Box to Box

Το στοίχημα να μπορέσει ο Ποτσετίνο να προσαρμόσει τον Μέσι στην ομάδα και όχι την ομάδα σε αυτόν!

Το στοίχημα να μπορέσει ο Ποτσετίνο να προσαρμόσει τον Μέσι στην ομάδα και όχι την ομάδα σε αυτόν!

Ο Λιονέλ Μέσι υπέγραψε στην Παρί Σεν Ζερμέν και δημιουργεί μαζί με Νεϊμάρ και Εμπαπέ μια καινούργια σούπερ τριάδα, ωστόσο είναι η προσθήκη του αρκετή ώστε να πάρουν οι Παριζιάνοι το Champions League; Η απλή λογική λέει ναι αλλά το ποδόσφαιρο δεν είναι ζήτημα μαθηματικών ακολουθιών!

Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος

Πρώτα από όλα να αποδομήσουμε έναν φαιδρό ισχυρισμό πως το συμβόλαιο των τελευταίων έξι ετών του Μέσι αξίας  σχεδόν 600 εκατομμυρίων ευρώ, γονάτισε οικονομικά τη Μπαρτσελόνα! Στο ίδιο διάστημα η ομάδα της Καταλονίας εισέπραξε περίπου έξι δις χορηγίες και όποιος πιστεύει πως δεν ήταν η παρουσία του κορυφαίου παίκτη στον πλανήτη ( για την οικονομία της κουβέντας ενός εκ των δυο μαζί με τον Ρονάλντο) που έφερνε τα χρήματα τότε ας κάνει λίγο υπομονή να δει πόσο θα επηρεαστούν τα έσοδα των μπλαουγκράνα χωρίς αυτόν το επόμενο διάστημα!

 Ο Μέσι είναι ένας από τους λίγους παίκτες του παγκόσμιου ποδοσφαίρου που σίγουρα φέρνει περισσότερα από όσα κοστίζει, με χορηγίες, πωλήσεις φανέλας και φυσικά τα αγωνιστικά χρηματικά  έπαθλα που βοήθησε την Μπάρτσα να κερδίσει με τις επιτυχίες τίτλων. Ο ισχυρισμός ότι είναι ποδοσφαιρικά εγωιστής είναι εξαιρετικά άδικος. Κανείς μεγάλος ποδοσφαιριστής δεν υπήρξε αλτρουιστής και φυσικά αυτό ξεχωρίζει τους αληθινά μεγάλους σταρ από τους απλά πολύ καλούς.

Θα ήταν ενδιαφέρον να δούμε πώς θα τα κατάφερνε  ο Μέσι σε κάποιο άλλο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα στην Αγγλία ή την Ιταλία ή ακόμα και στη Γερμανία. Στη Γαλλία έχει την σιγουριά ότι θα παίξει στην καλύτερη ομάδα απλώς μία χρόνια της ξέφυγε ο τίτλος! Τώρα απλά μπορούμε μόνο να υποθέσουμε, γι 'αυτό για κάποιους  ο Ρονάλντο είναι ο καλύτερος παίκτης αυτής της γενιάς, επειδή  πήγε παντού και κέρδισε παντού και σε κάθε επίπεδο. Προσωπικά δεν είμαι συμφωνία αλλά μπορώ να ακούσω το επιχείρημα.

Ο Μέσι έπαιξε ασφαλής σε όλη του την καριέρα και θα τελειώσει με ασφάλεια και στο Παρίσι. Αυτό δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς. Ο τελευταίος χρόνος ήταν για την καριέρα του  ένα ατελείωτο rollercoaster. Χάθηκε ο περσινός τίτλος μετά την απομάκρυνση Βαλβέρδε και την αψυχολόγητη πρόσληψη του Σετιέν ήρθε η σφαλιάρα από τη Μπάγερν με το 8-2 η επιθυμία του να φύγει όλο το παρασκήνιο το πως έμεινε πως στήριξε τον Κούμαν στα δύσκολα πως ήρθε ο αποκλεισμός με την Παρί στην Ευρώπη η μάχη του τίτλου που κυριολεκτικά μόνος του κράτησε τη Μπαρτσελόνα για μεγάλο διάστημα ζωντανή. Από την άλλη ήταν ένα δύσκολο καλοκαίρι στο οποίο κατάφερε να πάρει και έναν τίτλο  με την εθνική ομάδα της Αργεντινής, κάτι το οποίο το ζητούσε εναγωνίως και το κυνηγούσε όλα αυτά τα χρόνια και εκεί που πίστευε πως είχε συμφωνήσει σε όλα να κλείσει την

Καριέρα του στη Βαρκελώνη τελικά ήρθε η ανατροπή και η αποχώρηση με δάκρυα στα μάτια!

Τώρα στο Παρίσι, το μεγάλο στοίχημα για τον ίδιο θα είναι να βρει το κέφι του να κυνηγήσει ακόμα ένα Champions League και μάλιστα να το πετύχει με μία ομάδα που δεν έχει ειδικό βάρος την φανέλα. Μπορεί να αλλάξει αυτός όλες τις ισορροπίες; Κακά τα ψέματα τα χρόνια πέρασαν και όπως ο Ρονάλντο δεν άλλαξε τις ισορροπίες για την Γιουβέντους έτσι και ο Μέσι είναι πολύ δύσκολο να αλλάξει μόνος του τις ισορροπίες για την Παρί αλλά ταυτόχρονα κάποιος βλέπει την ενδεκάδα που δημιουργείται γύρω του και μπαίνει σε σκέψεις!

Ο κορυφαίος τερματοφύλακας του EURO,  ο κορυφαίος αμυντικός της τελευταίας 12ετιας και ένας εξαιρετικός χαφ που πήρε όλους τους τίτλους σε συλλογικό επίπεδο μέσα σε μια διετία δεν είναι μικρές προσθήκες! Υπάρχει ο Εμπαπέ υπάρχει ο Νεϊμάρ που «έψηνε» καιρό τον Μέσι από πέρσι ακόμα να πάει στο Παρίσι συν τον Χακίμι που έκανε απίστευτη σεζόν με την Ίντερ τον πρωταθλητή Ευρώπης Βεράτι, τον Μαρκίνιος και τον Παρέδες η Παρί έχει τη μαγιά να κάνει το επόμενο βήμα.

Υπάρχει φυσικά και ένα μεγάλο ερωτηματικό: Μπορεί ο Μαουρίτσιο Ποτσετίνο να αποδειχθεί ο άνθρωπος ο οποίος θα πάρει όλα αυτά τα υλικά και θα τα μετατρέψει σε μία άψογη συνταγή; Πέρσι έχασε το πρωτάθλημα, το καλοκαίρι έχασε το σούπερ καπ που ήταν σχεδόν ιδιοκτησία της πάρει τα τελευταία οχτώ χρόνια και γενικά στην καριέρα του δεν έχει κερδίσει μεγάλους τίτλους παρότι οι ομάδες του παίζουν ωραίο ποδόσφαιρο.

Αυτή είναι η δική του ευκαιρία. Όλα όμως εξαρτώνται από το εάν θα ταιριάξει μπροστά ο Μέσι και αν τώρα πια στο κλείσιμο της τεράστιας καριέρας του θα αρχίσει να παίζει για την ομάδα και όχι η ομάδα για εκείνον όπως είχε εξελιχθεί η ιστορία της Μπαρτσελόνα μετά την αποχώρηση Τσάβι, Ινιέστα και Νεϊμάρ. Μην το θεωρείται μικρό πράγμα, και για τον ίδιο θα είναι μία απάντηση σε πολλά που κάποιοι θεώρησαν ως μειονεκτήματα  στην καριέρα του το αν θα καταφέρει να πάρει το Champions League με άλλη φανέλα!

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης