Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

Εθνική Ασφαλιστική: Ο μεγάλος μετασχηματισμός του Σεπτεμβρίου με οδηγό τον Robert Gauci

Εθνική Ασφαλιστική: Ο μεγάλος μετασχηματισμός του Σεπτεμβρίου με οδηγό τον Robert Gauci
Μήνας μετασχηματισμού, σημαντικών και μεγάλων αλλαγών είναι ο μήνας Σεπτέμβρης για την Εθνική Ασφαλιστική - Στην γωνία περιμένουν οι συνδικαλιστές
Σχετικά Άρθρα
Ο μετασχηματισμός αυτός εξεγγήλθη από το νέο διευθύνοντα σύμβουλο της Ασφαλιστικής Robert Gauci και την CVC Capital με σκοπό να καλύψει όλο το φάσμα των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων της Ασφαλιστικής. Στις εξαγγελίες αυτές, θα πρέπει να σημειωθεί αντέδρασε εντονότατα η ΓΣΕΕ, οι συνδικαλιστικές παρατάξεις και ο Σύλλογος της Εθνικής Ασφαλιστικής, -αν και οι αντιδράσεις του Συλλόγου δεν ήταν ξεκάθαρες σε ό,τι αφορά τους ενοικιαζόμενους υπάλληλους, όπως είχε παρατηρήσει σε προγενέστερο δημοσίευμα του το ΒΝ.

Το Τέλος και η Αρχή για την Εθνική Ασφαλιστική

Η Εθνική σε πρώτη φάση, όπως είχε αναφέρει σε σχετικό του το ρεπορτάζ το ΒΝ θέλει να βάλει τέλος στα ενοικιαζόμενα από την ICAP στελέχη, ταυτόχρονα θα προβεί σε προσλήψεις νέων στελεχών που θα πληρούν τις δεξιότητες, προκειμένου ο Οργανισμός να λειτουργήσει απρόσκοπτα.
Το εγχείρημα αυτό συνάντησε την έντονη αντίδραση των συνδικαλιστών, οι οποίοι προφασίστηκαν την κερδοφορία που γράφει η Εθνική Ασφαλιστική, προκειμένου να μην διεπραχθούν απολύσεις ή λήξη συνεργασιών ανάλογα με τις διατάξεις ορίζουν οι συμβάσεις των εργαζομένων. Οπότε και θα είναι απίθανο οι εξελίξεις μέσα στον μήνα Σεπτέμβριο να μην συναντήσουν τις επαναλαμβανόμενες αντιδράσεις του Συλλόγου και των συνδικαλιστικών παρατάξεων.
Η αλλαγή ρότας για την Εθνική Ασφαλιστική δεν περιλαμβάνει μόνο το κεφάλαιο του ανθρωπίνου δυναμικού. Αλλαγές σχεδιάζει o Robert Gauci σε όλο το φάσμα προϊόντων.
Στην κλειστή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στην Υδρα την τελευταία ημέρα της Συνάντησης των (αντ)ασφαλιστών δήλωσε ότι θα υπάρξουν μεγάλες αλλαγές στον τρόπο σχεδιασμού και διανομής των ασφαλιστικών προϊόντων, από τις ασφαλίσεις αυτοκινήτου, μέχρι και όλες τις ασφαλίσεις Περιουσίας και Ατυχημάτων, προοιωνίζοντας θετικές εξελίξεις σε ό,τι αφορά τις συνθήκες ανταγωνισμού στην ασφαλιστική αγορά που τείνουν να γίνουν ολιγοπωλιακές το τελευταίο διάστημα λόγω των συγχωνεύσεων.
Ο ασφαλισμένος χαρακτηριστικά σχολίασε ο Gauci χρειάζεται υπηρεσίες 360 ημέρες τον χρόνο.

Η οικονομία του διαμοιρασμού και η ασφάλιση

Ιδιαίτερη έμφαση μεταξύ άλλων δίνει και στο νέο ιδιοκτησιακό καθεστώς αυτοκινήτου και στην οικονομία του διαμοιρασμού, στοχεύοντας την σύνδεση των με την ασφάλιση. Έμφαση επίσης δίνει, η Εθνική Ασφαλιστική στην πρόληψη, προκειμένου να μειώσει τα κόστη που εγείρουν οι αξιώσεις, ωστόσο πρόκειται για μία υπηρεσία που απαιτεί νέες επενδύσεις και την ενημέρωση των ασφαλισμένων όλων των επαγγελμάτων.

Ρότα σε 4 άξονες

Εν κατακλείδι τον μήνα Σεπτέμβριο θα ξεκινήσει ένας ολικός μετασχηματισμός για την Εθνική Ασφαλιστική που θα εδράζεται σε τέσσερις πυλώνες: Στην φιλοσοφία της Εταιρείας, στις δυνάμεις που διαθέτει η Εταιρεία, στα προϊόντα, στις διαδικασίες που απαιτούνται για να υλοποιηθούν οι τρεις πρώτοι πυλώνες.

Ελ. Ερμείδου
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης