Τελευταία Νέα
Bank Insider

Νέο «σκάνδαλο» για τον Μιχάλη Λιάπη – Β. Λιάπη - Δεν έχει σχέση ο ανιψιός μου με την επιδότηση της βίλας

tags :
Νέο «σκάνδαλο» για τον Μιχάλη Λιάπη –  Β. Λιάπη - Δεν έχει σχέση ο ανιψιός μου με την επιδότηση της βίλας
"Η κυρία Λιάπη ήταν η μόνη και αποκλειστική δικαιούχος της επιδότησης. Ουδείς άλλος", αναφέρει ο δικηγόρος της της θείας του πρώην Υπ. Μεταφορών
(upd) Απαντήσεις για την υπόθεση της οικίας που διαθέτει στην Ευρυτανία έδωσε δια του δικηγόρου της η σύζυγος του Δημητρίου Λιάπη, Βασιλική, θεία του Μιχάλη Λιάπη, μετά τα δημοσιεύματα στον τύπο που ανέφεραν ότι έγινε ανακαίνιση στο οίκημα με κοινοτικά χρήματα.
Συγκεκριμένα ο δικηγόρος παρ' Αρείω Πάγω κ. Παναγιώτης Γεωργακόπουλος σε ανακοίνωσή του αναφέρει τα εξής:
«Εκπροσωπώντας την Βασιλική, σύζυγο Δημητρίου Λιάπη, και επί έτη δικηγόρος της, κατ'εντολήν της έχω να σημειώσω τα εξής:
-Η κυρία Λιάπη ήταν η μόνη και αποκλειστική δικαιούχος της επιδότησης. Ουδείς άλλος. Σημειωτέον ότι αυτή η επιδότηση ήταν ένα μικρό μόνο ποσοστό από το σύνολο της δαπάνης για την ανακαίνιση της πατρικής οικίας του συζύγου της.
-Ήταν η μόνη και αποκλειστική υπεύθυνη για την εμπορική εκμετάλλευση των προς ενοικίαση δωματίων, διατηρώντας νομίμως όλα τα απαραίτητα παραστατικά που εκδίδονταν στο όνομά της (βιβλία, πελατολόγιο, αποδείξεις κλπ). Ουδείς άλλος.
-Την εμπορική αυτή δραστηριότητα τερμάτησε αργότερα, λόγω θανάτου του συζύγου της. Προσφάτως μάλιστα προέβη και σε περαίωση των οικονομικών εκκρεμοτήτων της επιχειρήσης ως η μόνη και αποκλειστική υπεύθυνη. Ουδείς άλλος.
-Μετά το πέρας της εμπορικής αυτής δραστηριότητας, ούσα άκληρη, μεταβίβασε το ποσοστό της ιδιοκτησίας της, στον εκ του συζύγου της ανηψιό.
Πάσα άλλη ανάμειξη συγγενικών της προσώπων είναι όχι μόνο αβάσιμη αλλά και κακόβουλη»

Χτες το bankingnews μετέδιδε: Την «κατάχρηση» περίπου 10 εκ. δραχμών προκειμένου να κατασκευάσει μία πολυτελέστατη εξοχική κατοικία στην Ευρυτανία «αποκαλύπτει» η εφημερίδα το «Έθνος», κεραυνοβολώντας τον πρώην υπουργό Μεταφορών, Μιχάλη Λιάπη.

Ειδικότερα, ο πρώην υπουργός μέσω εταιρείας με την επωνυμία «Ευρυτανία Α.Ε.» έλαβε κοινοτική επιχορήγηση συνολικού ύψους 10 εκ. δραχμών προκειμένου να κατασκευάσει ξενώνες για την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής.
Ωστόσο, σύμφωνα με όσα καταγγέλλει η εφημερίδα, ο Μιχάλης Λιάπης έλαβε, τα χρήματα, κατασκευάζοντας… εξοχική κατοικία!
Αναλυτικά, η εταιρεία Ευρυτανία Α.Ε. ενέκρινε την έγκριση της χρηματοδότησης, προκειμένου να μετατραπεί η κατοικία σε τουριστικό ξενώνα.
Ωστόσο, ο τότε υφυπουργός Εμπορίου, Μιχάλης Λιάπης εισέπραξε τα χρήματα, δίχως ωστόσο να τα δαπανήσει για τους σκοπούς που τα έλαβε.
Σημειώνεται πως στο Δ.Σ. της Ευρυτανία Α.Ε. συμμετείχε και ο νυν βουλευτής της ΝΔ, Κωνσταντίνος Κοντογεώργος.
Η Ευρυτανία Α.Ε. χρησιμοποιούνταν την περίοδο εκείνη, ως «όχημα» για την εκταμίευση των κοινοτικών κονδυλίων καθώς αποτελούσε θυγατρική της Αγροτικής Τράπεζας.
Σύμφωνα με τον Αlpha, η συγκεκριμένη κατοικία ανήκει κατά 50% στον Μιχάλη Λιάπη. 

(Πρώτη ενημέρωση 3/1 20.43)

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης