Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

Τι είναι η Νομική Προστασία αυτοκινήτου/οδηγού και ποια η χρησιμότητά της

Τι είναι η Νομική Προστασία αυτοκινήτου/οδηγού και ποια η χρησιμότητά της
Διεκδικήσεις / αποζημιώσεις για διαφυγόντα κέρδη για επαγγελματικά οχήματα επιχειρήσεων
Η Νομική Προστασία αυτοκινήτου και οδηγού είναι ασφαλιστική κάλυψη και παρέχει εκπροσώπηση από δικηγόρους σε περίπτωση που προκύψουν σχετικά περιστατικά που απαιτούν υψηλές δαπάνες για την αντιμετώπιση τους.

Τι καλύπτει η ασφάλιση νομικής προστασίας

Σε περίπτωση που προκληθεί ατύχημα χωρίς να έχετε ευθύνη ή η υπαιτιότητα είναι αμφισβητούμενη, η ασφάλιση νομικής προστασίας αναλαμβάνει να διεκδικήσει για εσάς αποζημίωση από τα πολιτικά δικαστήρια, καλύπτοντας το κόστος της αμοιβής δικηγόρου, τα δικαστικά έξοδα, τις αμοιβές δικαστικών επιμελητών, τις αμοιβές των πραγματογνωμόνων, τη δικαστική δαπάνη σε περίπτωση που επιδικαστεί στον αντίδικο.

Έξοδα ζημιών αυτοκινήτου

Άλλα έξοδα που καλύπτει μπορεί να είναι: τα έξοδα που απαιτούνται για την επισκευής του αυτοκινήτου σας, την οικονομική ζημιά από την απώλεια ή μη χρήση του αυτοκινήτου που ενεπλάκει στην ζημιά, τυχόν διαφυγόντα κέρδη για επαγγελματικά οχήματα, την πτώση της εμπορικής αξίας του αυτοκινήτου, νοσοκομειακά και ιατρικά έξοδα, αποζημίωση ψυχικής και ηθικής βλάβης.
Επίσης καλύπτει έξοδα από διαφορές που προκύπτουν από την αγορά ή πώληση ή την ανταλλαγή ή επισκευή του ασφαλισμένου αυτοκινήτου του, η εταιρία αναλαμβάνει να διεκδικήσει τις αστικές του απαιτήσεις κατά του αντιδίκου.
Τις διαφορές με την ασφαλιστική του εταιρία από ασφαλιστήρια μικτής, φωτιάς ή κλοπής του αυτοκινήτου του

Ποινική Νομική Προστασία

Σε περίπτωση που το τροχαίο ατύχημα οδηγήσει σε τραυματισμό ή απώλεια ζωής τρίτων και εκδοθεί κατηγορία για θάνατο ή τραυματισμό προσώπου εξ’ αμελείας, η νομική προστασία αναλαμβάνει τα έξοδα υπεράσπισής στα ποινικά δικαστήρια και τον Άρειο Πάγο.

Ζημιές σε ιδιωτικό χώρο στάθμευσης

Τέλος το ασφαλιστήριο νομικής προστασίας καλύπτει ζημιές που μπορεί να προκληθούν στο όχημα σε ιδιωτικό χώρο στάθμευσης, ακόμα και προβλήματα του οχήματος μετά από επισκευή σε συνεργείο.

Οι δικαιούχοι των καλύψεων, αποζημιώσεις βάσει διατάξεων του νόμου

Οι καλύψεις και αποζημιώσεις παρέχονται νόμιμο κάτοχο, καθώς και σε όποιον με την άδειά του οδηγεί ή επιβαίνει στο όχημα.
Στο πρόσωπο που κατονομάζεται στο ασφαλιστήριο με την ιδιότητα νομική προστασία οδηγού.
Οι διεκδικήσεις και αποζημιώσεις γίνονται σύμφωνα με το ελληνικό δίκαιο και τις διατάξεις των νόμων.

Έλενα Ερμείδου
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης