Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

Απρόσιτη η ιδιωτική ασφάλιση, τι λένε για αυτό 6 μεγάλες αγορές

Απρόσιτη η ιδιωτική ασφάλιση, τι λένε για αυτό 6 μεγάλες αγορές
Οι «μεγάλοι» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με νομοθετήματα σπρώχνουν εδώ και δέκα χρόνια τον κόσμο στην ιδιωτική ασφάλιση για να αποσυμπιεστεί το δημόσιο σύστημα ασφάλισης
Σχετικά Άρθρα
Αντίθετα αποτελέσματα στην ιδιωτική ασφάλιση φέρνουν οι πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που έχουν οδηγήσει το κόστος ζωής στα ύψη, την μείωση του διαθέσιμου εισοδήματος, αλλά και η μεγάλη αύξηση της ασφαλιστικής δαπάνης.
Απρόσιτη η ιδιωτική ασφάλιση αναφέρουν σε έρευνα της The Geneva Association έξι μεγάλες και πλούσιες αγορές.
Η αύξηση του ποσοστού των ανασφάλιστων στην Ευρώπη φέρεται να είναι αναπόφευκτη ακόμα και σε χώρες με υψηλό ποσοστό φυσικών καταστροφών, αν η ασφάλιση δεν γίνει πιο προσιτή οικονομικά.
Οι ‘μεγάλοι’ της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με νομοθετήματα σπρώχνουν εδώ και δέκα χρόνια τον κόσμο στην ιδιωτική ασφάλιση για να αποσυμπιεστεί το δημόσιο σύστημα ασφάλισης, ωστόσο τα νέα συστήματα μπάζουν, με τις προσδοκίες, τόσο των ασφαλιστικών. όσο και της Κομισιόν να παραμένουν στα χαρτιά.

Έρευνα

Έρευνα της ‘The Geneva Association’, με τίτλο «The Value of Insurance in a Changing Risk Landscape», αποκαλύπτει με το πιο επίσημο τρόπο αυτό ου γράφει επανειλημμένως η στήλη Ασφαλιστικά Νέα του ΒΝ ότι ναι, μεν οι πολίτες, βλέπουν τις ασφαλιστικές ως σανίδα σωτηρίας απέναντι στους μεγάλους κίνδυνους, ωστόσο η ιδιωτική ασφάλιση δεν είναι προσιτή και το περιβάλλον πολύπλοκο.
Οι μεγάλες γεωπολιτικές αναταραχές, διαδεχόμενες ή μία την άλλη, όπως είναι ο πόλεμος Ρωσίας – Ουκρανίας και Γάζας – Ισραήλ.
Η ραγδαία αύξηση των κινδύνων από την αλλαγή του κλίματος με τα συνεπακόλουθα, όπως είναι ή έλλειψη τροφίμων, η λειψυδρία, οι παρατεταμένες ξηρασίες που έχουν πλέον κάνει αισθητή την εμφάνιση τους ακόμα και αισθητή στην Κεντρική και Βόρεια Ευρώπη, αυξάνουν ολοένα τους συστημικούς κινδύνους, θέτοντας από την μία υπό αμφισβήτηση το παραδοσιακό επιχειρηματικό μοντέλο της ιδιωτικής ασφάλισης, -της ομαδοποίησης και της διασποράς κινδύνων- .
Οι ασφαλιστικές δεν ασφαλίζουν, ζητούμενο συμπράξεις κράτους με ιδιωτικές αγορές
Από την άλλη τα υπό διαμόρφωση νέα μοντέλα ιδιωτικής ασφάλισης λόγω του υψηλού κόστους τους είναι απαγορευτικά για τα χαμηλά και τα μεσαία εισοδήματα, κάνοντας την ιδιωτική ασφάλιση αυτό που απεύχονται στην Ευρώπη και την Ελλάδα, αγαθό πολυτελείας.
Επιβεβαιώνει πολλά δημοσίευμα του ΒΝ, η The Geneva Association τονίζοντας ότι στις περιοχές που βρίσκονται σε ζώνες υψηλού κινδύνου η ασφάλιση είναι πανάκριβη, απαγορευτική ή ακόμα χειρότερα, δεν προσφέρεται.
Οι ασφαλιστικές δεν δίνουν όρια.
Η έρευνα, μάλιστα της The Geneva Association δεν έγινε σε χώρες που οι μισθοί είναι χαμηλοί, αλλά στις μεγαλύτερες ασφαλιστικές αγορές του κόσμου στις: ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ιαπωνία, την Γαλλία, τη Γερμανία, την Κίνα.
Οι κάτοικοι των χωρών αυτών εξέφρασαν φόβο και ανησυχίες ιδίως για την ασφάλιση των φυσικών καταστροφών δηλώνονται ότι η ασφάλιση τους καθίσταται όλο και πιο δύσκολη ενώ σε αρκετές περιπτώσεις είναι αδύνατο να ασφαλιστούν.
Συγκεκριμένα ο ένας στους δύο αναμένει ότι στο μέλλον θα είναι δυσκολότερο έως αδύνατον να ασφαλιστεί.
Πάντως και στην έρευνα της The Geneva Association και σε άλλες μελέτες διαπιστώνεται όλο και περισσότερο η τάση της σύμπραξης Πολιτείας με την ιδιωτική ασφάλιση.

Ελ. Ερμείδου
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης