Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

Επιχείρηση lifting στην ελληνική ασφαλιστική αγορά από Ιταλούς, Γερμανούς Ολλανδούς

Επιχείρηση lifting στην ελληνική ασφαλιστική αγορά από Ιταλούς, Γερμανούς Ολλανδούς
Οκτώ deals αξίας άνω του 1,5 δισ.
Σχετικά Άρθρα
Το νέο κουστούμι της ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς κόβουν και ράβουν στα μέτρα τους Γερμανοί, Ιταλοί, Ολλανδοί και Γάλλοι.
Η αγορά μεταμορφώνεται συρρικνώνεται, ενώ τα μερίδια αυξάνονται και οι επιχειρηματικές ευκαιρίες μεγαλώνουν για όσους μένουν.
Το 8ο κατά σειρά deal στην ελληνική ασφαλιστική αγορά σφράγισε σήμερα, η είσοδος στο μετοχικό της κεφάλαιο Υδρογείου Ασφαλιστικής, της Società Reale Mutua di Assicurazioni -της μεγαλύτερης ιταλικής αλληλασφαλιστικής εταιρείας στην Ιταλία, ενώ κατά τις πληροφορίες του ΒΝ αναμένονται ένα ή δύο deals ακόμα για να κλείσει η πρώτη δεκάδα.
Το BN πρόσφατα είχε γράψει κάτι πολύ συγκεκριμένο που θα καθόριζε την πώληση: «Το σενάριο της πώλησης της Υδρογείου κρατά πάνω από 5 χρόνια με τις συζητήσεις να οδηγούνται κάθε φορά σε αδιέξοδο παρά τα καλά οικονομικά αποτελέσματα και ιδιαίτερα στο τεχνικό αποτέλεσμα από ασφαλιστικές εργασίες που γράφει στους ισολογισμούς της η Ασφαλιστική ελληνικών συμφερόντων. Σήμερα, η Ασφαλιστική φέρεται να βρίσκεται και πάλι σε συζητήσεις με μία από τις ασφαλιστικές της Ιταλίας που δείχνει να ενδιαφέρεται να εμπλουτίσει το χαρτοφυλάκιο της με ασφαλίσεις κατά ζημιών, αγοράζοντας το πλειοψηφικό πακέτο της Υδρογείου Ασφαλιστικής». Ωστόσο, η οικογένεια Κασκαρέλη δεν θα έβαζε υπογραφή της αν οι όροι της δεν γίνονταν δεκτοί. Τούτων δοθέντων: Ο Αναστάσιος Κασκαρέλης θα παραμείνει Πρόεδρος του νέου Διοικητικού Συμβουλίου και ο Παύλος Κασκαρέλης θα παραμείνει Διευθύνων Σύμβουλος.
Σχετικά με τα μερίδια και την επωνυμία: στην Ιταλική ασφαλιστική πάει το 80% του μεριδίου της Υδρογείου Ασφαλιστικής σταδιακά. Συγκεκριμένα το 70% έως το τέλος του 2023 και του υπόλοιπο 10% έως το τέλος του 2026 ενώ η επωνυμία και το εμπορικό σήμα της Υδρογείου Ασφαλιστικής παραμένουν με την προσθήκη ότι η Εταιρεία γίνεται μέλος της Reale Mutua | Ομίλου Reale.
Να σημειωθεί ότι το αντίτιμο της εξαγοράς σύμφωνα με τηλεφωνική επικοινωνία που έκανε το ΒΝ δεν είναι ανακοινώσιμο ούτε στην Ελλάδα, ούτε στην Ιταλία.

Οκτώ deals αξίας άνω του 1,5 δισ.

Σήμερα, η ελληνική ασφαλιστική αγορά συμπεριλαμβανομένης και της Υδρογείου μετρά 8 deals αξίας πάνω από 1,5 δισεκατομμυρίων. Το deal Reale – Υδρόγειος, ΝΝ -MetLife, CVC -Εθνική Ασφαλιστική, Generali –ΑΧΑ, Allianz - Ευρωπαϊκή Πίστη, Interamerican -Insurancemarket.gr. H ERGO –ΑΤΕ, Fairfax- Eurolife.
Τα επόμενα ένα ή δύο ακόμα deal(s) που αναμένονται σύμφωνα με πληροφορίες του ΒΝ είναι με την Ορίζων Ασφαλιστική και ένα με την Γαλλική Groupama το οποίο θα αποτελέσει την έκπληξη ανατρέποντας τα λεχθέντα του πρόσφατου παρελθόντος.
Αν και οι ισορροπίες αλλάζουν άρδην μέχρι σήμερα, σύμφωνα με τα στοιχεία του 2023 της ΤτΕ πέντε μεγάλες ασφαλιστικές κατέχουν το 85% της αγοράς σε όρους τεχνικών προβλέψεων. Σε όρους παραγωγής ακαθάριστων ασφαλίστρων οι 5 μεγαλύτερες ασφαλιστικές κατά ζημιών κατέχουν το 51% της αγοράς.

Έλενα Ερμείδου
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης