Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

Τέσσερα δισ. για οχτώ δράσεις και 8% αύξηση στα προνοιακά επιδόματα από τον ΟΠΕΚΑ

Τέσσερα δισ. για οχτώ δράσεις και 8% αύξηση στα προνοιακά επιδόματα από τον ΟΠΕΚΑ
Σύμφωνα με τη Σοφία Ζαχαράκη, το 98% του τακτικού προϋπολογισμού πηγαίνει για την παροχή των κοινωνικών επιδομάτων και επιχορηγήσεων
Το ποσό των 4 δις ευρώ θα κατευθυνθεί μέσα στο 2024 σε 8 δράσεις για την ενίσχυση της οικογένειας και των ευάλωτων κοινωνικά ομάδων μέσα από ένα πλέγμα 8 δράσεων που προωθεί το υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας.
Από το συνολικό ποσό του Προϋπολογισμού, τα 3.718.039.000 € θα αντληθούν από τον τακτικό κρατικό προϋπολογισμό και τα 274.000.000 € από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, συμπεριλαμβανομένου και του Ταμείου Ανάκαμψης (140.000.000 €).
Σύμφωνα με την υπουργό Σοφία Ζαχαράκη, το 98% του τακτικού προϋπολογισμού πηγαίνει για την παροχή των κοινωνικών επιδομάτων και επιχορηγήσεων προς τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τους Οργανισμούς Κοινωνικής Ασφάλισης, καθώς και για την κάλυψη των αναγκών των πολιτών.
Με βάση το πλάνο αυτό και τον σχεδιασμό για την επόμενη χρονιά, όπως ανέφερε η κ. Ζαχαράκη, μέσα στο 2024 θα υπάρξει:
1. Αύξηση των πιστώσεων για τo πρόγραμμα των voucher στους βρεφονηπιακούς σταθμούς κατά 25 εκ. € (από 40 εκ. € σε 65 εκ. €)
2. Αύξηση πιστώσεων στο πρόγραμμα «Σχολικά Γεύματα» κατά 5 εκ. € (από 102 εκ. € σε 107 εκ. €)
3. Αύξηση επιδομάτων αναπηρίας κατά 130 εκ. € (από 870 εκ. € σε 1 δις €)
4. Αύξηση επιδόματος στέγασης κατά 4 εκ. € (από 396 εκ. € σε 400 εκ. €)
5. Αύξηση πιστώσεων του επιδόματος ανασφάλιστων υπερηλίκων κατά 7 εκ. € (από 170 εκ. € σε 177 εκ. €)
6. Αύξηση των λειτουργικών δαπανών του ΟΠΕΚΑ κατά 1 εκ. € και των Κέντρων Κοινωνικής Πρόνοιας κατά 3 εκ. €.
7. Αύξηση 5 εκ. €. του προγράμματος Στέγαση και Εργασία.
8. Αύξηση 8% του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος
Η Υπουργός έκανε ιδιαίτερη μνεία στην αντιμετώπιση του δημογραφικού ζητήματος και στους βασικούς πυλώνες του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για την αντιμετώπισή του, ανάμεσα στους οποίους είναι και το πλέγμα μέτρων για την αντιμετώπιση του στεγαστικού ζητήματος, ύψους 2,2 δις €, τονίζοντας την κορυφαία σημασία που έχει η ένωση δυνάμεων από όλα τα κόμματα, την ακαδημαϊκή κοινότητα και την Κοινωνία των Πολιτών, προκειμένου να παραχθούν νέες ιδέες και πολιτικές για το μέλλον των επόμενων γενεών.

Αντώνης Βασιλόπουλος
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης