Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

Σε εξέλιξη η ολική επαναφορά προκαταβολής 10 μερισμάτων σε 50.000 υπό συνταξιοδότηση δημοσίους υπαλλήλους

Σε εξέλιξη η ολική επαναφορά προκαταβολής 10 μερισμάτων σε 50.000 υπό συνταξιοδότηση δημοσίους υπαλλήλους
Οι πίνακες με τα ποσά
Σχετικά Άρθρα
Σε εξέλιξη βρίσκεται εδώ με δυο εβδομάδες μετά από δωδεκαετή περικοπή από το Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων (ΜΤΠΥ) η προεξόφληση 10 μερισμάτων σε 50.000 νέους μερισματιούχους που αναμένεται να συνταξιοδοτηθούν μέχρι το τέλος του έτους, με ποσά που θα κυμαίνονται από 1.100 – 3.300 ευρώ.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Ταμείου Επαμεινώνδα Ατσεβέ, στο πλαίσιο της συνολικότερης αναβάθμισης των υπηρεσιών του Ταμείου, λειτουργεί πλατφόρμα μέσω της οποίας οι νέοι μερισματούχοι θα μπορούν να αιτούνται και να λάβουν προέξοφληση μερισμάτων.
Πρόκειται για μία επιπλέον παροχή που θα δώσει «ανάσα» σε πολλούς νέους συνταξιούχους, ενώ θα αποφέρει και πρόσθετα έσοδα στο Ταμείο μέσω ενός ευνοϊκού επιτοκίου μόλις 4%.
Στο τέλος του έτους, αναμένεται να επεκταθεί η υπηρεσία και σε όλες τις κατηγορίες μερισματούχων, αλλά και μετόχων του Ταμείου, σύμφωνα με τις οικονομικές του δυνατότητες.
Ήδη, σύμφωνα με πληροφορίες περισσότεροι από 15.000 εκπαιδευτικοί έχουν καταθέσει αιτήσεις προκειμένου να συνταξιοδοτηθούν από το τέλος της φετινής σχολικής περιόδου, δηλαδή οι αιτήσεις αυτές αναμένεται να ενεργοποιηθούν από το τέλος Αυγούστου, αρχές Σεπτεμβρίου. Ανάλογος αριθμός αναμένεται και στο επίπεδο συνταξιοδότησης των νοσηλευτών ενώ περί τους 20.000 αναμένεται να φτάσουν οι αιτήσεις για συνταξιοδότηση σε όλες τις υπόλοιπες βαθμίδες της Δημόσιας Διοίκησης.
Ήδη από το Μάιο του 2023 έχει μπει σε τροχιά υλοποίησης η ψηφιακή αναβάθμιση του ΜΤΠΥ με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ. Και αυτή τη στιγμή έχει ψηφιοποιηθεί το 1/3 του αρχείου και η ολοκλήρωση της ψηφιοποίησης αναμένεται στο τέλος του χρόνου. Στο πλαίσιο του ίδιου έργου έχουν αναβαθμιστεί και εκσυγχρονιστεί όλα τα λειτουργικά συστήματα του ΜΤΠΥ, έχει επιτευχθεί σε ένα σημαντικό βαθμό η διαλειτουργικότητα μεταξύ των φορέων του Δημοσίου και του ΜΤΠΥ, ενώ έχει καταφέρει την πλήρη αυτοματοποίηση των διαδικασιών απονομής και εξυπηρέτησης των μετόχων και μερισματούχων, μειώνοντας έτσι τους χρόνους απονομής.
Το ΜΤΠΥ αποδίδει πάνω από 300 εκατ. ευρώ σε μερίσματα ετησίως από τον δικό του προϋπολογισμό, με κύριο πόρο τις εισφορές των μετόχων.
Ο συνολικός αριθμός των ασφαλισμένων που υπάγονται στο ΜΤΠΥ φτάνει τις 600.000.
Από αυτούς περίπου 300.000 είναι μέτοχοι - εν ενεργεία δημόσιοι υπάλληλοι και οι υπόλοιποι 300.000 είναι μερισματούχοι - συνταξιούχοι.
pinakas_1_1.JPG
pinakas_2_1.JPG
pinakas_3_1.JPG

pinakas_4_1.JPG

Αντώνης Βασιλόπουλος
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης