Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

Φωτιά στις ασφαλιστικές επιχειρήσεις βάζει η ΕΕ

Φωτιά στις ασφαλιστικές επιχειρήσεις βάζει η ΕΕ
Οι ασφαλισμένοι, καταναλωτές, επιχειρήσεις ζητούν από τις ασφαλιστικές να μην είναι παραπλανητικοί οι ισχυρισμοί τους
Δυσοίωνα ξεκινά το 2024 για τις ασφαλιστικές επιχειρήσεις και τις αλλαγές στο συνταξιοδοτικό που θέλουν να επιτύχουν οι κυβερνήσεις . Η αμφίσημη πολιτική της Κομισιόν ιδιαίτερα τα τελευταία 5 χρόνια βάζει φωτιά στα σχέδια των κυβερνήσεων για αλλαγές στο συνταξιοδοτικό με έμφαση στο κεφαλαιοποιητικό σύστημα και την συσσώρευση κεφαλαίου για άνετο βίο! Τούτων δοθέντων, δύσκολα θα καλλιεργηθεί το έδαφος για το νέο σχέδιο για τα δημογραφικό – συνταξιοδοτικό που σχεδιάζει η ελληνική κυβέρνηση και που προοιώνισε το συνέδριο του Economist, και ο Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου πρόεδρος της ΕΑΕΕ, και διευθύνων σύμβουλος στην Eurolife FFH (αν και ωφέλιμες οι διαπιστώσεις και προτάσεις), δίνοντας έμφαση στην ιδιωτική ασφάλιση και το κεφαλαιοποιητικό σύστημα για την συσσώρευση κεφαλαίου.

Αντιφάσεις Ευρώπης που οδήγησαν στην άρνηση, σπάσιμο συμβολαίων  και άρση εμπιστοσύνης

Τα ρήγματα που προκάλεσε η αντιφατική κοινωνικοοικονομική πολιτική της Κομισιόν είναι πολύ βαθιά, ανοίγοντας ακόμα περισσότερο  το χάσμα των εισοδημάτων, αλλά ταυτόχρονα, μεταφέροντας  σταδιακά μέσω νομοθετημάτων τους σοβαρότερους οικονομικούς κινδύνους στους καταναλωτές, υπό το πρόσχημα της προστασίας των καταναλωτών. Οι τσέπες των Ευρωπαίων, πολλώ δεν μάλλον των Ελλήνων είναι άδειες, την ίδια στιγμή που το κόστος της ασφάλισης εκτοξεύεται και για μεγάλη μερίδα εργαζομένων από την  μεσαία τάξη  είναι άπιαστο.
Τέσσερις ημέρες μετά τις βαρυσήμαντες ανακοινώσεις στο Economist για το δημογραφικό – συνταξιοδοτικό στην Ελλάδα και τις προτροπές για την ενίσχυση του κεφαλαιοποιητικού συστήματος ασφάλισης που λειτουργεί μέσω επενδύσεων για την συσσώρευση κεφαλαίου σε μελέτης της, η Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφαλίσεων και Επαγγελματικών Συντάξεων (EIOPA, ΕΚΤ) διαπιστώνει ότι η ακρίβεια και η αύξηση τους κόστους ζωής αποδυναμώνει την ζήτηση των ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών – αποταμιευτικών προϊόντων συνδεδεμένων με την ασφάλιση και τις επενδύσεις. 
Το κόστος της ασφάλισης ανέβηκε για έναν από τους τρεις ασφαλισμένους ιδιωτικών ασφαλιστικών. Την ίδια στιγμή οι ασφαλιστικές μείωσαν τις καλύψεις. Προδιαγεγραμμένο ήταν το αποτέλεσμα της εξόδου ορισμένων ασφαλισμένων από τους επενδυτικούς λογαριασμούς των,  με σπάσιμο των συμβολαίων και υποχώρησης της εμπιστοσύνης ως προς το ιδιωτικό σύστημα ασφάλισης και του άνετου βίου μετά την συνταξιοδότηση.  Το αποτέλεσμα αυτό διεύρυνε ακόμα περισσότερο το κενό προστασίας μεταξύ ασφαλισμένων και ανασφάλιστων στην Ευρώπη.

Αντιδράσεις για παραπλανητικούς ισχυρισμούς και άδικη μεταχείριση


Έντονες τέλος αντιδράσεις υπάρχουν ως προς την δίκαιη μεταχείριση των πολιτών, αλλά και διαφωνίες ως προς τα χαρακτηριστικά των αποταμιευτικών – συνταξιοδοτικών προϊόντων για τα οποία υποστηρίζουν οι καταναλωτές δεν ανταποκρίνονται σε όλες τις ανάγκες.
Αίτημα των ασφαλισμένων οι ισχυρισμοί των ασφαλιστικών να επαληθεύονται και να μην είναι παραπλανητικοί.

Ελενα Ερμείδου
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης