Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

Η μεγάλη επένδυση 70 εκατ. ευρώ της Chubb στη Θεσσαλονίκη - Οι στόχοι και οι 160 θέσεις εργασίας

Η μεγάλη επένδυση 70 εκατ. ευρώ της Chubb στη Θεσσαλονίκη - Οι στόχοι και οι 160 θέσεις εργασίας
Στο νέο τεχνολογικό Κέντρο Επιχειρηματικών Υπηρεσιών  (CBSG) –επένδυση ύψους 70 εκατομμυρίων ευρώ της Chubb στη Θεσσαλονίκη, εμβαδού 4.000 – 5.000 τ.μ. θα εργάζονται περί τα 160 άτομα υψηλής εξειδίκευσης
Σχετικά Άρθρα
Άνοιγμα 70 εκατομμυρίων ευρώ κάνει η Chubb στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Θεσσαλονίκη με στόχο να εισέλθει στην νέα εποχή ασφαλειών μέσα από την ανάπτυξη τεχνολογικών λύσεων και νέων προϊόντων. Την ίδια στιγμή πραγματοποιεί νέες επενδύσεις στην Ευρώπη και συγκεκριμένα στο Ηνωμένο Βασίλειο με στόχο να υποστηρίξει την ανάπτυξη έργων εναλλακτικής και ανανεώσιμης ενέργειας, κυρίως αιολικής και ηλιακής με χρηματοδοτικά προϊόντα παγκόσμιας κυκλοφορίας.
Στο νέο τεχνολογικό Κέντρο Επιχειρηματικών Υπηρεσιών  (CBSG) –επένδυση ύψους 70 εκατομμυρίων ευρώ της Chubb στη Θεσσαλονίκη, εμβαδού 4.000 – 5.000 τμ θα εργάζονται περί τα 160 άτομα υψηλής εξειδίκευσης, ωστόσο προσώρας η Chubb βρίσκεται σε διαδικασίες αναζήτησης κτιρίων και ανθρωπίνου δυναμικού, όπως:  Data engineers (μηχανικούς δεδομένων), Java Software engineers (μηχανικούς λογισμικού Java), IT Business Analysts, QA engineers (μηχανικούς διασφάλισης ποιότητας), net software engineers, finance solution architect, IT project manager, technical lead, εντός ή εκτός Ελλάδας.

Αιχμή του δόρατος η τεχνολογία

Οι επενδύσεις της Chubb με στόχο την διεύρυνση της παρουσίας της  δεν περιορίζονται μόνο στην Ελλάδα. 
 Σε προϊόντικό επίπεδο ρίχνει στην αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου νέο προϊόν που θα υποστηρίζει έργα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας με όριο τα 50 εκατομμύρια στερλίνες. Οι κίνδυνοι που καλύπτει αφορούν σε κατασκευαστικούς κινδύνους (καθυστερήσεις θαλάσσιου φορτίου, ευθύνες εργοδότη, ζημιές περιουσίας, ευθύνες προϊόντος,  περιβαλλοντικές ευθύνες) και κινδύνους σε όλες τις φάσεις λειτουργίας. 
Στόχος της Chubb και εδώ η υποστήριξη λύσεων στην Ευρώπη και εκτός Ευρώπης μέσα από το πέρασμα της Ασφαλιστικής στην νέα τεχνολογία.  

Συμπόρευση με τις πολιτικές των κρατών για το περιβάλλον

Η κολοσσιαία ασφαλιστική Περιουσίας με εγγεγραμμένα ασφάλιστρα 52 δισεκατομμυρίων ευρώ περίπου ετησίως και παρουσία σε 54 χώρες δείχνει από τις πρώτες αυτές κινήσεις μέσα στο 2023 να θέλει να αντλήσει μερίδια από τις ανακατανομές που γίνονται στην παραγωγή ενέργειας και τις νέες πολιτικές σε θέματα ειδικού ενδιαφέροντος όπως είναι η κλιματική αλλαγή.

Ελλάδα και θέσεις ΕΑΕΕ, προεκλογικές εξαγγελίες ένα χρόνο μετά την απόσυρση νομοσχεδίου

Το ζήτημα αυτό απασχολεί όπως έχει γράψει το ΒΝ την ΕΑΕΕ κυρίως τα τελευταία χρόνια και ειδικότερα από πέρυσι όταν η κυβέρνηση πήγε με λάθος τρόπο να καθιερώσει την υποχρεωτική ασφάλιση κτιρίων από το 2025 αλλά μόνο όσων κτιρίων βρίσκονται σε ζώνες τρωτότητας, με στόχο να ηλεκτροδοτηθούν.
Η διάταξη τότε αποσύρθηκε με νέες πριν από λίγες ημέρες προεκλογικές εξαγγελίες που συνδέουν τον ΕΝΦΙΑ με την ασφάλιση και φοροαπαλλαγές. Οι εξαγγελίες όμως   αφήνουν πολλά ερωτήματα για το εάν υπάρχει σχέδιο ή όλα είναι στον αέρα.

Ελ. Ερμ

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης