Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

Το 80% της Ionios New Agency στη μ2 Ασφάλειες

Το 80% της Ionios New Agency στη μ2 Ασφάλειες
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του ΒΝ, ο κος Χαραλάμπης επεσήμανε την δυναμική ανόδου που παρουσιάζει το πρακτορειακό κομμάτι στην αγορά ασφαλειών
Σχετικά Άρθρα

Το 80% της «IONIOS NEW AGENCY A.E.» εξαγόρασε η μ2 Ασφάλειες συμφερόντων Μανώλη Χαραλάμπη.
Πρόκειται, όπως ο ίδιος ανέφερε στο ΒΝ για μία καθαρά επενδυτική κίνηση, χωρίς όρους, που δεν έχει σκοπό αλλάξει την δομή της «IONIOS NEW AGENCY A.E» και τις συνεργασίες της με τα Δίκτυα.
Στα χέρια του Μάρκου Ροντογιάννη όλο το management της επιχείρησης η οποία σήμερα αριθμεί περί τα 60 άτομα.
Οι συζητήσεις είχαν ξεκινήσει ένα χρόνο πριν με γνώμονα τις επιχειρηματικές συνέργειες και το ενδιαφέρον του επιχειρηματία στον χώρο των ασφαλειών Μανώλη Χαραλάμπη.
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του ΒΝ, ο κος Χαραλάμπης επεσήμανε την δυναμική ανόδου που παρουσιάζει το πρακτορειακό κομμάτι στην αγορά ασφαλειών, τονίζοντας παράλληλα την εκτίμηση που τρέφει στο πρόσωπο του κου Μάρκου Ροντογιάννη γενικού διευθυντή στην IONIOS και στο τρόπο που διαχειρίζεται τις συνεργασίες του με τα Δίκτυα.

Η Accelerant στην Ελλάδα από το 2021, σχέσεις με MGAs

H μ2 Ασφάλειες δραστηριοποιείται και αναπτύσσει τις εργασίες της στην ελληνική ασφαλιστική αγορά αποκλειστικά με την ΕΠΥ Accelerant Insurance την οποία εκπροσωπεί από το 2021 που ξεκίνησε να έχει παρουσία στην Ελλάδα.
H Accelerant Insurance Ltd, θυγατρική 100% της Αμερικάνικης Accelerant Holdings ιδρύθηκε στην Ευρώπη το 2018 με έδρα τη Μάλτα Στη Βρετανία δραστηριοποιείται μέσω υποκαταστήματος ενώ στη Βρετανία δραστηριοποιείται μέσω υποκαταστήματος. Το 2020 επίσης, ίδρυσε στις Η.Π.Α. την Accelerant Specialty Insurance Company (ASIC) με έδρα το Arkansas, η οποία δραστηριοποιείται σε εξειδικευμένους μη τιμολογημένους κινδύνους (Excess & Surplus lines.
Τον Μάρτιο του 2021 εξαγόρασε εξ ολοκλήρου την Αμερικάνικη Ασφαλιστική Commonwealth Insurance Company of America (CICA), η οποία μετονομάζεται σε Accelerant National Insurance Company. Η ίδρυση των παραπάνω 3 εταιριών και του υποκαταστήματος, καθώς και η εξαγορά της ασφαλιστικής εταιρίας, δημιούργησε ένα νέο ισχυρό ασφαλιστικό όμιλο λειτουργεί και στην Ευρώπη.
Στην Ευρώπη παρέχει τις ασφαλιστικές υπηρεσίες της σε Ηνωμένο Βασίλειο, Βέλγιο, Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία, Ιρλανδία, Σουηδία, Νορβηγία, Ελλάδα με άδεια για περίπου 11 κλάδους γενικών ασφαλίσεων. Σημειώνεται ότι έχει ήδη συνάψει σχέσεις αποκλειστικής συνεργασίας με MGAs και διαχειριστές ασφαλιστικών προγραμμάτων ενώ στο τομέα της αντασφάλισης έχει συμφωνίες με την Swiss Re, Munich Re, AXA XL.

Χάνουν μερίδια όσοι μένουν εκτός συνεργειών και εξειδίκευσης

Η τάση για εξαγορές και επενδύσεις τόσο στις ασφαλιστικές όσο και στην ασφαλιστική διαμεσολάβηση είναι μονόδρομος .
Πολλές επιχειρήσεις ασφαλιστικής διαμεσολάβησης έχουν επενδύσει σε σύγχρονες υποδομές, σε εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό, σε εξειδίκευση σε κλάδο ή προϊόν για να βγουν μπροστά του ανταγωνισμού.

Ελενα Ερμείδου
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης