Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

Στα 4,84 δισ. ευρώ έκλεισε η παραγωγή ασφαλίστρων το 2022 - Αύξηση 4,2% σε σχέση με πέρσι

Στα 4,84 δισ. ευρώ έκλεισε η παραγωγή ασφαλίστρων το 2022 - Αύξηση 4,2% σε σχέση με πέρσι
Τη μεγαλύτερη αύξηση, κατά 6,1%, εμφάνισαν οι ασφαλίσεις κατά ζημιών
Σχετικά Άρθρα
Συνολική αύξηση κατά 4,2% παρουσίασε κατά το 2022 η παραγωγή ασφαλίστρων και έφτασε στα 4,84 δισ. Ευρώ, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ενωσης Ασφαλιστικών εταιριών.
Στην έκθεση της ΕΑΕΕ, τονίζεται ότι τόσο οι Ασφαλίσεις κατά Ζημιών αυξήθηκαν κατά 6,1%, φθάνοντας τα € 2,41 δις όσο και οι Ασφαλίσεις Ζωής αυξήθηκαν κατά 2,4%, φθάνοντας τα € 2,43 δις, ενώ αρνητικό πρόσημο εμφανίζουν οι ασφάλειες που είναι συνδεδεμένες με τις επενδύσεις.
Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα ο πρόεδρος της ΕΑΕΕ, Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου, χαρακτήρισε ικανοποιητική τη χρονιά για την ελληνική ασφαλιστική αγορά. Σημείωσε ότι παρά τις δυσκολίες του κοινωνικοοικονομικού περιβάλλοντος με τον πόλεμο στην Ουκρανία, την ενεργειακή κρίση και την άνοδο του πληθωρισμού, την πανδημία Covid- 19 και τα φαινόμενα φυσικών καταστροφών, η παραγωγή της ασφαλιστικής αγοράς αυξήθηκε, ακολουθώντας την αναπτυξιακή πορεία της οικονομίας της χώρας. Το γεγονός αυτό αποδεικνύει ότι η ασφάλιση είναι απαραίτητος σύμμαχος της οικονομίας και της ανάπτυξης και ότι ο κλάδος παραμένει ανθεκτικός παρά τις συνεχόμενες προκλήσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης