Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

Πάνω από 300 δισ. ευρώ οι ζημιές από φυσικές καταστροφές το 2023 - Τουλάχιστον 70.000 θάνατοι

Πάνω από 300 δισ. ευρώ οι ζημιές από φυσικές καταστροφές το 2023 - Τουλάχιστον 70.000 θάνατοι
Στο κάδρο και η Ελλάδα για πρώτη φορά
Για όγδοη συνεχή χρονιά, οι απώλειες μόνο από φυσικές καταστροφές ξεπέρασαν τα 300 δισεκατομμύρια δολάρια και ήταν 22% υψηλότερες από τον μακροπρόθεσμο μέσο όρο.
Ως έτος πολλών θανάτων χαρακτηρίζεται το 2023.
Περισσότεροι από 64.000 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους από σεισμούς και από 16.500 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους από του καύσωνες, σύμφωνα με την ΑΟΝ.

Μεγάλη αύξηση στις ζημιές μικρού και μεσαίου βεληνεκούς

Ο κίνδυνος που προκάλεσε τις περισσότερες ζημιές ήταν οι απανωτές σφοδρές καταιγίδες.
Παγκοσμίως οι ασφαλιστές κάλυψαν ζημιές ύψους 118 δισεκατομμυρίων δολαρίων, αξία που ήταν πάνω από τον μέσο όρο των 90 δισεκατομμυρίων για το 21ο αιώνα, καθώς και τον μέσο όρο της δεκαετίας που είναι τα 110 δισεκατομμύρια δολάρια.
Η ξηρασία στις ΗΠΑ και η αλληλουχία των σεισμών στην Τουρκία και τη Συρία ήταν τα πιο δαπανηρά γεγονότα στον ασφαλιστικό τομέα, λαμβάνοντας. Αν και κανένα γεγονός δεν έφτασε στο όριο αποζημίωσης των 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων, υπήρξαν τουλάχιστον 37 δισεκατομμύρια δολάρια συνολικά καταστροφές, οι οποίες σημείωσαν ένα νέο ιστορικό ρεκόρ.
Η Νέα Ζηλανδία, η Ιταλία, η Ελλάδα, η Σλοβενία και η Κροατία κατέγραψαν ζημιές που στο παρελθόν ήταν άγνωστες για τις χώρες αυτές.

Μεγαλώνει το κενό προστασίας στον κόσμο

Το παγκόσμιο χάσμα προστασίας αυξήθηκε στα μέσα επίπεδα το 2023, μετά το χαμηλότερο χάσμα προστασίας που έχει καταγραφεί το 2022.
Εξακολουθούν να υπάρχουν σημαντικές περιφερειακές διαφορές: Η πλειονότητα των απωλειών από καταστροφές καλύπτεται στις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά οι περισσότερες απώλειες στις περιοχές: EMEA, και την APAC – Ευρώπη, Mέση Ανατολή, Αφρική και Απω Ανατολή και Ειρηνικό καθώς και την Αμερική είναι ακόμα ανασφάλιστες.
Αυτό δείχνει ότι η κάλυψη του κενού προστασίας θα συνεχίσει να αποτελεί πρόκληση αλλά και τεράστια ευκαιρία για ορισμένες περιοχές.
Το 2023 ήταν η πιο ζεστή χρονιά που έχει ποτέ καταγραφεί, έχοντας ως αποτέλεσμα την αλλαγή χαρακτηριστικών πολλών κινδύνων που προέρχονται από την φύση αλλά και στις συνθήκες Ελ Νίνιο κατά τη διάρκεια του έτους.
Περισσότεροι από 64.000 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους από σεισμούς και από 16.500 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους από τις πολύ υψηλές θερμοκρασίες.
Πολλά, άλλα επίσης σημαντικά γεγονότα τόνισαν την ανάγκη προετοιμασίας απέναντι στις φυσικές καταστροφές.

Έλενα Ερμείδου
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης