Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

Αποκάλυψη: Ασφάλιστρα υγείας 5000 ευρώ με «καπέλο» προμήθειας 20% για πενηντάρηδες και εξηντάρηδες

Αποκάλυψη: Ασφάλιστρα υγείας 5000 ευρώ με «καπέλο» προμήθειας 20% για πενηντάρηδες και εξηντάρηδες
Έτσι τους σπρώχνουν στην έξοδο οι ασφαλιστικές πριονίζοντας οι ίδιες το κλαδί της ασφαλιστικής αγοράς που κάθονται
Το δικαίωμα συμβολαίου ανεβάζει το κόστος για τον ασφαλισμένο 20%.
Επαναδιαπραγμάτευση προμηθειών προς τους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές.
Οι ασφαλιστικές διαμεσολαβητές ζητούν από τους δ/ντες συμβούλους των ασφαλιστικών να καθίσουν όλοι μαζί να δώσουν λύση για να κρατηθεί η αγορά ιδιωτικής ασφάλισης αντί να διοργανώνουν συναντήσεις για την ανάπτυξη των Insurtechs.

Άκρως αποκαλυπτικές από κάθε άποψη είναι οι μαρτυρίες μεγάλων ασφαλιστικών μπρόκερς στο BN μετά το προχτεσινό δημοσίευμα τίτλο «Με καταχρηστικές πρακτικές αυξήσεων οι ασφαλιστικές «σκοτώνουν τα άλογα όταν γεράσουν» - Απροστάτευτοι οι ασφαλισμένοι».
Δηλώνουν ότι τα ετήσια ασφάλιστρα για ένα ιδιωτικό πρόγραμμα ασφάλισης υγείας ατόμου σε ηλικία άνω των 60 ετών μπορεί να ξεπεράσουν και τις 5.000 ευρώ και, πως αν οι ασφαλιστικές δεν σφίξουν τα κέρδη τους από τις υπέρογκες αυξήσεις ασφαλίστρων ή δεν προνοήσουν να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις για τον επαναπροσδιορισμό των συμβάσεων, μεταξύ ιδιωτικών ασφαλιστικών και ιδιωτικών νοσοκομείων το κεφαλαιοποιητικό σύστημα θα φτάσει να συνταχθεί με τις γραμμές του αναδιανεμητικού, δηλαδή στη συγκεκριμένη περίπτωση λίγοι να πριμοδοτούν τα ασφάλιστρα υγείας, τα οποία αναγκαστικά θα γίνονται ολοένα και πιο ακριβά και δυσπρόσιτα.

Πρόταση για χαμηλότερες προμήθειες για συμβόλαια ηλικιακών ομάδων άνω των 60 και 70 ετών

Την ίδια στιγμή ασκούν εντονότατη κριτική για το Δικαίωμα Συμβολαίου (για το οποίο είχε κάνει πρόσφατα αναφορά το ΒΝ) στα ασφαλιστήρια υγείας που είναι πάνω – κάτω το 20% του συμβολαίου και πάει στα ταμεία των ασφαλιστικών.
Ενώ, προτείνουν ένα δικαιότερο σύστημα προμηθειών για τους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές για να διατηρηθεί η συνοχή και οι ασφαλισμένοι να διατηρήσουν τα συμβόλαια τους και την εμπιστοσύνη τους ως προς το θεσμό.
Συγκεκριμένα προτείνουν οι προμήθειες τους ασφαλιστικού διαμεσολαβητή να μειωθούν για τα ασφαλιστήρια προγράμματα υγείας ατόμων ηλικίας άνω των 60 και ακόμα περισσότερο για τα άτομα που έχουν ξεπεράσει το 70ο έτος της ηλικίας τους.
Στόχος της πρότασης αυτής η αναχαίτιση της τάσης για ακυρώσεις συμβολαίων, αλλά και οι ασφαλιστικές να κάνουν καλύτερα την δουλειά τους.

5000 ετήσιο ασφάλιστρο υγεία για άτομα άνω των 60 και 70 ετών

Τονίζουν ότι το ετήσιο ασφάλιστρο για τις ανανεώσεις των ιδιωτικών προγραμμάτων υγείας σε άτομα άνω των 60 ετών μπορεί να είναι 3.000, 4.000, 5.000 ευρώ ποσά τα οποία οι ασφαλισμένοι δεν μπορούν να καλύψουν.
Οι ασφαλισμένοι, αν και δεν τους συμφέρει ακυρώνουν, ενώ οι ασφαλιστικές φαίνεται να μην θέλουν να αναλάβουν την ασφάλιση μεγάλων ηλικιακών ομάδων κάτι το οποίο έρχεται σε πλήρη αντίθεση με αυτά που εισηγούνται.
Και διευκρινίζουν ότι η ιδιωτική ασφάλιση υγείας έτσι όπως εξελίσσεται είναι για τα γερά πορτοφόλια.
Υποστηρίζουν μία ακόμα φορά ότι ασφαλιστικές προβαίνουν σε μονομερείς καταχρηστικές αυξήσεις στα ασφάλιστρα νοσοκομειακής περίθαλψης δίχως να ευθυγραμμίζονται στα κριτήρια που απαιτούνται επικαλούμενοι δικαστικές αποφάσεις.
Συμπληρώνουν ότι οι ασφαλιστικές εκμεταλλεύονται το νόμο που επιτρέπει αυξήσεις, για να σπάσουν οι ασφαλισμένοι ισόβια συμβόλαια που πληρώνουν χρόνια και να μεταβούν στα συμβόλαια που ανανεώνονται ανά χρόνο τα οποία προβλέπουν ότι όχι μόνο μπορούν να αυξάνουν κατά την ανανέωση τους, χωρίς καμία δέσμευση, αλλά να τροποποιούν και να μειώνουν τις παροχές, ακόμη δε και να καταργούν τη συγκεκριμένη ασφαλιστική κάλυψη.
Τέλος, μιλώντας στο ΒΝ ανησυχούν γιατί η καταναλωτική αρχή δεν έχει παρέμβει για να αναλάβει ρόλο, ενώ προτείνουν να κάτσουν όλοι μαζί σε ένα τραπέζι οι διευθύνοντες σύμβουλοι των ασφαλιστικών μαζί με τις διοικήσεις των νοσοκομείων, και την αρχή του Καταναλωτή για να δώσουν λύση και την Ασφαλιστική Διαμεσολάβηση, Φορείς, και ΕΕΑ.
Εκτιμούν ότι το πρόβλημα είναι κοινωνικό και η λύση θα πρέπει να δοθεί από κοινού.

Ελ. Ερμείδου
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης