Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

H NN Hellas για 3η συνεχή χρονιά δίπλα στις οικογένειες με το πρόγραμμα «Νοιάζομαι για το παιδί μου», του Ινστιτούτου Prolepsis

tags :
H NN Hellas για 3η συνεχή χρονιά δίπλα στις οικογένειες με το πρόγραμμα «Νοιάζομαι για το παιδί μου», του Ινστιτούτου Prolepsis
Το πρόγραμμα, που υλοποιείται από το Ινστιτούτο Prolepsis, αποτελεί από το 2022 που ξεκίνησε, ένα σταθερό υποστηρικτικό πλαίσιο για το θεσμό της οικογένειας στη χώρα μας, έχοντας - έως και σήμερα - υλοποιήσει συνολικά 37 δράσεις ευαισθητοποίησης, ενημέρωσης και εκπαίδευσης

Για 3η συνεχή χρονιά, η NN Hellas στηρίζει το πρόγραμμα «Νοιάζομαι για το παιδί μου», το οποίο έχει ήδη βοηθήσει 8.300 γονείς και κηδεμόνες παιδιών να διαχειριστούν δυσκολίες και προκλήσεις που αντιμετωπίζουν στην καθημερινή επαφή μαζί τους. 
Το πρόγραμμα, που υλοποιείται από το Ινστιτούτο Prolepsis, αποτελεί από το 2022 που ξεκίνησε, ένα σταθερό υποστηρικτικό πλαίσιο για το θεσμό της οικογένειας στη χώρα μας, έχοντας - έως και σήμερα - υλοποιήσει συνολικά 37 δράσεις ευαισθητοποίησης, ενημέρωσης και εκπαίδευσης.
Μέσα από μια σειρά δωρεάν διαδικτυακών σεμιναρίων και βιωματικών εργαστηρίων σε ποικίλα θέματα Ψυχικής Υγείας, το πρόγραμμα επιδρά θετικά στο οικογενειακό περιβάλλον, έχοντας ως στόχο να παρέχει τις κατάλληλες γνώσεις και εφόδια, να ενδυναμώσει το ρόλο των γονέων και κηδεμόνων και να ενισχύσει τις σχέσεις τους με τα παιδιά. Στις - έως τώρα - 8 θεματικές ενότητες, προστίθενται το 2024 και οι ακόλουθες: Υγιεινή Διατροφή & Διατροφικές Διαταραχές, Αναπτυξιακές Διαταραχές & Μαθησιακές Δυσκολίες,  Διαχείριση Άγχους, Διαχείριση Συναισθημάτων & Συγκρούσεων και Κατανόηση της Εφηβείας.
Στόχος του φετινού προγράμματος είναι, μέσα από τα προγραμματισμένα σεμινάρια, να προσεγγίσει 5.500 γονείς και κηδεμόνες, κι έτσι - έμμεσα - να βοηθήσει επιπλέον ~5.500 παιδιά και εφήβους στην Ελλάδα.
Βασικό “όχημα” του προγράμματος, είναι η ψηφιακή πλατφόρμα noiazomai.prolepsis.gr, η οποία από την περσινή χρονιά παρέχει πλούσιο ενημερωτικό υλικό γύρω από ευαίσθητα θέματα, όπως η ψυχική ανθεκτικότητα, ο εκφοβισμός ή η αυτοεκτίμηση, περιλαμβάνει δραστηριότητες για όλη την οικογένεια, ενώ παράλληλα προτείνει παιχνίδια, ταινίες και βιβλία που μπορούν να λειτουργήσουν ως χρήσιμα εργαλεία για τη διασφάλιση και διατήρηση της οικογενειακής ψυχικής υγείας. Στην πλατφόρμα, γονείς και κηδεμόνες θα βρουν επίσης πληροφορίες σχετικά με επίσημους φορείς και γραμμές βοήθειας που παρέχουν στήριξη σε αντίστοιχα θέματα.Η ουσιαστική
συνεισφορά στην ελληνική κοινωνία βρίσκεται στον πυρήνα της στρατηγικής της ΝΝ Hellas, η οποία, με πίστη στις αξίες της «Νοιαζόμαστε, Είμαστε Ξεκάθαροι, Δεσμευόμαστε», αναπτύσσει σταθερά και υλοποιεί δράσεις με μετρήσιμα αποτελέσματα και σημαντικό αποτύπωμα στους αποδέκτες τους.

Παρακάτω θα βρείτε το αναλυτικό πρόγραμμα των σεμιναρίων, ενώ για εγγραφές στις εκπαιδευτικές δράσεις μπορείτε να επισκεφθείτε το noiazomai.prolepsis.gr

  1. 13 Μαρτίου 2024, 18:00 - 19:00 - Εκπαιδευτικό Σεμινάριο: Μιλάμε με τους ειδικούς για τα όρια: “Πώς μπορούμε να θέσουμε όρια στα παιδιά ανάλογα με την ηλικία τους”
  2. 20 Μαρτίου 2024, 18:00 - 19:00 & 21 Μαρτίου 2024, 11:00-12:00 - Βιωματικό Εργαστήριο: «Όρια: πώς μπορούμε να θέσουμε όρια στα παιδιά ανάλογα με την ηλικία τους»
  3. 3 Απριλίου 2024, 18:00 - 19:00 - Εκπαιδευτικό Σεμινάριο: «Μιλάμε με τους ειδικούς για τη διαχείριση της απώλειας λόγω διαζυγίου»
  4. 10 Απριλίου 2024, 18:00 - 19:00 - Εκπαιδευτικό Σεμινάριο: «Μιλάμε με τους ειδικούς για τη διαχείριση της απώλειας λόγω πένθους»
  5. 17 Απριλίου 2024, 18:00 - 19:00 - Βιωματικό Σεμινάριο: «Αντιμετωπίζοντας την απώλεια. Πρακτικές συμβουλές, ασκήσεις και εργαλεία για γονείς»
  6. 15 Μαΐου 2024, 18:00 - 19:00 - Εκπαιδευτικό Σεμινάριο: «Μιλάμε με τους ειδικούς για τα στάδια ανάπτυξης του παιδιού και τη διαπαιδαγώγηση σχετικά με τα όρια σώματος»
  7. 22 Μαΐου 2024, 18:00 - 19:00 - Βιωματικό Σεμινάριο: «Στάδια ανάπτυξης και διαπαιδαγώγηση σχετικά με τα όρια σώματος. Πρακτικές συμβουλές, ασκήσεις και εργαλεία για γονείς»

Σημειώνεται πως ημερομηνίες για επιπλέον βιωματικά εργαστήρια τον Απρίλιο και τον Μάιο, πρόκειται να ανακοινωθούν σύντομα.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης