Τελευταία Νέα
Bank Insider

Σκληρή γλώσσα από τη Bundesbank: Η νομισματική πολιτική δεν είναι υποκατάστατο των κυβερνήσεων - Να επιταχυνθεί η οικονομική σύγκλιση της Ευρωζώνης

Σκληρή γλώσσα από τη Bundesbank: Η νομισματική πολιτική δεν είναι υποκατάστατο των κυβερνήσεων - Να επιταχυνθεί η οικονομική σύγκλιση της Ευρωζώνης

H νομισματική πολιτική από μόνη της δεν μπορεί να καταστήσει πλήρως υγιή την ευρωπαϊκή οικονομία
Αυστηρές συστάσεις για ταχύτερη και βαθύτερη οικονομική σύγκλιση της Ευρωζώνης απευθύνει ο επικεφαλής της κεντρικής γερμανικής τράπεζας, της Bundesbank, Jens Weidmann.
"Οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις πρέπει να επιταχύνουν τις προσπάθειες για οικονομική σύγκλιση, καθώς κάθε έλλειψη προόδου προς αυτή την κατεύθυνση θέτει σε κίνδυνο την αποστολή των κεντρικών τραπεζών της Ευρωζώνης", διεμήνυσε ο ισχυρός άντρας της Bundesbank, μέσω συνέντευξής του στους Financial Times.
"H νομισματική πολιτική από μόνη της δεν μπορεί να καταστήσει πλήρως υγιή την ευρωπαϊκή οικονομία. Απαιτείται σαφώς περισσότερη δράση από τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις σε όλα τα πεδία: Από το πεδίο της δημοσιονομικής πολιτικής μέχρι το πεδίο της αγοράς εργασίας", έσπευσε να υποστηρίξει ο Weidmann.
"H ανομοιογένεια αποτελεί ένα σοβαρό ζήτημα για την Ευρωζώνη. Οι κεντρικές τράπεζες διαθέτουν ένα και μόνο εργαλείο, κοινό για όλους. Οι διαφορές πρέπει να επιλυθούν από τις κυβερνήσεις", εξήγησε ταυτόχρονα.
"Η νομισματική πολιτική δεν είναι υποκατάστατο της κυβερνητικής δράσης", εξήγησε, επαναδιατυπώνοντας μια φράση που πολλάκις έχει εκφράσει.
Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ο Weidmann σχολιάζει τα επιτόκια της ΕΚΤ. "Διαμορφώνονται σε υπερβολικά χαμηλά επίπεδα για το σύνολο της οικονομικής ισχύος της Ευρωζώνης", δήλωσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης