Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

Νέο underwriter πολεμικών κινδύνων φέρνουν οι διεθνείς συγκρούσεις

Νέο underwriter πολεμικών κινδύνων φέρνουν οι διεθνείς συγκρούσεις
Στο μέτωπο εισέρχεται νέος underwriter πολεμικών κινδύνων
Σχετικά Άρθρα
Δουλειές με φούντες ανοίγει συνεχώς η Ευρώπη στην Ρωσία και την Ουκρανία με τις κυρώσεις που έχει επιβάλει.
Αντιφατικές  με αμφίσημα μηνύματα, καθώς δεν απέτρεψαν την διακίνηση του εμπορίου προς την Ρωσία, όπως έγραψαν πρόσφατα οι αναλυτές της Allianz.
Στο μέτωπο εισέρχεται νέος underwriter πολεμικών κινδύνων.
Από το Βόσπορο παρελαύνουν κάθε πέντε λεπτά εμπορικά πλοία προς τη Μαύρη Θάλασσα που όμως το κόστος τους για να διασχίσουν τα στενά των Δαρδανελίων  και το κανάλι του Βοσπόρου, να φορτώσουν και εξάγουν,  είναι διπλάσιο και αυτό γιατί πρέπει να πληρούν τις διατάξεις που ορίζουν οι πολεμικές κυρώσεις. 

Στο μέτωπο  μετά την Marsh μπαίνει η Vessel Protect

Στο «μέτωπο»,  μετά την Marsh και τα κοινοπρακτικά σχήματα που δημιουργεί σε συνεργασία με τις κυβερνήσεις,  μπαίνει η Vessel Protect , -underwriter πολεμικών κινδύνων-  με στόχο να στηρίξει  τις εμπορευματικές μεταφορές και τις εξαγωγές σιτηρών από την Ουκρανία, καθώς ο νέος αυτός θαλάσσιος διάδρομος  και ο υπό εξέταση μηχανισμός εξαγωγών έχει πλέον καθιερωθεί.
Τελευταία 12 πλοία έπλευσαν προς την Ουκρανία χρησιμοποιώντας τον νέο διάδρομο σιτηρών και, από αυτά, έξι έχουν ολοκληρώσει τη φόρτωση και έχουν πραγματοποιήσει έξοδο, εξάγοντας ουκρανικά σιτηρά.
Στο πλαίσιο αυτό επανέρχεται η εμπιστοσύνη των ναυτιλιακών προς την περιοχή ενώ ήδη οι ίδιες έχουν ξεκινήσει να προγραμματίζουν τις νέες τους δουλειές. O όγκος των αποστολών όπως αναφέρει ο underwriter πολεμικών κινδύνων και με την συμβολή των Ηνωμένων Εθνών θα παραμείνει σταθερός όσο διάστημα χρειαστεί, προκειμένου να αποκατασταθεί η σταθερότητα στην περιοχή. Ωστόσο εν απουσία ολοκληρωμένης συμφωνίας με την Ρωσία η κατάσταση δεν θα αποσυμπιεστεί τελείως.
Η Vessel Protect  παρέχει ανάλυση κινδύνου στους μεσίτες ασφαλίσεων και τους πλοιοκτήτες δίνοντας την δυνατότητα της διαφοροποίηση και την ανάληψης τέτοιων κινδύνων, εφαρμόζοντας και ρήτρες πολέμου.

Ρήτρες πολέμου

Στις διελεύσεις των πλοίων εφαρμόζονται οι ρήτρες πολέμου οι οποίες παρέχουν
Πρόσθετη  κάλυψη  η  οποία  παρέχεται  σε  σκάφη  που  έχουν  καθελκυσθεί  και όχι  ενώ βρίσκονται εκτός νερού, και καλύπτει ζημία ή απώλεια που προκύπτει από :
Πόλεμο,  εμφύλιο  πόλεμο,  επανάσταση,  στάση,  ανταρσία  καθώς  και  πολιτική  ταραχή που οφείλεται στις προηγούμενες αιτίες, ή γενικότερα οποιαδήποτε εχθρική πράξη από ή κατά εχθρικά διακείμενης δύναμης  
Τις  άμεσες  ή  έμμεσες  συνέπειες  της  σύλληψης,  αρπαγής  ή  κράτησης  του  σκάφους, καθώς και του περιορισμού ή της παρεμπόδισης πλου. Εγκαταλειμμένες  νάρκες  ή  άλλα  εγκαταλελειμμένα  πολεμικά  όπλα,  τορπίλες  και βόμβες. Οποιονδήποτε τρομοκράτη ή άτομο που ενεργεί με πολιτικό κίνητρο.Κατάσχεση ή δήμευση του σκάφους.
Εξαιρείται ζημία ή απώλεια, ευθύνη ή έξοδο από : Έκρηξη οποιουδήποτε πυρηνικού πολεμικού όπλου. Ξέσπασμα πολέμου (είτε υπάρχει κήρυξη πολέμου είτε όχι) μεταξύ οποιωνδήποτε από  τα ακόλουθα κράτη : Ηνωμένο  Βασίλειο,  Ηνωμένες  Πολιτείες  της  Αμερικής,  Γαλλία,  Ένωση  Σοβιετικών  Δημοκρατιών, Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας.
Επίταξη ή κράτηση του σκάφους λόγω πολέμου. Σύλληψη,  αρπαγή,  κράτηση,  περιορισμό,  παρεμπόδιση  πλου,  κατάσχεση  ή κατακράτηση  του  σκάφους  από  ή  κατόπιν  εντολής  κυβερνήσεως  ή  οποιασδήποτε  δημόσιας  ή  τοπικής  αρχής  του  κράτους  στο  οποίο  είναι  υπό ιδιοκτησία  το  σκάφος  ή  είναι δηλωμένο. Κράτηση, περιορισμό, κατάσχεση ή κατακράτηση υπό κανονισμού καραντίνας ή λόγω  παραβάσεως οποιωνδήποτε τελωνειακών ή εμπορικών κανονισμών.  Οποιαδήποτε  συνήθη  δικαστική  διαδικασία,  την  μη  παροχή  εγγύησης  ή  μη πληρωμή  οποιουδήποτε πρόστιμου ή ποινής ή οποιοδήποτε οικονομικό αίτιο.

Ελενα Ερμείδου
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης