Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

Γιάννης Καντώρος στο ΒΝ: Η Interamerican είναι το γαλατικό χωριό στην ασφαλιστική αγορά

Γιάννης Καντώρος στο ΒΝ: Η Interamerican είναι το γαλατικό χωριό στην ασφαλιστική αγορά
Πολλά έχουν αλλάξει από την ίδρυση της εταιρίας το 1969 από τον Δημήτρη Κοντομηνά και τον Αλέξανδρο Ταμουρά
Σχετικά Άρθρα
Στον 53ο χρόνο εισέρχεται από την δημιουργία της, η πρώτη τότε αμιγώς Ελληνική ασφαλιστική εταιρία η Interamerican, με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο Γιάννη Καντώρο να τη χαρακτηρίζει ως το “Γαλατικό χωριό” στο χώρο των ασφαλειών.
Πράγματι, πολλά έχουν αλλάξει από την ίδρυση της εταιρίας το 1969 από τον Δημήτρη Κοντομηνά και τον Αλέξανδρο Ταμουρά, η οποία από το 2011 ξεπέρασε τα Γαλλο-βελγικά σύνορα, καθώς έγινε θυγατρική του Ολλανδικού Ομίλου Achmea.
Η ACHMEA προσέθεσε στην εταιρεία την αξία της εμπειρίας δύο και πλέον αιώνων στις Κάτω Χώρες, με δυναμική δραστηριότητα ειδικότερα στον τομέα των ασφαλίσεων υγείας, τα οποία υποστηρίζονται σθεναρά από δυο ιδιόκτητα κέντρα υγείας και είναι μία εταιρία με προοπτική τη βιώσιμη ανάπτυξη και με μοχλούς την τεχνολογία, την καινοτομία και την προωθημένη οργανωτική δομή.
Συζητώντας με τον κ. Καντώρο για τις προοπτικές της Ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς, θεωρεί ότι υπάρχει μέλλον και πεδίο ανάπτυξης μεγάλο, «αρκεί να μην πηγαίνουν πίσω οι κυβερνητικές υποσχέσεις» για την παροχή φορολογικών κινήτρων και τις συνεργασίες Δημόσιου –Ιδιωτικού τομέα στο κομμάτι των φυσικών καταστροφών και στην υγεία.
«Βλέπω για ακόμα δυο χρόνια η αγορά να κινείται στα ίδια επίπεδα.
Αυτό βέβαια σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ύφεση».
Θεωρεί ως σημαντικό στοιχείο το ότι στον νέο Εθνικό Κλιματικό Νόμο προβλέπεται η συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα σε καλύψεις, «που βέβαια μπορεί και πρέπει να βελτιωθεί δεδομένου ότι έχει αρκετές τεχνικές αδυναμίες».
Επίσης, θεωρεί ότι ο νέος χρόνος θα φέρει αυξήσεις στα ασφαλιστήρια αυτοκινήτων και συμβόλαια ζωής, ενώ θεωρεί ότι η αγορά θα ισορροπήσει όσον αφορά τις αυξήσεις στα επιτόκια τα οποία σταδιακά θα μειώνονται.
Αποφεύγει να αναφερθεί στην αύξηση των κερδών που αναμένεται με το κλείσιμο, «καθώς αυτό αποτελεί αντικείμενο της μητρικής εταιρίας, που ανακοινώνει τα αποτελέσματα», όμως επισημαίνει ότι «πήγαμε πολύ καλά και έχουμε αύξηση κερδών προ φόρων».

Αντώνης Βασιλόπουλος
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης