Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

Τέλος στις διακρίσεις για δάνεια καρκινοπαθών - Ανασφάλιστα σενάρια διάρκειας 10 ετών

Τέλος στις διακρίσεις για δάνεια καρκινοπαθών -  Ανασφάλιστα σενάρια διάρκειας 10 ετών
Η ΕΑΕΕ έλαβε τις εγκρίσεις για το κώδικα δεοντολογίας δικαιώματος στην λήθη, όπως είχε πρώτο ενημερώσει το ΒΝ στις 20/2/2024
Η σημαντικότατη ίσως δράση που πραγματοποίησε η ΕΑΕΕ και που ανακοίνωσε η Ελύνα Παπασπυροπούλου, γενική διευθύντρια της ΕΑΕΕ στην ΓΣ είναι: «η οριστικοποίηση του κειμένου στο δικαίωμα στην λήθη».
Η ΕΑΕΕ έλαβε τις εγκρίσεις για το κώδικα δεοντολογίας δικαιώματος στην λήθη, όπως είχε πρώτο ενημερώσει το ΒΝ στις 20 Φεβρουαρίου 2024 σε άρθρο του με θέμα «Καταργούνται οι διακρίσεις στις ασφαλίσεις που συνδέονται με δάνεια για καρκινοπαθείς». 
Ο συγκεκριμένος κώδικας δεοντολογίας σκοπό έχει οι ασφαλιστικές και οι τράπεζες να μην λαμβάνουν υπ’ όψιν τους το ιστορικό καρκίνου των ασφαλισμένων τους, ως παράγοντα τιμολόγησης στις ασφαλίσεις ζωής και τα δάνεια που συνδέονται με τις ασφαλίσεις ζωής.
Άλλες δράσεις της ΕΑΕΕ είναι η έκδοση του εργαλείου NatCat Monitor για την πρόβλεψη των φυσικών καταστροφών στην Ελλάδα με στόχο την μείωση του κενού προστασίας, εργαλείο που πιθανά θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει και η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών.
Δράση της ΕΑΕΕ διάρκειας άνω των 10 ετών η μείωση ή η εξάλειψη των ανασφάλιστων οχημάτων.
Ο μηχανισμός δεν έχει δουλέψει, καθώς υπάρχουν ασυμφωνίες στην διασταύρωση και στην εύρυθμη λειτουργία του.
Θυμίζουν ότι τον περασμένο στο συνέδριο των αντασφαλιστών στην ΥΔΡΑ είχε ανακοινωθεί ότι ο μηχανισμός είναι έτοιμος.
Μέσα στο 2023, τέλος η ΕΑΕΕ έκανε παρεμβάσεις σε τομείς όπως είναι οι συντάξεις, τα ομαδικά ασφαλιστήρια, τα Ταμεία Επαγγελματικής Ασφάλισης, την αποταμίευση.

Ελ Ερμ
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης