Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

Μεταφερόμενα εμπορεύματα: Τι πρέπει να γνωρίζουν οι επιχειρήσεις σήμερα

Μεταφερόμενα εμπορεύματα: Τι πρέπει να γνωρίζουν οι επιχειρήσεις σήμερα
Οι δύο πόλεμοι, ο ένας στο Βορρά και ο άλλος στον Νότο με πολλές προεκτάσεις έφεραν τα πάνω κάτω στις μεταφορές
Στην δυσκολότερη ίσως από ποτέ χρονική περίοδο έχουν περάσει οι μεταφορές εμπορευμάτων.
Οι δύο πόλεμοι, ο ένας στο Βορρά και ο άλλος στον Νότο με πολλές προεκτάσεις έφεραν τα πάνω κάτω στις μεταφορές.
Αυξήσεις ναύλων και καθυστερήσεις που ξεπερνούν τα όρια των εμπορικών συμφωνιών.

Μόνο αυτοί οι κίνδυνοι έχουν αυξήσει τις απαιτήσεις και τις ανάγκες ασφάλισης μεταφερόμενων εμπορευμάτων.
Με άλλα λόγια η παγκόσμια διασύνδεση της εφοδιαστικής αλυσίδας έχει τεθεί σε μεγάλο κίνδυνο με τις απαιτήσει σε ό,τι αφορά τον μεταφορέα, τη φόρτωση, ξεφόρτωση, ή μεταφόρτωση των εμπορευμάτων να αυξάνονται συνεχώς.

Ασφαλιστικές στην διαχείριση των κινδύνων και των απαιτήσεων

Πέραν αυτών, το πλεονέκτημα των επιχειρήσεων είναι να έχουν την δυνατότητα να παραδίδουν τα εμπορεύματα τους σε άριστη κατάσταση και εντός των χρονικών ορίων που έχουν συμφωνήσει, αποφεύγοντας όσο το δυνατόν τους κινδύνους.

Θέση στην αποφυγή και κάλυψη των κινδύνων των μεταφερόμενων εμπορευμάτων παίρνουν οι ασφαλιστικές οι οποίες δίνουν υπηρεσίες ασφάλισης, διαχείρισης κινδύνου και διαχείρισης (αποζημίωσης) ζημιών εντός και εκτός της Ελλάδας.

Τι προσφέρει η ασφάλιση μεταφερόμενων εμπορευμάτων

Η ασφάλιση μεταφερόμενων εμπορευμάτων προσφέρει καλύψεις κατά παντός κινδύνου σε εγχώριους και διεθνείς προορισμούς στην μεταφορά φορτίο.
Σημαντικό για τον πελάτη η ασφαλιστική να μπορεί να διεκπεραιώνει τις ζημιές αποκεντρωμένα (όπου συμβεί η ζημιά), να διαθέτει μηχανικούς διαχείρισης κινδύνων αλλά και να συνεργάζεται με διεθνή νομικά γραφεία.
Επίσης και να παρέχει υπηρεσίες και μέτρα για τον περιορισμό των κινδύνων.

Εκδόσεις συμβολαίων

Συνήθως για τις μεγάλες επιχειρήσεις εκδίδονται ετήσια ασφαλιστήρια με συγκεκριμένο ασφάλιστρο και συγκεκριμένους όρους για τις μεταφορές που εκτελεί η επιχείρηση.
Τα ασφαλιστήρια επίσης διαχειρίζονται τις ζημιές έναντι τρίτων.

Συμβόλαια διακοπής εργασιών

Οι επιχειρήσει επίσης ασφαλίζονται για τις οικονομικές απώλειες που προκαλούνται από ζημίες κατά τη διάρκεια μεταφοράς των ασφαλιζομένων εμπορευμάτων και οδηγούν σε διακοπή εργασιών.
Τα συμβόλαια διακοπής εργασιών καλύπτουν επίσης πάγια και σταθερά έξοδα όπως καταβολές τόκων για δάνεια, ενοίκια κτιρίων γης ή εγκαταστάσεων, το κόστος μισθοδοσίας, φόρους ακίνητης περιουσίας και άλλα έξοδα,
Τέλος τα διεθνή ασφαλιστήρια ασφαλίζουν κινδύνους μεταφορών των θυγατρικών μίας επιχείρησης που βρίσκονται στο εξωτερικό, ενώ υπάρχει η δυνατότητα παρακολούθησης εμπορευμάτων σε πραγματικό χρόνο.

Έλενα Ερμείδου
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης