και λιγότερο των προσωπικών γραμμών.
Για τον κλάδο ζωής η ονομαστική ανάπτυξη αναμένεται στο 4,8% το 2022, ανεβάζοντας το σύνολο της παραγωγής στα 3,1 τρισεκατομμύρια δολάρια για το2021. Ωστόσο, σε πραγματικούς όρους, η εταιρεία αναμένει τα συνολικά ασφάλιστρα ζωής να συρρικνωθούν κατά 0,2% φέτος, επιστρέφοντας σε ανάπτυξη το 2023.

ΗΠΑ και Κίνα κρατούν τα ηνία

Κατά την Swiss Re οι ΗΠΑ θα παραμείνει η μεγαλύτερη ασφαλιστική αγορά στον κόσμο με συνολικό όγκο ασφαλίστρων 2,7 τρισεκατομμυρίων δολαρίων το 2021 όπου τα ασφάλιστρα κατά το έτος αυτό αυξήθηκαν 8,1%, σε ονομαστικούς όρους.
Η Κίνα επίσης θα παραμείνει η δεύτερη μεγαλύτερη ασφαλιστική αγορά στον κόσμο με ασφάλιστρα 700 δισεκατομμυρίων εκπροσωπώντας το 10,1% των παγκόσμιων ασφαλίστρων.
Στην Ευρώπη οι μεγαλύτερες αγορές είναι το Ηνωμένο Βασίλειο κα η Γαλλία με αυξήσεις στην παραγωγή ασφαλίστρων 16.7% και 24%, αντίστοιχα.

Ελ. Ερμ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης