Πριν ακόμη καλά καλά αναλάβει την τεχνική ηγεσία της Ρεάλ, όταν, σε συνέντευξη Τύπου, ο πρόεδρος του συλλόγου Φλορεντίνο Πέρεθ είχε απαντήσει σε ερώτηση για τους λόγους που τον είχαν οδηγήσει στην απόφαση της λύσης της συνεργασίας με τον Κάρλο Αντσελότι σηκώνοντας τους ώμους και...μουρμουρίζοντας "δεν ξέρω!", είχε διαφανεί ότι ο Ράφα Μπενίτεθ, περί ου ο λόγος, δύσκολα θα μπορούσε να μακροημερεύσει στον πάγκο της "βασίλισσας"! 

Ο Καρλέτο, πέρα από το ποδοσφαιρικό του πράγματος, Champions League και Copa del Rey σε μία σεζόν, την πρώτη του, δεν ήταν κι άσχημα, τη δεύτερη, το 14-15, έχασε για δύο βαθμούς τον τίτλο από την...απόλυτη Μπαρσελόνα του Λουίς Ενρίκε, ήταν ιδιαιτέρως αγαπητός κι από...τις πέτρες σε Μπερναμπέου και Βαλδεμπέμπας, ανοιχτός και πολύ ευχάριστος χαρακτήρας! Με τον πήχη σε δυσθεώρητα, τόσο σε επαγγελματικό όσο και σε...ανθρώπινο επίπεδο, ύψη, πώς θα μπορούσε αλήθεια να αντεπεξέλθει ένας προπονητής τον οποίο, λίγες ημέρες αφού ανέλαβε, μόλις το 8% των οπαδών της ομάδας απαντούσε, σε σχετικό poll της AS, ότι θεωρούσε ιδανική λύση για την ομάδα;

Πώς θα μπορούσε να πετύχει ένας προπονητής για τον οποίο η κραταιά Marca επεφύλασσε, στις πρώτες μέρες της δουλειάς, βαρυσήμαντο άρθρο για τους 18, ολογράφως δεκαοκτώ, λόγους που τον καθιστούσαν ακατάλληλο για τους "μερένγκες"; Προφανώς και ΔΕΝ θα μπορούσε, πόσω μάλλον από τη στιγμή που το...έως και συντηρητικό παιχνίδι ήταν τόσο  βαθιά χαραγμένο στο DNA του που δυσκολευόταν να το εγκαταλείψει ακόμη και σε ένα περιβάλλον που το απέρριπτε, διαχρονικά, μετά...βδελυγμίας!

Το διαζύγιο με Μπενίτεθ και ο Ζιζου! 

Επτά μήνες...φαγούρας, και πολλοί ήταν, κράτησε ο γάμος, ο Μπενίτεθ κύριος πήγε και...κύριος έφυγε...και μετά ήρθε ο Ζιντάν! Λουσμένος με αστερόσκονη από τα ποδοσφαιρικά του χρόνια στους "blancos", με φυσική γοητεία, παίζει και αυτή το ρόλο της, μη γελιέστε, η μέρα με τη νύχτα συγκρινόμενος με τον..."ελαφρώς βελτιωμένη φυσιογνωμικά έκδοση του Ντελ Μπόσκε" προκάτοχό του! Με...αγροτικό σε Ρεάλ Καστίγια περισσότερο για το τυπικό της υπόθεσης, έμοιαζε, και ήταν όπως αποδείχθηκε, ιδανική επιλογή!

Χωρίς στην πραγματικότητα, σε καμία φάση της πορείας του να ανοίξει τα ποδοσφαιρικά χαρτιά του και να μας παρουσιάσει ξεκάθαρη φιλοσοφία και προσέγγιση στο παιχνίδι, με τις αρχές και τις...σταθερές του στον πάγκο έως και δυσδιάκριτες, κινήθηκε με την άνεση του σταρ στο κόκκινο χαλί του μεγαλύτεροι κλαμπ της Γηραιάς Ηπείρου και το έκανε, προφανής η δυσκολία του εγχειρήματος, ακόμη μεγαλύτερο!

Τρία Champions League και ένα πρωτάθλημα αργότερα δεν ξέρω πόσοι εξ ημών είχαν πειστεί για τις προπονητικές του ικανότητες, σίγουρα κανείς μας δεν (θα έπρεπε να) είχε αμφιβολία για τις...διαχειριστικές του δεξιότητες, μετρ του man management, με το χαρακτηριστικό γαλλικό je m' en fous, ευθέως αντίστοιχο του "δε σας βλέπω", να ξεχειλίζει από τους πόρους του, έμοιαζε πάντα ανώτερος της περίστασης, ένας...ιππότης για τη "βασίλισσα", έχτισε το μύθο του! 

Και αφού τον έχτισε, φρόντισε να...βάλει μια βόμβα στα αποδυτήρια, έτσι είχαν χαρακτηρίσει την απόφασή του να αποχωρήσει από την ομάδα το καλοκαίρι του 2018, λίγες ημέρες μετά από το θρίαμβο του Κιέβου κόντρα στη Λίβερπουλ, τα ισπανικά Μέσα! Δεν ήταν τότε απολύτως ξεκάθαρο το γιατί, έμοιαζε να είχε...μείνει από κίνητρο, από προκλήσεις, από ιδέες ίσως ο Ζιντάν, πιθανότατα και από ενέργεια, ούτε ένα χρόνο δεν άντεξε μακριά, τι να πει και η Ρεάλ που κλήθηκε να αντέξει Λοπετέγι και Σολάρι, αυτό δεν πήγε πολύ καλά!

Πίσω μόνο από τον Μιγκέλ Μουνιόθ σε τιτλους! 

Κάπως έτσι φτάσαμε στη δεύτερη θητεία του στην άκρη του...βασιλικού πάγκου, η σεζόν 18-19 δε σωζόταν με τίποτα, η επόμενη, σεζόν της πανδημίας, ήταν και πάλι...επιτυχίας, με την κατάκτηση του τίτλου έμοιαζε πλέον να...εγκαθιδρύεται κάτι σαν "καθεστώς" Ζιντάν στην ομάδα, ποιος να τον αμφισβητήσει! Η απάντηση σήμερα μοιάζει, ή θα έπρεπε, προφανής, κανείς πέραν του ιδίου...σύμφωνα με το ρεπορτάζ έχει ήδη ανακοινώσει στους ποδοσφαιριστές στην προπόνηση του περασμένου Σαββάτου, μετά από την ήττα-αποκλεισμό στο "Στάμφορντ Μπριτζ" και πριν από το παιχνίδι κόντρα στη Σεβίλλη, την απόφασή του να φύγει με το κλείσιμο της σεζόν!

Αυτός άλλωστε ήταν και ο λόγος που εκείνη τη  μέρα είχε εμφανιστεί...καθυστερημένος αλλά και φορτισμένος στη συνέντευξη Τύπου! Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου ο Ζιντάν θα αφήσει τη Ρεάλ με 11 ή 12 τίτλους, μόνο ο Μιγκέλ Μουνιόθ έχει κατακτήσει περισσότερους, 14, θα την αφήσει όμως, κυρίως, με ένα κενό εξουσίας δυσαναπλήρωτο σε μια ιδιαίτερη, πολύ δύσκολη συγκυρία! 

Με την ανακατασκευή του Μπερναμπέου σε πλήρη, πανάκριβη, εξέλιξη και τα...απόνερα του φιάσκου της ευρωπαϊκής Σούπερ Λιγκ να κλυδωνίζουν ακόμη το σύλλογο, ο Πέρεθ καλείται να αντικαταστήσει τον "στρατηγό" του τη χειρότερη ίσως στιγμή, δεν είμαι να σας πω την αλήθεια απολύτως βέβαιος ότι ακόμη κι αν ο Ζιντάν δεν ήθελε να φύγει θα τον κρατούσε, Πέρεθ είναι αυτός!

Σε κάθε περίπτωση οι εξελίξεις θα τρέξουν, πολύ πιθανό και άμεσα, ακόμη και πριν από την τυπική ολοκήρωση της φετινής Πριμέρα, τουλάχιστον σε επίπεδο επαφών! Ραούλ, Αλέγκρι και Λεβ είναι οι τρεις που βγαίνουν αρχικά στο προσκήνιο ως...δελφίνοι, πιθανότατα θα εμφανιστούν και κάποιοι ακόμη στην πορεία, δε βλέπω το λόγο να εγκαταλειφθεί το πετυχημένο μοντέλο της εκ των...ενόντων κάλυψης της θέσης, ο Ραούλ, ακούγεται και γράφεται και για την Άιντραχτ, έχει δώσει θετικά δείγματα γραφής στις μικρές ομάδες και είναι...ο Ραούλ!

Στο πρόσωπό του άλλωστε θα γίνει και μια επιλογή με...ιστορική συνέχεια για το σύλλογο, σε μια περίοδο που έφτασε να...διαρρήξει δεσμούς με την παράδοση και τις αρχές του ίδιου του ποδοσφαίρου, πρώτης τάξεως ευκαιρία και για τον ίδιο τον Πέρεθ όχι ακριβώς να εξιλεωθεί αλλά να...διασκεδάσει κάπως τις εντυπώσεις από τους οικονομικοκεντρικούς χειρισμούς του!

Ακόμη άλλωστε κι αν δεν το...εννοεί ο ισχυρός άνδρας των Μαδριλένων, το όνομα του...νυν μπορεί να του δείξει το δρόμο για τον επόμενο! Βλέπετε Ζινεντίν σημαίνει "η ομορφιά της Πίστης"! Κι αυτό ακριβώς, η πίστη σε έναν ακόμη δικό της άνθρωπο, είναι κάτι που η Ρεάλ μοιάζει, ακόμη και αλλά όχι μόνο για την έξωθεν καλή μαρτυρία, να το έχει περισσότερο ανάγκη από ποτέ!