Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

Σε τροχιά μεταρρυθμίσεων ο ΕΦΚΑ - Τα δύο έργα που θα βγάζουν σύνταξη σε 30 μέρες

Σε τροχιά μεταρρυθμίσεων ο ΕΦΚΑ - Τα δύο έργα που θα βγάζουν σύνταξη σε 30 μέρες
Το νέο σύστημα προβλέπει τη διαλειτουργικότητα με άλλους φορείς του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα
Ξεκίνησε η δεύτερη ψηφιακή μεταρρύθμιση στον ΕΦΚΑ που αναμένεται να μετατρέψει τον Ασφαλιστικό φορέα σε ένα καθαρό ψηφιακό εργαλείο, μέσα από δυο μεγάλα έργα που χρηματοδοτεί το Ταμείο Ανάκαμψης και έχει ως στόχο την έκδοση συντάξεων μέσα σε ένα μήνα από την υποβολή της αίτησης, καθώς μέσα από το σύστημα «ΑΤΛΑΣ» θα μπορεί ο κάθε ασφαλισμένος να βλέπει όλο τον εργασιακό του βίο.
Τα έργα αφορούν στην αναβάθμιση του συστήματος ψηφιακής απονομής συντάξεων “ΑΤΛΑΣ” και στην ψηφιοποίηση της ασφαλιστικής ιστορίας του κάθε ασφαλισμένου.

Το νέο σύστημα προβλέπει τη διαλειτουργικότητα με άλλους φορείς του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα, ώστε να διευκολυνθεί η επικοινωνία του πολίτη με τον Οργανισμό.
Το νέο Ο.Π.Σ., σε συνδυασμό με την ψηφιοποίηση της ασφαλιστικής ιστορίας του κάθε ασφαλισμένου (δεύτερο έργο του Ταμείου Ανάκαμψης) είναι το νέο εργαλείο του Οργανισμού για την ταχεία και ορθή απονομή των συντάξεων και την ενημέρωση των ασφαλισμένων, σε πραγματικό χρόνο, για τον ασφαλιστικό τους βίο.

Είναι χαρακτηριστικό, ότι «πάνω από 620.000 συντάξεις, που λίμναζαν για χρόνια, εκκαθαρίστηκαν μέσα σε 24 μήνες. Απλά πράγματα, όπως η απόδοση εξόδων κηδείας στους δικαιούχους διεκπεραιώνονται μέσα σε λίγες ημέρες και όχι σε χρόνια, όπως γινόταν στο (όχι τόσο μακρινό) παρελθόν.
Επιπλέον, κατέστη πια εφικτή η επικοινωνία των ασφαλισμένων με τον Ε.Φ.Κ.Α. (μέσω άρτια εκπαιδευμένων εκπροσώπων του), με τη χρήση της τηλεφωνικής γραμμής 15 55.

Μέχρι την ολοκλήρωση του εμβληματικού νέου Ο.Π.Σ., αποτελεί τόσο η ταχεία επίλυση των δυσχερών συνταξιοδοτικών περιπτώσεων, όσο και η γενικότερη βελτίωση της λειτουργικής δομής στην παροχή των συντάξεων.
Ο υπουργός Εργασίας Άδωνις Γεωργιάδης αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων του έθεσε ως βασική προτεραιότητα τη διατήρηση του υψηλού ρυθμού απονομών των κύριων συντάξεων και των εφάπαξ, καθώς και τη βελτίωση στους χρόνους απονομής των επικουρικών και διεθνών συντάξεων.

Αντώνης Βασιλόπουλος
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης