Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

Τι είναι πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας και τι μπορεί να προλάβει το ιδιωτικό ασφαλιστήριο

Τι είναι πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας και τι μπορεί να προλάβει το ιδιωτικό ασφαλιστήριο
Το κόστος της πρωτοβάθμιας ασφάλισης υγείας ενδεικτικά ξεκινά από 80, 90 ευρώ το χρόνο
Σχετικά Άρθρα
Επισκέψεις σε ιατρούς, σε δημόσια ή ιδιωτικά νοσοκομεία για μικρό χρονικό διάστημα, ιατρικές και διαγνωστικές Check-Up, φυσιοθεραπείες, φάρμακα και κάθε ιατρική πράξη η οποία δεν απαιτεί την εισαγωγή του ασφαλιζομένου σε νοσηλευτικό ίδρυμα ως εσωτερικού ασθενή είναι ορισμένα παραδείγματα πρωτοβάθμιας περίθαλψης υγείας.
Το σύνηθες είναι να γίνονται μία με δύο φορές το χρόνο, γίνονται στο άψε σβήσε και χωρίς αναμονές αν υπάρχει  ιδιωτικό ασφαλιστήριο υγείας.
Και το καλύτερο οι καλύψεις πρωτοβάθμιας υγείας που δίνουν οι ασφαλιστικές κοστίζουν ελάχιστα, ίσως όσο ένα γεύμα ενός ατόμου σε ένα εστιατόριο.
Η πρωτοβάθμια ασφάλιση υγείας παρέχεται και με κάρτες υγείας που κατά καιρούς προσφέρουν υπό προϋποθέσεις οι τράπεζες  αλλά και οι ασφαλιστικές  σε συνεργασία με τα ιδιωτικά ιατρικά κέντρα με δωρεάν ή μικρή οικονομική συμμετοχή, αλά σε κάθε περίπτωση το ιδιωτικό ασφαλιστήριο είναι πιο ολοκληρωμένο ενώ το κόστος του είναι ελάχιστα υψηλότερο των καρτών υγείας.
Ουσιαστικά οι καλύψεις που προσφέρει το ιδιωτικό ασφαλιστήριο πρωτοβάθμιας περίθαλψης υγείας αποζημιώνουν με το παραπάνω σε σχέση με τις κάρτες.

Καλύψεις για καθημερινές ανάγκες υγείας

Οι καλύψεις αυτές πιο συγκεκριμένα μπορεί να περιλαμβάνουν εξετάσεις κάθε είδους, εμβολιασμούς, προληπτικές εξετάσεις, αιματολογικές εξετάσεις, οφθαλμολογικές εξετάσεις, φυσικοθεραπείες για αποκατάσταση τραυμάτων, λογοθεραπείες, εργοθεραπείες που βοηθούν τη καθημερινότητα των ασφαλισμένων, ακτινογραφία θώρακος, καρδiιολογικές εξετάσεις, τεστ κοπώσεως, μέτρηση οστικής πυκνότητας.
Το κόστος της πρωτοβάθμιας ασφάλισης υγείας ενδεικτικά ξεκινά από 80, 90 ευρώ το χρόνο, ωστόσο υπάρχουν και άλλοι συντελεστές που διαμορφώνουν το κόστος σε χαμηλότερα επίπεδα.  
Υπάρχουν δε, προγράμματα με κόστος λίγο κάτω από τα 200 ευρώ το χρόνο που δεν έχουν όριο στο πλήθος και την αξία των εξετάσεων, δεν απαιτείται παραπεμπτικό ιατρού για την διενέργεια των εξετάσεων και δεν είναι υποχρεωτική η χρήση του κυρίου φορέα.

Προλαμβάνονται το μοιραίο

Η πρόληψη βοηθά στο να αποφύγουμε κάτι σοβαρό καθώς οι περισσότερες παθήσεις αντιμετωπίζονται. Υπολογίζεται πως η μία στις τρεις περιπτώσεις καρκίνου θα μπορούσαν να είχα προληφθεί και θεραπευτεί με σωστή ενημέρωση.
Οι αιματολογικές εξετάσεις που εντάσσονται στο πλαίσιο των προληπτικών ελέγχων μπορούν να προλάβουν σοβαρές ασθένειες όπως είναι τα καρδιαγγειακά νοσήματα και επεισόδια που μπορεί να οδηγήσουν και σε θάνατο.

Οι ασφαλιστικές ενθαρρύνουν την πρόληψη καθώς έτσι μπορούν να μειώσουν τις ζημιες τους και να δώσουν καλύτερο ασφάλιστρο. 
Ελ Ερμ
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης