Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

Σε αδιέξοδο το θέμα της ασφάλισης των κτιρίων

Σε αδιέξοδο το θέμα της ασφάλισης των κτιρίων
Σε αδιέξοδο αναμένεται να οδηγηθεί το θέμα της  ασφάλισης κτιρίων στην Ελλάδα, αφήνοντας την χώρα και περιουσίες έρμαια των φυσικών καταστροφών.
Η κυβέρνηση μηνύει ότι θα ανοίξει στο μέλλον διάλογο, πάλι με λάθος στόχο.  
Στόχος του διαλόγου είναι η ένταξη στην υποχρεωτική ασφάλιση κτιρίων, τα κτίρια που βρίσκονται σε παράκτιες περιοχές.  
 Πρόταση που αντιτίθεται στις αρχές της ασφάλισης και η οποία κατά την εφαρμογή της θα ανεβάσει το κόστος της ασφάλισης στα ύψη.

Στην Ευρώπη ψάχνουν κεφάλαια στην Ελλάδα ψάχνουν για τον τροχό

Την στιγμή που  σύσσωμη η Ευρώπη αναζητά πρόσθετο capacity 2,5 δισεκατομμυρίων ευρώ για την αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών σύμφωνα τα πρώτα συμπεράσματα που εξάγονται από το μεγάλο αντασφαλιστικό συνέδριο που ξεκίνησε χτες στο Baden Baden και θα διαρκέσει μέχρι τις 26 Οκτωβρίου, η Ελλάδα συνεχίζει να βρίσκεται ανοχύρωτη αρκούμενη σε δηλώσεις και υποσχέσεις. 
Είναι έτοιμη να επαναλάβει και να μεγεθύνει το λάθος που έγινε με την υποχρεωτική ασφάλιση κτιρίων από βρίσκονται σε επικίνδυνες περιοχές της χώρας λόγω της θέσης τους για να ηλεκτροδοτηθούν. Στις παράκτιες περιοχές και πάλι έχουν χτιστεί ακίνητα τα οποία δεν πληρούν τους κανονισμούς ασφάλειας.  
Οι αρχές της ασφάλισης δεν ασφαλίζουν τον βέβαιο κίνδυνο οπότε αν γίνει αυτό,  ο κίνδυνος δεν θα αναλαμβάνεται και αν γίνει το underwriting του κινδύνου το ασφάλιστρο θα είναι σε δυσθεώρητα ύψη.

Κίνδυνος συρρίκνωσης κεφαλαίων λόγω πληθωρισμού

Στην Ευρώπη τώρα σύμφωνα με τα όσα ελέχθησαν από την Swiss Re και την Munich Re οι αντασφαλιστικές θα καλύψουν τους κινδύνους ωστόσο με μεγάλες αλλαγές στις τιμολογιακές πολιτικές υπό την σκιά του πληθωρισμού, της αβεβαιότητας και των αρνητικών δεικτών στα μακροοικονομικά.

Δεν έχουν τιμολογήσει τα προϊόντα  - επίκειται η εισαγωγή νέων ασφαλιστικών μοντέλων

 Οι φυσικές καταστροφές είναι μείζον θέμα για την Ευρώπη μετά το πέρασμα των καταστροφών που προκάλεσαν δισεκατομμύρια ζημιές ωστόσο λέγεται ότι τα αντασφαλιστικά κεφάλαια θα συρρικνωθούν κατά 8% λόγω του πληθωρισμού και της αύξησης των φαινομένων των φυσικών καταστροφών.  
Ο κίνδυνος των φυσικών καταστροφών συζητείται να μοιραστεί υποχρεωτικά μεταξύ ασφαλιστών αντασφαλιστών και άλλων φορέων ωστόσο ακόμα το προϊόν δεν έχει τιμολογηθεί.
Πολλώ δε μάλλον στην Ελλάδα που κυβερνάται από πολλούς αστάθμητους παράγοντες.  Στο πλαίσιο αυτό αναμένονται σημαντικές αναδιαρθρώσεις με την εισαγωγή νέων μοντέλων ασφάλισης και αντασφάλισης αλλά και με πολλές εξαιρέσεις  στους όρους των ασφαλιστικών συμβάσεων.

Ελενα Ερμείδου
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης