Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

Ο ρόλος της νομικής προστασίας στις διαφωνίες εκμισθωτή με μισθωτή

Ο ρόλος της νομικής προστασίας στις διαφωνίες εκμισθωτή με μισθωτή
Τα ακίνητα που είναι εκμισθωμένα, είτε είναι κατοικίες, γραφεία, κατάστημα, είτε είναι οικόπεδα αποτελούν περιουσιακό στοιχείο
Σχετικά Άρθρα
Η νομική αυτή προστασία , παρέχεται στους ιδιοκτήτες διαμερισμάτων , καταστημάτων και οικοπέδων για την επίλυση διαφορών , μεταξύ άλλων , με τους ενοικιαστές που προέρχονται από αναπροσαρμογή ενοικίου , μη καταβολή ενοικίου, ζημιές στο διαμέρισμα ή στο κατάστημα , αγωγή εξώσεως κλπ .
Τα ακίνητα που είναι εκμισθωμένα, είτε είναι κατοικίες, γραφεία, κατάστημα, είτε είναι οικόπεδα αποτελούν περιουσιακό στοιχείο.
Αν και όταν υπάρξουν διαφωνίες που δεν επιλυθούν και οδηγήσουν στα δικαστήρια, τότε τα κόστη θα ξεπεράσουν τις προβλέψεις των εξόδων που κάνετε.
Δικηγόροι, πραγματογνώμονες, δικαστικά έξοδα είναι ποσά που θα αυξήσουν τον προϋπολογισμό των δαπανών σας, ενώ μπορεί να αποφευχθούν με την ασφάλιση νομικής προστασίας.

Συμβατική δέσμευση για πληρωμή εξόδων

Η ασφάλιση νομικής προστασίας συνίσταται στη συμβατική δέσμευση για την πληρωμή των εξόδων και αμοιβών δικηγόρου, δικαστικού επιμελητή κ.λπ. Στο συμβόλαιο νομικής προστασίας μπορεί με συμφωνία να δοθούν και άλλες καλύψεις από τις ασφαλιστικές.
1. Τi καλύπτει η νομική προστασία εκμίσθωσης ακινήτου συγκεκριμένα;
2. Τις αμοιβές του δικηγόρου και των δικαστικών επιμελητών.
3. Τα δικαστικά έξοδα για τη διεξαγωγή της δίκης.
4. Τις νόμιμες αποζημιώσεις μαρτύρων και πραγματογνωμόνων που έχουν κλητευθεί ή διοριστεί από το δικαστήριο.
5. Τα έξοδα εκτελέσεως δικαστικών αποφάσεων.
6. Τη δικαστική δαπάνη του αντιδίκου, εφόσον έχουν επιδικαστεί σε βάρος του ασφαλισμένου.

Πότε μπαίνει μπρος ο μηχανισμός νομικής προστασίας εκμίσθωσης ακινήτου;

Ο μηχανισμός κάλυψης νομικής προστασία εκμίσθωσης ακινήτου μπαίνει μπρος ύστερα από διεκδικήσεις απαιτήσεων αποζημίωσης που προέρχονται από τη μισθωτική σύμβαση. Όπως είναι η μη καταβολή του ενοικίου από τον ενοικιαστή ή διεκδίκηση αποζημίωσης λόγω ζημιών που προκάλεσε ο ενοικιαστής στο ακίνητο.
Παρέχει:
1. την υπεράσπιση και σε ποινικά δικαστήρια στην περίπτωση που προκύψει κατηγορία για αδικήματα εξ' αμελείας που σχετίζονται με το εκμισθωμένο ακίνητο.
2. διεκδικήσεις και αποκρούσεις από ενοχικές συμβάσεις με συνεργεία επισκευών και συντήρησης της εκμισθωμένης κατοικίας . Αλλά και
3. τυχόν διαφορές του Ασφαλισμένου με την Ασφαλιστική του Εταιρεία, όπως για παράδειγμα αν η ασφαλιστική που καλύπτει το ακίνητο με συμβόλαιο πυρός αρνείται ή ψαλιδίζει την αποζημίωση μετά από ζημιές.

Ελ. Ερμ
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης