Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

Ανοίγει τις πύλες του το 23ο συνέδριο (αντ)ασφαλιστών στην Ύδρα

Ανοίγει τις πύλες του το 23ο συνέδριο (αντ)ασφαλιστών στην Ύδρα
Θεσμικό γεγονός για τον κλάδο
Σχετικά Άρθρα

Θεσμικό γεγονός για τον κλάδο- σηματοδοτεί τις εξελίξεις για την επόμενη χρονιά στην εγχώρια ασφαλιστική αγορά.
Τις πύλες του ανοίγει σήμερα 22 Μαΐου 2024, το 23ο Συνέδριο των Ασφαλιστών και Αντασφαλιστών που διοργανώνει κάθε χρόνο, από το 1998, η ΕΑΕΕ στην Ύδρα, με εξαίρεση το 2018 που διοργανώθηκε στο Costa Navarino, αλλά απογοήτευσε τους ξένους αντασφαλιστές που έχουν την Ύδρα ως σημείο αναφοράς τους.
Μετά το συνέδριο των (αντ)ασφαλιστών στην Ύδρα, ακολουθεί το RendezVous των Αντασφαλιστών στο Μόντε Κάρλο κάθε Σεπτέμβριο, η συνάντηση των Αντασφαλιστών τον Οκτώβριο στο Baden – Baden στην Βάδη Βυρτεμβέργη στην Γερμανία και στην συνέχεια ακολουθεί το Singapore Reinsurance Conference, κάθε χρόνο τον Νοέμβριο.

Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου, Δόμνα Μιχαηλίδου

To 23 ο Insurance & Reinsurance Conference στην Ύδρα θα ανοίξει ο πρόεδρος της ΕΑΕΕ Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου με κεντρικό ομιλητή την υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου.  
Στο κεντρικό πάνελ της πρώτης ημέρας με συντονιστή τον Νίκο Βέτα γενικό διευθυντή του ΙΟΒΕ θα συζητηθούν θέματα που έχουν να κάνουνε με την ασφάλιση περιουσίας, υγείας, την ασφάλιση cyber και του τρόπους μείωσης του κενού προστασίας.
Το κεντρικό θέμα του πάνελ της δεύτερης ημέρας του συνεδρίου θα είναι Ασφαλιστική Αγορά και Ηγεσία με συντονιστή της Ελίνα Παπασπυροπούλου, γενική διευθύντρια της ΕΑΕΕ.

Βασικός στόχος της ΕΑΕΕ η ασφάλιση Περιουσίας στην Ελλάδα

Στόχος της στόχος της ΕΑΕΕ η μείωση του κενού προστασίας από φυσικές καταστροφές και καθολική ασφάλιση κτιρίων.
Στο πλαίσιο αυτό η ΕΑΕΕ εξέδωσε πρόσφατα ένα dashboard φυσικών καταστροφών, το Nat – Cat Monitor.
Πρόκειται για διαδραστική και εύκολη στη χρήση εφαρμογή, η οποία παρέχει πληροφόρηση για τις ασφαλισμένες ζημιές σε περιουσιακά στοιχεία από καταστροφικά φαινόμενα στην Ελλάδα.
Στην εφαρμογή αυτή παρουσιάζονται συγκεντρωτικά τα δεδομένα που έχει συλλέξει η ΕΑΕΕ από τις καταγραφές των ασφαλιστικών επιχειρήσεων για 31 περιστατικά ιδιαίτερα σφοδρών καταστροφών κατά το χρονικό διάστημα 2015 – 2023.
Η εφαρμογή θα ενημερώνεται διαρκώς με τα στοιχεία νέων καταστροφικών περιστατικών, τα οποία θα καταγραφούν μελλοντικά από την ΕΑΕΕ.  

Swiss Re πάνω από 100 δισεκ. οι ασφαλισμένες απώλειες

Να σημειωθεί οι παγκόσμιες ασφαλισμένες απώλειες από φυσικές καταστροφές το 2023 ξεπέρασαν τα 100 δισεκατομμύρια δολάρια για τέταρτη συνεχή χρονιά με τον σεισμό στην Τουρκία και τη Συρία να είναι η πιο δαπανηρή καταστροφή (εκτιμώμενες ασφαλισμένες ζημίες 6,2 δισεκατομμυρίων ΗΠΑ, σύμφωνα με την πρόσφατη ετήσια μελέτη της Swiss RE.
Η συχνότητα των γεγονότων είναι ο κύριος μοχλός της συσσώρευσης ασφαλισμένων ζημιών, με τις σοβαρές καταιγίδες να αντιστοιχούν σε ρεκόρ 64 δισεκατομμυρίων HΠΑ το 2023.
Το 85% των απωλειών από καταιγίδες το 2023 προήλθε από τις ΗΠΑ, ενώ αυξήθηκε ταχύτερα στην Ευρώπη.

Έλενα Ερμείδου
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης