Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

Allianz και Munich Re δεν ανανεώνουν την σύμβαση ασφάλισης του Nord Stream 1

Allianz και Munich Re δεν ανανεώνουν την σύμβαση ασφάλισης του Nord Stream 1
Κόκκινη κάρτα έβγαλε η Allianz στην ασφάλιση του αγωγού Nord Stream 1 συνέχεια των κυρώσεων που είχαν εξαγγελθεί, αποσαφηνίζοντας ότι η Allianz συμμορφώνεται με τις κυρώσεις, συμπεριλαμβανομένων και των κυρώσεων που σχετίζονται με τον ρωσοουκρανικό πόλεμο
Κόκκινη κάρτα έβγαλε η Allianz στην ασφάλιση του αγωγού Nord Stream 1 συνέχεια των κυρώσεων που είχαν εξαγγελθεί, αποσαφηνίζοντας ότι η Allianz συμμορφώνεται με τις κυρώσεις, συμπεριλαμβανομένων και των κυρώσεων που σχετίζονται με τον ρωσοουκρανικό πόλεμο.

Συμβατική υποχρέωση μόνο για την Nord Stream AG


Ειδικότερα η Allianz Global Corporate & Specialty συμμετέχει και κοινοπρακτικό σχήμα τεχνικών ασφαλίσεων σε ό,τι αφορά τις λειτουργίες του αγωγού Nord Stream 1 που αφορά τους τέσσερις μετόχους μειοψηφίας της Nord Stream AG με έδρα την Ελβετική πόλη Zug επί των συνόρων Ελβετίας – Γερμανίας. Η πολιτική των καλύψεων χρονικής διάρκειας δύο ετών υπεγράφη πριν από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και επί της παρούσας χρονικής στιγμής, η Allianz βάσει σύμβασης απέναντι στους αντισυμβαλλόμενους μειοψηφικούς μετόχους δεσμεύεται νομικά να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις βάσει του συμβολαίου που έχει συνάψει. Η συγκεκριμένη πολιτική των ασφαλιστικών καλύψεων που λήγει τέλος του 2023 δεν έχει περάσει υπό διαδικασία ανανέωσης, με την Allianz σε ανακοίνωση της να δηλώνει ότι δεν σκοπεύει να υπογράψει συμφωνία ανανέωσης του Nord Stream 1 για την Nord Stream AG.
Καθώς οι λεπτομέρειες της σύμβασης δεσμεύουν νομικά την Allianz, η Γερμανική Ασφαλιστική διευκρινίζει στην ίδια ανακοίνωση ότι δεν έχει δικαίωμα να αποκαλύψει περαιτέρω λεπτομέρειες.

Munich Re ευθυγραμμισμένη με την γερμανική πολιτική κυρώσεων


Στην ίδια γραμμή, συμμορφούμενη με τις κυρώσεις και η Munich Re, η οποία προέβη σε σχετική ανακοίνωση τονίζοντας ότι δεν θα προτίθεται να ανανεώσει τις ασφαλιστικές καλύψεις του αγωγού διανομής φυσικού αερίου, ωστόσο χωρίς να δώσει και αυτή περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τους όρους της σύμβασης.
Αξίζει να σημειωθεί ότι σε δημοσίευμα του το ΒΝ το 2022 είχε αναφερθεί στο «μέτωπο» των μεγάλων Ευρωπαίων ασφαλιστικών, υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων ότι οι μεγάλες αντ/ασφαλιστικές όπως είναι η Munich Re και η Allianz θα σταματήσουν να ασφαλίσουν προϊόντα και υπηρεσίες που συμπεριλαμβάνονται στις κυρώσεις, αν και ένας αριθμός ασφαλιστικών διαφώνησε με την πολιτική της γερμανικής κυβέρνησης ενάντια στην Μόσχα. Μεταξύ των ασφαλιστικών που συμφώνησαν με τις κυρώσεις είναι και τα Lloyds.

Ελ. Ερμείδου
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης