Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

H ατζέντα του νέου διευθύνοντος συμβούλου της Εθνικής Ασφαλιστικής για τους εργαζομένους

H ατζέντα του νέου διευθύνοντος συμβούλου της Εθνικής Ασφαλιστικής για τους εργαζομένους
Έμφαση της νέας διοίκησης στον παράγοντα άνθρωπο
Σχετικά Άρθρα
Τρεις προτεραιότητες έθεσε ο νέος διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Ασφαλιστικής Robert Constantin Gauci στο προσωπικό επιχείρησης, αλλά και την ανάγκη να αλλάξει το καθεστώς με τις συμβάσεις έργου, βάζοντας ο ίδιος την υπογραφή του στο πρώτο κεφάλαιο της μεγαλύτερης Ασφαλιστικής στην Ελλάδα η οποία περνά σε νέα εποχή, μετά την εξαγορά της από την CVC.

Οι τρεις προτεραιότητες


Πρώτη προτεραιότητα είναι να παραμείνει σε πορεία ανάπτυξης η Εθνική Ασφαλιστική, διατηρώντας τις σχέσεις εμπιστοσύνης που έχει με τους ήδη υπάρχοντες πελάτες, αλλά και σχεδιάζοντας νέα προϊόντα, νέες υπηρεσίες σε όλους τους κλάδους μας, υγείας, ζωής, περιουσία, ατυχήματα και τραπεζοασφάλειες.
Δεύτερη προτεραιότητα είναι ο σχεδιασμός και ανάπτυξη νέων εργαλείων με χαρακτηριστικά τέτοια ώστε η Εθνική Ασφαλιστική να καλύψεις τους στόχους της, απλοποιώντας τις εργασίες της. Ο Robert Constantin Gauci προκρίνει την αξιοποίηση των δεδομένων.
Η τρίτη προτεραιότητα που έθεσε ο νέος διευθύνων σύμβουλος είναι η βελτίωση και περαιτέρω ανάπτυξης της κουλτούρας της ανθρωποκεντρικότητας, την ομαδικότητα και την συνεργασίας.

Ισχυρή βάση το δυνατό της όνομα και οι άνθρωποι


Ο Robert Gauci δεν μίλησε με νούμερα και ποσοστά, προεξοφλώντας ότι δίνει βάση στην ποιότητα και στην αξία που δημιουργούν στους πελάτες, οι άνθρωποι της Εθνικής Ασφαλιστικής και οι συνεργάτες.
Ιδιαίτερη βαρύτητα έδωσε στην αξία της ονόματος της Εθνικής, υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων την υπεροχή του ονόματός της στην ελληνική κοινωνία ενώ στάθηκε στην αξία της λέξη «μαζί», τονίζοντας ότι όλοι μαζί που θέλουν θα κάνουν την αλλαγή στην Εθνική Ασφαλιστική.
Αναφερόμενος στο μετασχηματισμό της Εθνικής διευκρίνισε ότι ο μετασχηματισμός της εγγυάται τα καλύτερα αποτελέσματα και ακριβώς την υπεροχή στην Ελλάδα.
Οι νέοι κανόνες δεν μπορούν να ενσωματωθούν με απόλυτη επιτυχία ωστόσο ο ίδιος αναγνώρισε αν δεν υπάρχει καθολική συμμετοχή για αυτό και υποσχέθηκε να διοργανώνονται πολλές συναντήσεις με το προσωπικό να ανταλλάσσονται ιδέες για την ανάπτυξη και το μέλλον της.

ΕΕ
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης